واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: درخواست اوباما از جوانان مالزي چه بود؟
"باراک اوباما" رئيس جمهور آمريکا روز جمعه در مالزي از جوانان اين کشور مسلمان جنوب شرق آسيا خواست با رد "چشم انداز وحشتناک" کساني که حملات تروريستي پاريس را انجام دادند، به ديدگاه جايگزيني با فرهنگ هاي سنتي در جهان متنوع مدرن بنگرند.
به گزارش نامه نیوز، رئيس جمهور آمريکا که پس از ورود به کوالالامپور پايتخت مالزي در جمع دانشجويان دانشگاه تيلور حضور يافت، با اشاره به نگاه وحشتناک کساني که حملات پاريس را انجام دادند، گفت که از منطقه آ.سه.آن با تنوع مذهبي و قومي مي توان به عنوان الگويي در برابر افراط گرايي خشونت اميز ياد کرد.
وي گفت اين ظرفيت مي تواند الگويي براي شکل دادن به گفت وگو، تحمل بيشتر و تلفيق سنت و فرهنگ خود با سنت ها در دنياي مدرن باشد.
اوباما، با رد طرز تفکري که در آن مردم خود را در امتداد خطوط قومي، نژادي يا قبيله اي تقسيم مي کنند، گفت که در اين روند، تفکر به اهريمن جلوه دادن کساني مي پردازد که متفاوت هستند و اين خط، ويراني و خشونت در خاروميانه را ببار مي آورد.
وي با اشاره به وضعيت خاورميانه و فعاليت گروه هاي تروريستي در منطقه، آن را ناشي از برخي نگرش ها دانست و گفت: براساس نگرشي اگر فردي خدا را به شکلي غير از شما عبادت مي کند، ارزشي کمتر از شما دارد و مردم براساس اين ايده کشتار مي شوند. به همين علت کشورها نمي توانند رشد کنند.
رئيس جمهور آمريکا توضيحي در مورد اين که چه سياست هايي و دخالت چه کشورهايي باعث رواج اين نگرش ها شده و اين گروه هاي تروريستي از کدام کشورها تغذيه مي شوند، نداد.
اين در حالي است که خاطرات "هيلاري کلينتون" وزير امور خارجه سابق آمريکا نشان مي دهد حمايت واشنگتن باعث شکل گيري گروه تروريستي و تکفيري داعش در خاورميامه و کشتار مردم شده است.
اوباما که چند سالي در اندونزي زندگي کرده است در ادامه گفت که "ارتباط شخصي قوي با جنوب شرق آسيا" دارد و "مي دانم آمريکا بايد از همکاري با اين منطقه بهره ببرد".
وي نگفت که چرا آمريکا طي چند سال گذشته نگاه به شرق و جنوب شرق آسيا دارد، اما تحليلگران معتقدند واشنگتن در حوزه جنوب شرق آسيا به دنبال اجراي سياست هاي خاصي همراه با گسترش تفرقه و اختلافات است.
براساس ديدگاه صاحبنظران، حضور آمريکا در اين منطقه به دو جهت براي واشنگتن ضرورت دارد که مي توان به "اعمال قدرت و نفوذ بر کشورهاي کوچک" و همچنين "تاثيرگذاري بر تحولات با اتکا بر تقسيم بندي کشورهاي منطقه به سه گروه دوست، دشمن و بي تفاوت" اشاره کرد.
رئيس جمهور آمريکا براساس اين ديدگاه و ايجاد تغيير در جنوب شرق آسيا، با تاکيد بر اينکه تعميق تعامل با کشورها و مردم جنوب شرق اسيا از نقاط تمرکز سياست خارجي آمريکا است، انتخابات اخير ميانمار در اين منطقه را "تاريخي" خواند و آن را "گامي اساسي در گذار اين کشور به سمت دموکراتيک" دانست.
وي البته به مسلمانان روهينگيا هم اشاره کرد و يکي از چالش هاي ميانمار را اقليت قومي روهينگيا و چگونگي رفتار با اين اقليت مسلمان دانست.
مالزي سومين و آخرين ايستگاه سفر 9 روزه باراک اوباما است. وي پيش از اين براي شرکت در اجلاس سران "جي 20" به ترکيه رفت و پس از آن در مانيل پايتخت فيليپين در اجلاس سران "اپک" حضور يافت.
وي در سفر سه روز به مالزي با "نجيب تون رزاق" نخست وزير و سران چند کشور ديگر ديدار و مذاکره مي کند و در اجلاس سران آ.سه.آن" نيز شرکت خواهد کرد.
منبع: ایرنا
۲۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]