تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى شن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831415458




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايران تا 24 آذر منتظر مي ماند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۴۱ق.ظ)
بازطراحي راکتور اراک در انتظار راي نهايي شوراي حکام؛ ايران تا 24 آذر منتظر مي ماند موج - گروه سياسي
روز پنج شنبه 28 آبان علي اکبر صالحي رييس سازمان انرژي اتمي از تکميل امضاهاي سند بازطراحي ومدرن سازي راکتور تحقيقاتي اراک خبر داد و گفت: اکنون راه براي اجراي کامل برجام هموار شده است.
بر اساس سند رسمي بازطراحي راکتور اراک که توسط وزيران خارجه ايران و 1+5 و رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا در چارچوب برجام به امضا رسيده است کشورهاي 1+5 و اتحاديه اروپا تعهد سياسي داده‌اند که راکتور اراک را بازسازي و طبق برجام راه‌اندازي کنند.
چين، فرانسه، آلمان، فدراسيون روسيه، بريتانيا و ايالات متحده آمريکا همراه با نماينده عالي اتحاديه اروپايي در امور خارجه و سياست امنيتي و جمهوري اسلامي ايران از اين پس در مجموع با عنوان «طرفين» از آنان ياد مي‌شود.

نقش ايران:
ايران به عنوان مالک و مدير پروژه، نقش رهبري را خواهد داشت و مسئوليت ارائه برنامه زمان‌بندي شده و اجراي کلي پروژه مدرن‌سازي اراک را بر عهده دارد. پروژه مدرن‌سازي اراک دربرگيرنده طيف وسيعي از فعاليت‌ها شامل و نه محدود به اجراي کليه اقدامات، طراحي راکتور مدرن و آزمايشگاه‌هاي فرعي، توليد و کيفيت‌سنجي سوخت، درخواست و صدور مجوزها و هم‌چنين ساخت و عملياتي کردن راکتور و آزمايشگاه‌هاي فرعي آن است.
ايران، در سريع‌ترين زمان ممکن، برنامه زمان‌بندي پنج ساله خود، شامل مراحل اصلي را، تدوين و با گروه کاري 1+5 در ميان خواهد گذارد. گروه کاري سريعاً برنامه زمان‌بندي ارائه شده توسط ايران را بازبيني و نقطه نظرات خود را به ايران ارائه خواهد کرد.

نقش چين:
چين در طراحي و ساخت راکتور مدرن شده مشارکت مي‌کند که مشتمل بر حوزه‌هايي همچون مهندسي طراحي راکتور، خدمات فن‌آوري مهندسي، تأمين تجهيزات و ساخت سوخت براي بارگذاري اوليه هسته‌ مرکزي، بر مبناي ترتيبات تجاري، خواهد بود. چين رئيس مشترک گروه کاري 1+5 است.

نقش آمريکا:
ايالات متحده آمريکا، پشتيباني فني و بازنگري در طراحي راکتور مدرن شده، همراه با تحليل طراحي سوخت و استانداردهاي ايمني جهت تضمين سازگاري با شرايط و مشخصات کليدي رآکتور مدرن شده را، به گونه‌اي که در برجام درج شده، ارائه خواهد کرد. آمريکا رئيس مشترک گروه کاري 1+5 است.

نقش فرانسه:
فرانسه در بازبيني طراحي رآکتور، ارائه تجهيزات بر مبناي ترتيبات تجاري و دريافت و مديريت سوخت مصرفي، بر مبناي ترتيبات تجاري، مشارکت مي‌کند.

نقش انگلستان:
انگلستان در بازبيني در طراحي رآکتور، آموزش ايمني و امنيت و تأمين تجهيزات، بر مبناي ترتيبات تجاري، مشارکت مي‌کند.

نقش آلمان:
آلمان در بازبيني طراحي، مطالعات امکان‌سنجي تأمين تجهيزات، بر مبناي ترتيبات تجاري، مشارکت مي‌کند.

