واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۵:۱۵ب.ظ)
براي نخستين بار؛ کشت چغندرقند پاييزه در استان فارس موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان فارس از کشت چغندرقند پاييزه براي نخستين بار در مزارع استان فارس خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، قاسمي در بازديد از مزارع چغندرقند استان گفت: بر اساس سياستهاي الگوي کشت وزارت جهاد کشاورزي، استان فارس متعهد به کشت 400 هکتار کشت پاييزه چغندر قند در مناطق ميانبند و گرمسيري است که تاکنون 250 هکتار از اراضي کشاورزي در شهرستان قيروکارزين به اين مهم اختصاص يافته است و پيشبيني ميشود تا پايان فصل کاشت، 400 هکتار چغندر قند پاييزه در استان فارس کشت شود.
وي افزود: کشتهاي پاييزه با توجه به محدوديت منابع آبي نقش موثري در کاهش مصرف آب کشاورزي دارند و با هماهنگي انجام شده شرايط خريد محصولات کشت شده از جمله چغندر قند پاييزه توسط وزارت جهاد کشاورزي تمهيدات لازم اتخاذ شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي فارس با بيان اين که شکر به عنوان يکي از منابع تأمين انرژي در سبد کالاهاي اساسي کشور جاي دارد، خاطرنشان کرد: مطالعات نشان ميدهد که مصرف مستقيم و غيرمستقيم شکر، حدود 8 درصد نياز به انرژي جمعيت ايران را تأمين ميکند.
قاسمي با بيان اينکه چغندرقند در جهان به دو صورت بهاره و يا پاييزه کشت ميشود، گفت: در ايران، با توجه به شرايط آب و هوايي مناطق مختلف، کشت چغندرقند بهاره معمولاً از اوايل اسفند آغاز و تا پايان ارديبهشت ادامه مييابد و زمان برداشت چغندرقند بهاره اواخر شهريور تا پايان آذر است، در حالي که کاشت چغندرقند پاييزه در پاييز (اواخر شهريور تا اوايل آذر) و برداشت آن در بهار انجام ميشود.
وي افزود: دوره برداشت چغندرقند پاييزه در ايران، کوتاهتر از چغندرقند بهاره و از اواخر فروردين شروع و تا اواخر خرداد ادامه مييابد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي فارس با اشاره به اين که در ايران، مهمترين عاملي که ميتوان آن را به عنوان شاخصي بارز براي اولويت و برتري کشت پاييزه چغندرقند نسبت به کشت بهاره معرفي کرد، استفاده بهينه از نزولات آسماني در طول دوره رشد و کارآيي بيشتر مصرف آب در زراعت چغندرقند پاييزه است.
وي ادامه داد: اين موضوع هنگامي اهميت بيشتري مييابد که در ايران آب عامل اصلي محدود کننده کشاورزي قلمداد ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]