واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۵ق.ظ)
مدير حوزه هاي علميه: مباحث قرآني از مساجد سرچشمه و توسعه پيدا مي کند موج-قم-مدير حوزه هاي علميه گفت: اگر بخواهيم فرهنگ قرآن در جامعه ما راه پيدا کند بايد مباحث قرآني از مساجد سرچشمه و توسعه يابد؛ بايد در مساجد کارهاي فرهنگي و قرآني را سامان داد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم،مدير حوزه هاي علميه در مراسم اختتاميه سي و هشتمين دوره مسابقات قرآن استان قم، در مجتمع فرهنگي امام زاده سيدعلي(ع) گفت: قرآن، يک گله سختي را از زبان پيامبر(ص) بيان مي کند که نشان دهنده مهر و امضاي قرآن بر اين گله است.
وي افزود: پيامبر اکرم(ص) فرمودند،اين امت من، قرآن را مهجور کردند؛ يعني يا سراغ قرآن نمي روند و يا اگر آن را نيز مي خوانند به خوبي به آن عمل نمي کنند.
آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري خاطرنشان کرد: پيامبر(ص) در طول حيات و پس از رحلتشان، نسبت به قرآن و عترت نيز تاکيدات فراواني داشتند و فرمودند، اجازه ندهيد که قرآن و عترت از هم جدا شوند.
مدير حوزه هاي علميه گفت: پيامبر اکرم(ص) هميشه بر ثقل اکبر و عترت تاکيد دارند و به عنوان يک دستورالعمل اين دو نعمت و امانت را ارائه کردند که اسلام و دين از بين نرود؛ پيامبر اکرم(ص) فرمودند، در جايي که دچار شبهه مي شويد و مسائل براي شما شبهه ناک است، به قرآن پناه ببريد.
آيت الله حسيني بوشهري گفت: بر اساس يک بررسي اجمالي پيامبر اکرم(ص) 9 وظيفه را نسبت به قرآن براي ما بيان کرده اند؛ اولين وظيفه اين است که هر مسلماني بايد در خانه خود، قرآن داشته باشد.
معاون جامعه مدرسين افزود: امام باقر(ع) فرمودند ما خوش مي داريم که در خانه شما، قرآن وجود داشته باشد و خداوند متعال به برکت اين قرآن از خانه شما، دفع شر شيطان کند.
وي خاطرنشان کرد: دومين سفارش آن است که قرآن را احترام کنيم؛ قرآن يک کتاب معمولي نيست و بايد آن را در منازل خود تجليل کنيم؛ بي احترامي به قرآن بي احترامي به خداست.
مدير حوزه هاي علميه گفت: وظيفه سوم اين است که کساني که حتي سواد خواندن قرآن را ندارند بايد قرآن را بازکنند و به صفحات آن نگاه کنند؛ افراد بي سواد با باز کردن قرآن نيز عبادت مي کنند.
آيت الله حسيني بوشهري گفت: وظيفه چهارم که در روايات ما نيز آمده است، تشويق به شنيدن قرآن است؛ يعني در جايي که قرآن خوانده مي شود، بايد دقت کرده و آيات را گوش دهيم؛ امام صادق(ع) فرمودند، اگر کسي حرفي از کتاب قرآن را بشنود وحتي اگر آن را نخواند، خداوند متعال به او پاداش مي دهد و گناهي از او برداشته و درجه اي بر درجات او اضافه مي کند.
وي افزود: وظيفه پنجم اين است که مسلمانان بايد قرآن را فرابگيرند و نمي توان نسبت به فراگيري آن بي تفاوت بود؛ در گذشته در مکتب خانه ها اول قرآن آموزش داده مي شد و امروز نيز بايد خانواده ها نسبت به اين امر اقدام کنند.
آيت الله حسيني بوشهري خاطرنشان کرد: وظيفه ششم، قرائت قرآن است؛ پيامبر اکرم(ص) فرمودند،قرائت قرآن، کفاره گناهان است؛ امام باقر(ع) در وصف شيعيان بيان مي کنند که شيعيان امام علي(ع) اين است که قرآن را زياد مي خوانند؛ آيت الله العظمي گلپايگاني مقيد بودند که هر قرآني که به ايشان هديه مي دادند تا اين قرآن را يک دور ختم نکنند قرآن را کنار نمي گذاشتند.
وي گفت: وظيفه هفتم،حفظ آيات الهي است؛ حفظ قرآن بسيار مهم است؛کشور سودان، قرائت خانه هاي بسيار دارد و افراد بالاي ديپلم عموما حافظ قرآن هستند و ديگران مقداري از قرآن را حفظ مي کنند.
آيت الله حسيني بوشهري گفت: وظيفه هشتم،تدبر در قرآن است که در اين زمينه تاکيدات بسياري شده است و اميدواريم که جامعه ما به اين مساله توجه کند.
وي افزود: مساله بعد نيز تعليم قرآن است که بر همه لازم است که هم قرآن را فرابگيرند و به ديگران نيز آموزش دهند.
عضو خبرگان رهبري خاطرنشان کرد: نکته بسيار مهم در اينجا آن است که از چه راهي براي توسعه فعاليت هاي قرآني استفاده کنيم؛ البته پس از پيروزي انقلاب، مباحث قرآني رونق بسياري پيدا کرده است و مقام معظم رهبري نيز امروز پرچمدار مباحث قرآني است؛ ايشان در ماه رمضان، چندين ساعت به مباحث قرآني مي پردازند.
آيت الله حسيني بوشهري گفت: مساجد و حسينيه هاي ما بايد مرکز نشر معارف قرآن باشد؛ مساجد تنها در هنگام نماز باز است و مابقي تعطيل است؛ در چين، مساجد مناطق مسلمان نشين هميشه باز است و امام جماعت، خود را وقف مسجد مي کند و مردم را در طول روز و تا ساعاتي پس از نماز مغرب و عشا راهنمايي مي کند.
وي افزود: اگر بخواهيم فرهنگ قرآن در جامعه ما راه پيدا کند بايد مباحث قرآني از مساجد سرچشمه و توسعه يابد؛ بايد در مساجد کارهاي فرهنگي و قرآني را سامان داد.
وي خاطرنشان کرد: بايد در شهرها، غير از کانون مساجد و...خانواده هاي قرآني تشکيل دهيم و آنها را الگوي ديگران کنيم؛ در اين زمينه بايد قهرمانان قرآني را ارج نهيم و براي قهرمانان قرآني که در مسابقات بين المللي حائز رتبه مي شوند، برنامه داشته باشيم و بايد در فرودگاه استقبال باشکوهي از آنها داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]