واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از اظهار نظرها در خصصوص موسسات مالی و اعتباری : تاکید بر همکاری همه دستگاه هابرای ساماندهی موسسات مالی غیرمجاز مدیرعامل بانک توسعه صادرات افزود گفت : مجلس شورای اسلامی در کنار بقیه قوا باید در ساماندهی موسسات غیرمجاز مالی و اعتباری کمک و حمایت کنند زیرا ساماندهی 25 درصد حجم پولی کشور که در اختیار موسسات مالی واعتباری است مشکل است و نیاز به همکاری همه دستگاه های مربوط دارد .
۱۳۹۴ يکشنبه ۱ آذر ساعت 08:19
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، علی صالح آبادی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما گفت: موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز می توانند کار را برای موسسات مجاز سخت کنند زیرا تحت نظارت و ضوابط بانک مرکزی نیستند و مقررات این بانک را رعایت نمی کنند و سپرده قانونی هم نزد این بانک ندارند.
وی افزود: این موسسات با توجه با اینکه ملتزم به رعایت مقررات پولی کشور نیستند مشکلاتی را برای نظام مالی کشور ایجاد می کنند.
صالح آبادی ادامه داد: با توجه به اینکه بانک مرکزی اقدامات خوبی را آغاز کرده و مشغول ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز است دادستانی هم در کنار این بانک کمک کند تا این موسسات تحت مقررات و ضابطه بانک مرکزی درآیند.
وی در بیان علت کند بودن برخورد با این موسسات گفت : برخی از این موسسات غیرمجاز بسیار گسترده شده اند به طوری که یکی از آنها بیش از 600 شعبه دارد و این تعداد بسیار بیشتر از شعبات برخی از بانک های ما است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به اینکه بانک مرکزی در این زمینه ورود کرده تا با این موسسات برخورد و تعیین تکلیف کند ، تاکید کرد: این کار سختی است و همه دستگاهها از جمله مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه هم باید در این زمینه کمک کنند .
صالح آبادی گفت : این موسسات باید ساماندهی شوند و باید مجوز لازم را از بانک مرکزی دریافت کنند و ضوابط این بانک ها را رعایت کنند .
وی افزود : مقامات پولی ، هم در پی آن هستند که مشکلی به ویژه برای سپرده گذاران پیش نیاید.
رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که موسسات غیرمجاز مالی و اعتباری تا چه اندازه می توانند بر روی بازار سرمایه تاثیر بگذارند گفت: بازار سرمایه متاثر از عوامل متعددی است و شرایط کلان اقتصاد داخل و بین المللی و قیمت نفت بر آن اثر می گذاراد و نرخ سود بانکی هم یکی از عوامل مهم اثر گذار روی این بازار است و هر چه آن نرخ پایین تر باشد به نفع بازار سرمایه است .
وی افزود : بانک ها هم علاقمندند تا نرخ سود کاهش یابد اما یکی از عوامل کاهش نیافتن نرخ سود ، موسسات غیر مجاز هستند زیرا برای جلب مشتری های بیشتر نرخ سود بالا به سپرده گذاران می پردازند .
صالح آبادی با بیان اینکه حجم نقدینگی بازار سرمایه بزرگتر از حجم نقدینگی موسسات غیر مجاز است، ادامه داد: ارزش بازار بورس و فرابورس بیش از 300 هزار میلیارد تومان است و نقدینگی حدود 870 هزار میلیارد تومان است .
وی در پاسخ به اینکه کار ساماندهی موسسات مالی و اعتباری کی به پایان می رسد گفت : بانک مرکزی این موضوع را در دستور کار قرار داده است و از طرف دیگر خود موسسات هم باید همکاری کنند . لزوم ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس نیز با حضور در این برنامه افزود: متاسفانه بانک مرکزی در شکل گیری این موسسات مماشات کرده و به آنها میدان داده است تا متولد شوند و این موسسات بسیاری از مشکلات را برای نظام بانکی و پولی ما به وجود آورده اند . وی با بیان اینکه پرداختن نرخ های بالای سود از سوی این موسسات هزینه بانک های ما را تحت تاثیر قرار داده است افزود : روندی که تا کنون برای مقابله با این موسسات طی شده رضایت بخش نیست و کار جدی در مقابله با این موسسات نشده است.
مصباحی مقدم تاکید کرد : سهم بانک مرکزی در شکل گیری موسسات غیر مجاز بیشتر است زیرا برخورد جدی با آنها انجام نداده است و در گام بعدی قوه قضائیه باید اقدام کند و اینکه این قوه راساً ورود کرده است باید تشکر کرد .
وی گفت: اکنون شعبات برخی از آنها زیاد شده است و قدرت گرفته اند و مقابله با آنها مشکل شده است .
مصباحی مقدم افزود: اطلاعات کافی از اینکه پشت این موسسات چه کسانی هستند ندارم اما غالبا کسانی که تجربه بانکی دارند این موسسات را مدیریت می کنند .
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد : بانک مرکزی می تواند در برخورد با تخلف موسسات مالی و اعتباری و بانک ها، هیات مدیره آنها را منحل و هیات مدیره موقت تعیین کند بدون آنکه مشکلی برای سپرده گذاران پیش بیاید .
مصباحی مقدم گفت : پرداخت سود بانکی برای بانکها هزینه دارد بنابراین هزینه بانک ها بالا رفته است و آنها هم برای تسهیلات اعطایی خود به سرمایه گذاران ، سود بالاتری را مطالبه می کنند .
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری ها در نظام اقتصادی ما خیلی سود آور نیست، افزود : بانک ها بر اساس سودی که از سرمایه گذاران می گیرند سود به سپرده گذاران می دهند و این بیش از سود بخش تولید ماست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین پول از سمت تولید به بانک ها می رود و چون رقم سود موسسات غیر مجاز بالاتر است ، بیشترین جذب را دارند و یکی از علت های رکود هم این موضوع است زیرا پول ها در موسسات ، پول ذخیره شده است و به سمت تولید نمی رود .
مصباحی مقدم افزود : مجلس شورای اسلامی ارتباط مستقیمی با موسسات غیر مجاز ندارد و یک قانون گذار است و قانون تنظیم بازار پول را تصویب و بر اساس آن بانک مرکزی را مکلف به ساماندهی موسسات غیر مجاز کرده است.
وی اضافه کرد: نظارت از دیگر وظایف مجلس است و کمیسیون اقتصادی مجلس تا کنون چند بار از مجموعه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری دعوت و تحقیق و تفحص کرد و مجلس به وظایف خود در این زمینه عمل کرده است .
مصباحی مقدم تاکید کرد: نظارت مجلس شورای اسلامی باید دائمی ، پیگیر و مکرر باشد اما اصل مسئله بر عهده نظارت بانک مرکزی است .
وی گفت : اصلاح قانون عملیات بانکی در دستور کار مجلس است تا به کمک دولت، این مشکلات حل شود .
مصباحی مقدم در پاسخ به اینکه آیا بانک مرکزی مسئول برخورد با موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز است؟ گفت : از نظر قانونی بانک مرکزی به این موسسات مجوز نداده است پس مسئولیت نمی پذیرد و این حرف درستی است .
وی افزود: مسئولیت با هیات مدیره موسسات است نه بانک مرکزی اما اگر بانک مرکزی این موسسات را ساماندهی کند در گام بعدی، مسئول است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]