تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): نماز، از آيين هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. براى ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830160870




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرعشي:اتحادي بين اصلاح‌طلبان و اصولگرايان ميانه‌رو شكل نمي‌گيرد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



مرعشي:اتحادي بين اصلاح‌طلبان و اصولگرايان ميانه‌رو شكل نمي‌گيرد
روز نو : حسين مرعشي، سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي و رييس كميته استان‌هاي شوراي عالي سياستگذاري انتخابات اصلاح‌طلبان است. او كه در جلسات اصلاح‌طلبان هميشه سعي در رفع اختلاف‌نظرها دارد اين‌بار در مورد مساله ائتلاف احتمالي اصولگرايان ميانه‌رو و اصلاح‌طلبان مانند بسياري از همفكرانش موضع‌گيري  و احتمال شكل‌گيري ائتلاف را رد مي‌كند. او البته معتقد است اگر فردي مانند ناطق‌نوري كانديداي انتخابات مجلس شود حضور همزمان عارف و ناطق در دوليست انتخاباتي اصلاح‌طلبان و اصولگرايان محتمل است. او مانند برخي افراد و رسانه حاضر نيست چك سفيد امضا بدهد و حضور ناطق در ليست اصلاح‌طلبان را منوط به حضور عارف در ليست انتخاباتي رقيب مي‌داند. مرعشي در گفت‌وگويي كه با جماران داشت آخرين وضعيت گروه‌هاي سياسي را تحليل كرد:
 اتحادي با محوريت حاميان دولت بين اصولگرايان ميانه و اصلاح‌طلبان اتفاق نخواهد افتاد اما ممكن است در بعضي از حوزه‌ها يا در مورد برخي از اشخاص يك همكاري شكل بگيرد. من اين را بعيد نمي‌دانم كه از افراد اصولگراي ميانه بعضي از افراد در ليست اصلاح‌طلبان قرار بگيرند و بالعكس. امكان وجود مشتركات در ليست‌هاي انتخاباتي وجود خواهد داشت، اما اتحاد كلي اتفاق نخواهد افتاد. بالاخره ما دو جريان رقيبيم و رقابت نيروي ميانه اصلاح‌طلب و ميانه اصولگرا به نفع كشور است، مثلا در صورت ورود آقاي ناطق، ايشان و آقاي عارف مي‌توانند از اشخاص مشترك هر دو ليست اصولگرايان و اصلاح‌طلبان باشند.
 مشكل از جايي شروع مي‌شود كه عده‌اي بي‌هنر نمي‌توانند هنر هنرمندان را تحمل و نظاره كنند و به همين دليل بازي را به هم مي‌زنند. مثل اين مي‌ماند كه دو نفر كه شطرنج بازي مي‌كنند و يك نفر كه در بازي كم مي‌آورد بازي را به هم مي‌زند. عده‌اي در كشور بازي را به هم مي‌زنند، چون نمي‌توانند بازي خوب را ببينند.
 در مجلس باشد در مصاحبه با يكي از روزنامه‌ها گفتم كه اگر برجام به مجلس برود، به لحاظ سياسي خيلي خوب است چون هم دست دولت پر است و هم مردم متوجه مي‌شوند كه با چه جماعتي در مجلس روبه‌رو هستيم. به نظر من اقدام مجلس و تشكيل رسيدگي به برجام و كمك صدا و سيما در پخش بخش‌هايي از اين جلسات و گفت‌وگو‌ها مجموعا به روشنگري كمك بزرگي كرد و مردم در آستانه انتخابات مهم مجلس دهم به خوبي با خطرهاي پيش رو در انتخابات آشنا شدند.
 جلسه بررسي برجام و اقدامات شجاعانه آقاي حسينيان بسيار به كشور كمك كرد. شايد بپرسيد چرا مي‌گويم شجاعانه؟ دليلش اين است كه از نظر من هيچ سرمايه‌اي مهم‌تر از آگاهي مردم نيست. اين آگاهي پشتوانه بزرگي براي نظام، دولت و مسوولان نظام است. نتيجه اين بحث‌ها هم اين شد كه پنبه افكار پايداري در كشور زده شد و انتخابات آينده نشان خواهد داد كه اين اتفاقات تا چه اندازه مفيد بوده است. البته اصولگرايان ميانه‌رو به رهبري آقاي لاريجاني هم به خوبي خودشان را بازسازي كردند. واقعيت اين است كه آقاي لاريجاني و همفكرانش در مجلس به كشور كمك مهمي كردند اين براي همه ارزشمند و قابل تقدير است.
 مشكل اصولگرايان بعد از سال ٧٦
انفعال‌شان بود. اين طيف بعد از رياست‌جمهوري آقاي خاتمي، فرصتي براي عرض‌اندام پيدا نمي‌كردند. در يك دوره اين افراطيون با انگيزه بيشتري وارد شدند و با استفاده از ابزارهايي مشروع و بعضا نامشروع در كنار زدن جريان رقيب با ابزارهايي كه در دست داشتند، توانستند موقعيتي را براي خودشان بسازند، اما نتوانستند از اين موقعيتي كه پيدا كردند در جهت تحكيم روابط با مردم و خدمت به جامعه استفاده كنند. نتيجه حاكميت افراطي‌ها در كشور دولتي شد كه سرمايه‌هاي اصولگرايي، اصلاح‌طلبي و انقلاب اسلامي را سوزاند.
