واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۹:۴۶ق.ظ)
اصلاح و بهبود وضعيت موجود فرودگاه بينالمللي امام قبل از سفرهاي نوروزي ۹۵ موج-مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره) با تاکيد بر اين که ظرفيت ترمينال موجود فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) پاسخگوي تقاضا و حجم مسافر اين فرودگاه نيست، از اصلاح و بهبود وضعيت موجود اين ترمينال تا قبل از آغاز سفرهاي نوروزي ۹۵ خبر داد.
به گزارش خبرگزراي موج،محمود نويدي با اشاره به توسعه ظرفيت مسافري ترمينال فعلي اين فرودگاه تا قبل از سفرهاي نوروزي ۹۵ گفت: علاوه بر ترمينال زيارتي در حال ساخت «سلام»،مذاکراتي با سرمايهگذاران خارجي براي احداث ترمينال جديدي تحت عنوان «ايرانشهر» صورت گرفته است.
وي توسعه ظرفيت ترمينال موجود، بهبود سالنهاي ورود و خروج مسافران، اصلاح وضعيت سالن مخصوص بار مسافران، بهبود محوطه کنترل گذرنامه و افزايش تسهيلات بخش بازرسي و کنترل امنيت پروازهاي خروجي را از مهمترين اقدامات جاري براي اصلاح وضع موجود ترمينال فعلي فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) تا پايان امسال و همزمان با آغاز سفرهاي نوروز ۹۵ عنوان کرد.
مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره) به طرحهاي توسعهاي اين فرودگاه اشاره کرد و گفت: حدود ۶ ماه گذشته شرکت ناکو هلند به عنوان شرکت کارفرما مشاور شهر فرودگاهي امام خميني انتخاب شد که اخيرا نيز موافقت اوليه با اين شرکت به امضا رسيد.
نويدي با بيان اين که شهر فرودگاهي امام در وسعت ۱۴ هزار هکتاري ساخته ميشود که ۳۱۰۰ هکتار آن مجموعه هوانوردي شامل دو باند شمالي و جنوبي و ۵ ترمينال است، اظهار کرد: باند جنوبي اين فرودگاه در مرحله ساخت قرار دارد و در تابستان سال آينده بعد از نصب سيستمهاي روشنايي به بهرهبرداري ميرسد.
وي مساحت منطقه ويژه تجاري اين فرودگاه را ۲۵۰۰ هکتار و وسعت منطقه آزاد را ۱۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: قانون مناطق آزاد نيز براي منطقه آزاد فرودگاه امام حاکم است به طوري که تجار و بازرگانان ميتوانند بدون پرداخت ماليات و دريافت ويزا در اين منطقه فعاليت اقتصادي کنند.
مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني(ره) افزود: علاوه بر اين ۵ هزار هکتار منطقه عادي براي اجراي طرحهاي توسعهاي فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) در نظر گرفته شده است.
نويدي افزود: در راستاي توسعه فاز ۲ طرح جامع فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) با هدف توسعه ظرفيت مسافري، گسترش تسهيلات سفر و ارتقاء خدمات زيارتي براي زائران حج و عتبات عاليات ترمينال «سلام» با ظرفيت اعزام و پذيرش بيش از ۳ ميليون مسافر ورودي و خروجي در حال ساخت است و تا پاييز سال آينده افتتاح ميشود.
وي با بيان اين که ترمينال سلام با وسعت ۴۵ هزار مترمربع ساخته ميشود گفت: يک طبقه ترمينال و ۲ طبقه مسير دسترسي مسافر به هواپيما از طريق سه دستگاه پل انتقال مسافران به هواپيما (ايربريج) در نظر گرفته شده است.
وي افزود: در تکميل فاز دوم طرح جامع فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) و افزايش ظرفيت مسافري اين فرودگاه، احداث ترمينال دو تحت عنوان ترمينال ايرانشهر با ظرفيت اعزام و پذيرش سالانه ۲۰ تا ۲۲ ميليون مسافر پيشبيني شده است که طي ۸ ماه گذشته مذاکراتي با سرمايهگذاران مختلف خارجي صورت گرفته و عمليات اجرايي مناقصه انتخاب سرمايهگذار ساخت اين ترمينال در سال جاري برگزار ميشود.
نويدي با بيان اين که اميدواريم عمليات ساخت ترمينال ايرانشهر در سال جاري آغاز شود، گفت: مدت ساخت اين ترمينال بين ۳ تا ۵ سال و همچنين سرمايه مورد نياز براي احداث آن يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار برآورد شده است که ۱۰۰ درصد سرمايه مورد نياز براي ساخت اين ترمينال توسط سرمايهگذار تأمين ميشود.
مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام (ره) افزود: ۲۰ دستگاه پل اتصال مستقيم مسافران از سالن به هواپيما (ايربريج)، سيستم اتوماتيک جابه جايي بار مسافر، سالن تشريفات اختصاصي (CIP) و سيستم چک مسافر اتوماتيک از جمله تجهيزات پيشبيني شده براي ترمينال مسافري ايرانشهر است.
وي با بيان اين که در حال حاضر ميزان اعزام و پذيرش فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) سالانه حدود ۶ ميليون نفر و بيش از ظرفيت فيزيکي ترمينال موجود است، گفت: با بهرهبرداري از ترمينال «سلام» در تابستان سال آينده ظرفيت مسافري فرودگاه بينالمللي امام خميني به حدود ۱۰ ميليون در سال افزايش مييابد. همچنين با ساخت ترمينال مسافري «ايرانشهر» طي سه تا ۵ سال آينده که ۲۰ ميليون ظرفيت مسافري در سال دارد، ظرفيت اعزام و پذيرش مسافر فرودگاه امام خميني به حدود ۳۰ ميليون مسافر در سال ميرسد.
مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره) ادامه داد:علاوه بر اين در فاز سوم در طرح جامع فرودگاه ظرفيت مسافري اين فرودگاه به اعزام و پذيرش ۵۰ ميليون مسافر و در فاز ۴ نيز اين ظرفيت به ۹۰ ميليون مسافر در سال افزايش مييابد.
نويدي با تاکيد بر اين که فرودگاهها چاههاي نفت در حال فوران در دنيا هستند، گفت: مخازن مشترک ما در اين عرصه دو فرودگاه دبي و استانبول هستند که متأسفانه در رقابت با ما پيشي گرفتند.
وي همچنين خواستار ايجاد زيرساختهاي مناسب براي آبرساني به فرودگاه امام خميني (ره) توسط وزارت نيرو شد و گفت:فرودگاه خشک نميتواند بهرهوري داشته باشد از اينرو موضوع آبرساني به اين فرودگاه يکي از درخواستهاي ما از دستگاههاي ذيربط است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]