واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۵:۱۲ب.ظ)
6 درصد از افراد جامعه مبتلا به ديابت هستند موج - معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از راه اندازي آکادمي ديابت در آينده نزديک با هدف ارائه آموزشهاي لازم به بيماران و متخصصان اين حوزه خبر داد و عنوان کرد: 6 درصد از جامعه به ديابت مبتلا هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدباقر لاريجاني در نشست خبري خود با اصحاب رسانه با موضوع همايش بين المللي راهبردي ديابت که صبح امروز در ساختمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي برگزار شد، با بيان اينکه در مجموع 6 درصد از جامعه به ديابت اعم از نوع يک و دو مبتلا هستند، عنوان کرد: اين در حالي است که 10 درصد از مبتلايان به ديابت دچار نوع يک آن هستند. همچنين در ايران در افراد بالاي 20 تا 30 سال حدود 10 تا 15 درصد جامعه به ديابت نوع 2 مبتلا هستند.
25 درصد آر مراجعه کنندگان به مراکز دياليز ديابت دارند
وي با تاکيد بر اين که ديابت در بيماريهاي غير واگير يکي از دلايل مهم مرگ و مير به شمار ميرود، خاطرنشان کرد: در صورتي که اين بيماري به خوبي کنترل نشود ميتواند 10 تا 15 سال از عمر بيمار را کاهش دهد. طبق آمار مراکز دياليز 25 درصد افرادي که نارسايي کليه دارند و به اين مراکز مراجعه ميکنند با ابتلا به ديابت دچار نارسايي کليه شدهاند.
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه شايعترين دليل از بين رفتن بينايي نيز ديابت است، گفت: 15 درصد مبتلايان به ديابت دچار زخم پا شده و از اين تعداد 15 درصد ناچار به قطع عضو ميشوند.
لاريجاني با اشاره به اين که طبق سند اهداف و استانداردهاي ارائه خدمت در ديابت؛ غربالگري در افرادي که با ريسک بالا همراه هستند در شبکه بهداشت و در شهرستانهاي کوچک انجام ميشود، خاطرنشان کرد: غربالگري ديابت طبق چهارچوب موجود صورت ميگيرد. افرادي که در گذشته دچار ديابت بارداري بودهاند، يا به چاقي، فشار خون يا چربي خون دچار هستند يا زمينه وراثتي قوي اي دارند پس از سن 45 سالگي توصيه ميشود براي چکاب ديابت مراجعه کنند.
چهار درصد از خانمهاي باردار به ديابت مبتلا ميشوند
وي با اشاره به اين که چهار درصد از خانمها هنگام بارداري به ديابت مبتلا ميشوند، خاطرنشان کرد: پس از دوران بارداري بسته به شدت ديابت در هنگام بارداري، اين بيماري يا بهبود مييابد يا در فرد ادامه پيدا ميکند.
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اهدافي که در سند اهداف و استانداردهاي ارائه خدمت در ديابت دنبال ميشود، اظهار کرد: طبق اين سند بايد تا 10 سال آينده 30 درصد مصر ف نمک و نيز مصرف سيگار در افراد بالاي 15 سال کاهش يابد.
وي ادامه داد: همچنين شيوع فشار خون بالا بايد 25 درصد کاهش يابد. بايد تلاش کنيم ميزان شيوع چاقي و ديابت را به صورت ثابت نگه داريم.
لاريجاني با اشاره به لزوم افزايش دسترسي به دارو و تجهيزات براي کنترل چهار بيماري مهم غير واگير شامل بيماريهاي قلب عروق، ديابت، سرطان و بيماريهاي تنفسي گفت: طبق سند مذکور دسترسي به دارو و تجهيزات در اين موارد بايد تا 80 درصد افزايش يابد.
وي ادامه داد: همچنين بايد 50 درصد دسترسي به داروهاي بيماريهاي قلبي و مغزي را افزايش دهيم که اين عدد براي ايران 70 درصد تعريف شده است.
لاريجاني با اشاره به لزوم کاهش کم تحرکي عنوان کرد: بايد کم تحرکي به ميزان 10 درصد کاهش يابد که اين مورد براي ايران 20 درصد تعريف شده است.
لزوم افزايش 20 درصدي دسترسي به دارو براي بيماران رواني
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اهدافي که به صورت اختصاصي براي کشورمان طراحي شده است، خاطرنشان کرد: ايران بايد 20 درصد دسترسي به دارو براي بيماران رواني را افزايش دهد. همچنين بايد مصرف چربيهاي اشباع شده را به صفر برسانيم.
وي با اشاره به لزوم کاهش 20 درصدي مرگ ومير ناشي از حوادث رانندگي طبق سند ديابت، گفت: از سوي ديگر بايد 10 درصد مرگ و مير ناشي از مصرف مواد مخدر را کاهش دهيم. با اقدامات ذکر شده در صدد هستيم مرگ و مير زير 70 سال را به مقدار 25 درصد کاهش دهيم.
لاريجاني با اشاره به ارائه آموزشهاي متعدد در چگونگي برخورد با ديابت اظهار کرد: در پژوهشگاه غدد حدود 80 نوع بروشور موجود است که در کلينيک مجازي نيز بارگذاري شده است.
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از راه اندازي آکادمي ديابت در آينده نزديک خبر داد: هدف از راه اندازي اين آکادمي ارائه آموزشهاي لازم به بيماران و متخصصان اين حوزه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]