 از الان روشن است كه اصولگرايان ميانه در انتخابات آينده كاملا از تندرو‌ها جدا مي‌شوند و اين مبارك است و اين موضوع شناخت صحيحي از شرايط امروز كشور در جبهه اصولگرايي است، اما كاش اين اتفاق در آستانه انتخابات دور دهم رياست‌جمهوري در سال ٨٨ مي‌افتاد. اگر اصولگرايان در آن مقطع تكليف خودشان را با احمدي‌نژاد كه در حال هدايت كشور به قهقرا بود، روشن مي‌كردند، امروز بسيار دست‌شان در عرصه سياسي پرتر بود. اصولگرايان در آن مقطع اشتباه تاريخي كردند و فرصتي كه نبايد براي بار دوم به احمدي‌نژاد مي‌دادند را دادند و احمدي‌نژادي كه هويتش براي ما قبل از انتخابات ٨٨ روشن بود در دور دوم هويتش را به اصولگرايان نشان داد و درنهايت انحرافي از آب درآمد و وجهه اصولگرايان را نيز خراب كرد، اما جلوي ضرر را از هركجا بگيري منفعت است و اين منفعت در جبهه اصولگرايي امروز اتفاق افتاده است.
 اصلاحات هيچ‌وقت افكار عمومي را از دست نداد. اصلاح‌طلبان اشتباه‌شان جاي ديگري است. اشتباه اصلاح‌طلبان اين است كه فرصتي را مهيا كردند تا تندروها، نهادها و عناويني مانند شوراي نگهبان، سپاه و ولايت فقيه را به نفع خودشان مصادره كنند و گويي اين نهادها فقط براي اين طيف خاص است و متعلق به ساير تفكرها نيست. در حالي كه اصلاح‌طلبان ريشه در خط امام دارند و در تشكيل نظام و استقرار ولايت فقيه تكليف‌شان معلوم است. اصلاح‌طلبان از بعد اجتماعي و بحث‌هاي گفتماني ضربه نخوردند، بلكه موقعيت خودشان را در نظام سياسي مقداري از دست‌دادند كه بخشي از آن به دوران مجلس ششم و بخشي ديگر به حوادث ٨٨ برمي‌گردد. ما يك ضربه سنگين در دوران مجلس ششم خورديم كه بخشي از آن را رقيب به ما زد و بخشي ديگر را خودمان به خودمان زديم و نمي‌خواهم به اين موضوع ورود كنم و آسيب‌شناسي اين موضوع را در وقت ديگري بايد انجام دهيم.
 در سال ٨٨ هم وقتي كه ما نتوانستيم حرف صحيح خودمان را درباره ريشه تفكرات احمدي‌نژاد منتقل كنيم، عده‌اي از اين فرصت استفاده كردند و جمعي از اصلاح‌طلبان را برانداز خواندند در صورتي كه اگر تفكر احمدي‌نژاد چند سال ديگر ادامه پيدا مي‌كرد معلوم نبود چه بر سر كشور خواهد آمد. اصلاح‌طلبان بازسازي خود را از سال ٩٢ و انتخابات رياست‌جمهوري شروع كردند در همان محدوده و زميني كه آزاد به فعاليت بودند دست به انتخاب زدند و يك اصولگراي ميانه‌رو را كه ذاتا اصلاح‌طلب است را به عنوان رييس‌جمهور انتخاب كردند و ان‌شاءالله انتخابات آينده فرصت دومي براي تقويت روابط خود با حاكميت و از بين بردن سوءتفاهمات گذشته خواهد بود.
 سال‌هاست كه به اصلاح‌طلبان و اصولگرايان الگويي پيشنهاد مي‌شود كه هر طيف يك حزب شود. ما مي‌توانستيم يك يا دو حزب شويم و در نهايت با يكديگر ائتلاف مي‌كرديم، چرا كه نبود يك تشكيلات فراگير اين ضعف‌ها را دارد، ولي خوشبختانه در جبهه اصلاحات پذيرش
رييس جمهور اصلاحات به عنوان رهبر اصلاحات كمك بزرگي به حفظ اتحاد بين اصلاح‌طلبان كرده است كه نهايتا شوراي عالي سياستگذاري انتخابات كه شكل گرفته است همه آن اختلافات جزيي در دو شوراي قبلي را حل كرده است. در جبهه اصلاحات مشكلي برسر اين مسائل ديگر نداريم.
 حاميان دولت قطعا اكثريت قاطع مجلس را خواهند داشت. به نظر مي‌رسد كه آرايش در حال حاضر به اين شكل است كه اصلاح‌طلبان حضور فعالي به صورت متحد خواهند داشت. اصولگرايان ميانه نيز يك ضلع انتخابات آينده خواهند بود و پايداري‌ها هم آخرين تلاش‌هاي خود را براي ماندن خواهند كرد.
 احمدي‌نژاد فاقد يك جريان است. نيروهاي احمدي‌نژاد در درون جبهه پايداري هستند. واقعيت اين است كه احمدي‌نژاد قادر نيست كه ضلعي از اضلاع انتخابات آينده باشد و تنها راه پيش رويش اين است كه نيروهايش را در درون پايداري بفرستد. اينكه از بين اصولگرايان ميانه‌رو و اصلاح‌طلبان كدام دست بالا را خواهند داشت راي مردم تعيين مي‌كند. البته حدي كه شوراي نگهبان براي اصلاح‌طلبان تعيين خواهد كرد نيز مهم است، اما به نظر مي‌رسد دو فراكسيون اصلي مجلس فراكسيون اصولگرايان ميانه و اصلاح‌طلبان خواهند بود. پايداري‌ها نيز يا كاملا حذف خواهند شد يا فراكسيوني چند‌نفره در مجلس خواهند داشت.




تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن