واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۸ق.ظ)
نرخ تخلفات ورود به محدوده طرح در مهر کاهش يافت/انتقاد از عدم برخورد پليس با پلاک پوشان طرح ترافيک موج - معاون شهردار تهران از عملکرد پليس در عدم برخورد با متخلفان و مجرمان در اقدام به پلاک پوشاني در وروديهاي محدوده طرح ترافيک انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، شوراي مديران حملونقل و ترافيک شهرداري تهران با حضور سيد جعفر تشکري هاشمي برگزار شد و آخرين وضعيت سيستمهاي هوشمند پايتخت ارائه شد.
مدير عامل شرکت کنترل ترافيک با بيان اين که سامانه ثبت تخلف بر اساس نياز پليس و سازمانهاي متولي حملونقل و ترافيک براي مکانيزاسيون ثبت تخلفات رانندگي نصب و راهاندازي شدهاند، گفت: امروزه تمامي اين سامانهها از ابزاري اتوماتيک براي تشخيص متن پلاک خودرو معروف به ANPR استفاده ميکنند.
وي با اشاره به اينکه تاکنون ۳ هزار دوربين در شهر تهران اعم از ۱۵۰۰ دوربين نظارت تصويري و ۱۵۰۰ دوربين ثبت تخلف نصب شده است، اظهار داشت: تنها ۵ درصد از اين تعداد در دوره مديريت قبل از سال ۸۴ صورت گرفته است. اين در حالي است که آن ۵ درصد نيز مورد بازبيني و تعويض قرار گرفتهاند.
وي با اشاره به اينکه دوربينهاي ثبت تخلف شامل ورودي و خروجي طرح ترافيک، ورودي و خروجي زوج يا فرد، سرعت، عبور خودرو سنگين، عبور از چراغ قرمز، پايانههاي تاکسيراني، عبور از خط اضطرار، مسير ويژه اتوبوس، تغيير خط و کنترل تردد (محدوده بازار) ميشوند تصريح کرد: تعداد کل سامانه ثبت تخلف مکانيزه ورودي و خروجي محدوده طرح ترافيک ۲۲۴ سامانه است که شامل ۱۲۲ سامانه ورود به محدوده طرح و ۱۰۲ سامانه خروج از محدوده طرح بوده است که تمامي سامانهها داراي دوربين OVERVIEW و کد پليس بوده که توسط آنها جريمه صادر ميشود.
وي با اشاره به آمار دوربين ثبت تخلف از ارديبهشت گفت: برآورد ارديبهشت تا مهر نشان ميدهد در مهر سال جاري قريب به ۱۶ ميليون تردد به محدوده طرح ترافيک را شاهد بوديم که از اين تعداد ۴۲۷ هزار مورد تخلف بوده است. اين در حالي است که در شهريور نزديک به ۱۲ ميليون تردد رقم خورده که ۶۹۷ مورد تخلف بوده است.
وزيري تصريح کرد: تير کمترين حجم تردد در محدوده طرح را دارا است که علت اين موضوع ميتواند همزماني اين ماه با ماه مبارک رمضان باشد که با توجه به ويژگيهاي اين ماه و همچنين در نظر گرفتن زمان افطار بعد از اتمام ساعات طرح اين موضوع منطقي به نظر ميرسد.
به گفته وي با توجه به اينکه نرخ تخلفات در مهر نسبت به شهريورکاهش يافته است، ميتواند بازگو کننده اين مطلب باشد که افراد نسبت به جرائم آگاهي يافتهاند و حتيالمقدور از سفرهاي غيرضروري خود در اين منطقه چشمپوشي کردهاند.
وي در ادامه با اشاره به سامانههاي ثبت تخلف ورودي/خروجي محدوده زوج يا فرد بيان کرد: تعداد سامانههاي راهاندازي شده ۱۷۶ سامانه است که ۱۱ منطقه تحت پوشش بوده و شامل ۱۱۶ معبر مرزي و ۶۰ معبر داخلي ميباشند. اکنون رکورد کليه تخلفات به سمت پليس راهور ارسال ميشود و به تازگي پليس در حال ارسال پيامک ارشادي به متخلفين است.
به گفته مدير عامل شرکت کنترل ترافيک شهر تهران نرخ صعودي حجم تردد کلي به همراه حجم تردد لحاظ شده در ساعات طرح نشان دهنده آن است که مطلوبيت سفر در ناحيه زوج و فرد طي ماههاي ذکر شده افزايش داشته است. در عين حال ميزان تخلفات نيز همانند نرخ تردد در ماههاي ذکر شده افزايش داشته است که اين امر علاوه بر اينکه به حجم عبوري افزايش داشته وابسته است، نشان دهنده اين موضوع است که روند رشد تخلفات با حجم تردد عبوري رابطهاي مستقيم داشته است و از الگوي يکساني در رشد استفاده کرده است.
وي گفت: با توجه به روند تقريبا يکسان در نرخ رشد تخلفات و حجم عبوري، ميتوان اين برداشت را داشت که اکثر متخلفان افراد ثابتي هستند که با توجه به هدف سفر خود مجبور به عدم رعايت قوانين در اين محدوده شدهاند.
وزيري در ادامه با اشاره به سامانههاي ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز نيز بيان کرد: تعداد تقاطع راهاندازي شده ۱۷۵ تقاطع بوده که ۲۱ منطقه تحت پوشش قرار دارد و کليه سامانهها داراي کد پليس بوده و جريمه صادر ميشود.
به گفته وي سامانههاي ثبت تخلف سرعت در ۴۰ محور و با ۳۳۲ دوربين کنترل ميشوند که ميزان تخلفات در مهرماه افزايش داشته است. اين امر ميتواند ناشي از افزايش حجم تردد در معابر به علت افزايش بار سفرهاي آموزشي به شبکه باشد. در عين حال اين روند رو به رشد در ميزان تخلفات سرعت ميتواند ارتباطي نيز با ميزان نرخ تورم و کاهش ارزش جريمه داشته باشد. به اين نحو که افراد طي زمان احساس خواهند کرد جريمه براي آنها بهصرفهتر از زمان از دست رفته است.
پس از ارائه گزارش شرکت کنترل ترافيک سيد جعفر تشکري هاشمي با اشاره به ورودهاي غيرمجاز به محدوده طرح ترافيک و پوشاندن پلاک از سوي رانندگان گفت: اين که تصوير اين تخلفات ثبت شود و تنها با اين توجيه که پلاک خوانده نشده از تخلف آنها بگذريم منطقي نيست.
وي با انتقاد از عملکرد پليس در برخورد با پلاک پوشاني برخي خودروها تصريح کرد: قطعا با ارائه ديتاها به پليس و حتي کنترل از سوي عوامل پليس ميتوان ميزان اين قبيل تخلفات را که به نوعي جرم تلقي ميشود، کاهش داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]