نقش روسيه:
روسيه خدمات مشاوره‌اي و دسترسي به متخصصان را بر اساس اعلام نياز رؤساي مشترک گروه کاري 1+5 فراهم خواهد کرد.

نقش نماينده اتحاديه اروپا:
نماينده عالي اتحاديه اروپايي، به عنوان هماهنگ‌کننده کميته مشترک، فرآيند تأييد طراحي‌هاي مربوطه و در صورت نياز، صادرات تجهيزات لازم براي پروژه مدرن کردن را، تسهيل مي‌کند.

نقش گروهي «طرفين توافق»
يک مشارکت بين‌المللي متشکل از ايران و گروه کاري، پروژه مدرن‌سازي راکتور اراک را انجام خواهد داد. چين و آمريکا به عنوان رؤساي مشترک گروه کاري 1+5، مسووليت هماهنگي گروه کاري، تسهيل ارائه پاسخ سريع توسط گروه کاري به درخواست مساعدت از سوي ايران، مشتمل بر پاسخ‌هاي منسجم در زمينه بازبيني طراحي و عمل به عنوان رابط به نيابت از گروه کاري با کميسيون مشترک و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي هستند. چين به عنوان رابط اوليه بين گروه کاري 1+5 و ايران، ارتباط بين ايران و گروه کاري را در طول اجراي پروژه مدرن‌سازي اراک تسهيل خواهد کرد.
گروه 1+5 و ايران تعهد جدي خود را براي همکاري به منظور تدوين طراحي نهايي راکتور مدرن‌شده و متعاقباً طراحي نهايي آزمايشگاه‌هاي فرعي اعلام مي‌دارند، (اين اعلام تعهد) در راستاي آمادگي براي ارسال طراحي نهايي راکتور مدرن‌شده و طراحي نهايي آزمايشگاه‌هاي فرعي براي بررسي و تأييد توسط کميسيون مشترک، پيش از ساخت آن‌ها است. کميسيون مشترک قصد دارد ظرف مدت سه ماه بعد از دريافت طراحي کامل و نهايي، آن را بازبيني و تأييد خود را اعلام دارد. در همين راستا، گروه 1+5 و ايران قصد دارند تمامي همت خود را به کار گيرند تا اطمينان حاصل شود که طراحي نهايي رآکتور مدرن شده و آزمايشگاه‌هاي کمکي به شکلي که به کميسيون مشترک ارائه شده، به وضوح معيارهاي تعيين شده در برجام را مراعات کرده است. هدف از اين کار تسهيل بازبيني و اعلام تأييد توسط کميسيون مشترک منطبق با برجام است.

بر اساس موارد مندرج در سند مورد نظر حداقل چهار کشور نقش تامين کننده تجهيزات بازطراحي راکتور اراک خواهند بود. ايران معتقد است مي تواند تجهيزات اين بازطراحي را خودش بسازد اما براي مديريت زمان نيازمند کمک گروه 1+5 خواهد بود.
با تمام اين وجود، ايران همچنين شروع کار در مورد راکتور اراک را در اجرايي شدن دو شرط اعلام کرده است؛ صدورقطعنامه شوراي حکام آژانس بين المللي انرژي اتمي بر اساس بند 14 برجام؛ با رويکرد بسته شدن پرونده مسائل گذشته موسوم به PMD و ديگري ارائه تضمين هاي لازم از طرف مقابل نسبت به اجراي تعهدات.
اظهارات اخير آمانو در بروکسل و نيويورک نشان دهنده آن است که آژانس بتدريج در مسير درست خود قرار گرفته است. اگر روز 15 دسامبر (24 آذر) روز پايان پرداختن به مسائل گذشته ايران باشد، اجراي برجام و تعهدات سنگين تر ايران براي عملياتي شدن لغو تحريم ها شروع خواهد شد که تمام اين موارد با فرض عملکرد مطلوب گروه 5+1، به سرعت عمل کشورمان ارتباط خواهند داشت.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن