واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ميوه و آبميوه راه رگ را باز نگه ميدارد
مصرف آبميوههاي تازه و طبيعي، ميتواند در كاهش خطر رسوب چربي در عروق و تنگي يا انسداد آنها مؤثر باشد.
با نزديك شدن به فصل تابستان، انواع و اقسام ميوههاي تازه و رنگارنگ هم در دسترس قرار ميگيرند كه حتي ديدنشان هم روح انسان را تازه ميكند. اما اين ميوهها غيراز حظ بصر، فوايد ديگري هم براي ما دارند كه يكي از آنها را مطالعه جديدي نشان داده است. در اين مطالعه مشخص شده كه مصرف آبميوههاي تازه و طبيعي، ميتواند در كاهش خطر رسوب چربي در عروق و تنگي يا انسداد آنها مؤثر باشد. به اين ترتيب ميتوان اين آبميوهها را، دارويي جهت پيشگيري از سكته قلبي و مغزي محسوب كرد.به گزارش بيبيسي، اين محققان، در دانشگاه مونپليه فرانسه، ۲ نوع ميوه را براي پژوهششان انتخاب كردند؛ سيب و انگور بنفش. آنها موشهاي آزمايشگاهي مشابهي را انتخاب كردند، به هر گروه از آنها مقدار مشخصي از اين آبميوهها خوراندند، ضمن اينكه رژيم غذايي پرچربياي نيز برايشان آماده ميكردند. به يك گروه هم آبميوه ندادند. بررسيها نشان داد در يك گروه از اين موشها، ميزان بروز تصلب شرائين، با وجود استفاده از رژيم غذايي پرچربي، بسيار كمتر از گروههاي ديگر است. اين ميزان، تقريبا معادل 3 ليوان آب اين ميوهها براي انسان محاسبه شده است. در موشهايي كه از آبميوه استفاده كرده بودند، ميزان تجمع چربي در بدن و همچنين مواد اكسيداتيو استرس، از مواد زايد حاصل سوختوساز بدن، و نيز سطح چربي خون، كمتر ازگروهي بود كه آبميوه در برنامهشان وجود نداشت. به گفته اين محققان، آنتياكسيدانهاي موجود در اين آبميوهها، بهخصوص گروه فنلها، عامل اصلي اين تاثير شفابخش و معجزهآسا در آنهاست. ساير آنتياكسيدانها، از قبيل ويتامين C و نيز كارتنوئيدها نيز، عامل احتمالي اين تاثير معرفي شدهاند. در اين ميان، انگور بنفش، حاوي بيشترين مقدار آنتياكسيدان و مؤثرترين ماده براي مهار رسوب چربي در رگها معرفي شده است. جزئيات اين مطالعه در آخرين شماره نشريه تغذيه باليني منتشر شده است. اما اين اولين و آخرين مطالعه در مورد تاثير شفابخش ميوهها و آبميوههاي تازه نيست و نخواهد بود. بهعنوان مثال، سال گذشته در همين روزها، نتايج مطالعهاي منتشر شد كه نشان ميداد آب سيب، ميتواند در كاهش ابتلا به آسم در كودكان مؤثر باشد. در آن مطالعه مشخص شده بود يك بار مصرف آب سيب، ميتواند اين احتمال را به نصف كاهش دهد. دراين بررسي نيز وجود فيتوكميكالها وآنتياكسيدانهايي مانند فلاونوئيدها و فنلها، علت اصلي اين تاثير معرفي شده بودند. (اين مطالعه را محققان مؤسسه ملي تحقيقات قلب و ريه انگلستان انجام داده و در شماره مه 2007 نشريه بيماريهاي تنفس اروپا چاپ كرده بودند.)
مطالعه ديگر روي آب چغندر انجام شده و نشان ميدهد كه مصرف روزانه ۵۰۰ سيسي، معادل ۲ ليوان ازآب چغندر، ميتواند باعث كنترل فشارخون شود.
در اين مطالعه كه در دانشكده پزشكي دانشگاه پنيسولا انجام شده بود، به نقش نيتراتهاي طبيعي موجود در اين خوراكي اشاره شده بود و عامل اصلي اين تاثير، به وجود اين ماده نسبت داده شده بود. اين مطالعه نيز در شماره فوريه نشريه پرفشاري خون چاپ شده بود.
مطالعه ديگر در مورد خواص آب انار، ميوهاي كه در ميان ايرانيان به خوبي شناخته شده و بومي كشور ماست، انجام شده است.
در اين مطالعه مشخص شده كه آبانار ميتواند رشد سرطان پروستات را كند و حتي در برخي موارد متوقف كند. اين مطالعه را محققان دانشگاه كاليفرنيا انجام داده و نتايج آن در شماره دسامبر نشريه «تحقيقات باليني سرطان» منتشر شد.
اين مطالعات، همگي تاكيدي است بر اينكه مصرف ميوههاي تازه و آبميوههاي طبيعي حاصل از آن، در اين دنياي پر از تنقلات بستهبنديشده و كارخانهاي، ميتواند سپر محافظي در برابر بيماريهاي اين دوره، مانند بيماريهاي قلبي، سكته و فشارخون باشد.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]