واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۰ق.ظ)
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران درگفتگو با موج تاکيد کرد: سودهاي بانکي در مسير توليد نيستند/ اقتصادي که توليدمحور نيست، تسهيلات توليدي هم نميخواهد موج - در اقتصادي که تنها معناي توليد ملي، درآمدزايي از نفت است و بيشتر اقتصاد از طريق رانت و نفت تاکنون سرپاي خود ايستاده است، ديگر شاخصهاي اقتصادي که مانند دومينو بر روي يکديگر تأثير ميگذارند، هيچگاه ديگر مفيد بر فايده نيستند.
حميدرضا صالحي، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران درباره ميزان نرخ سودهاي بانکي و تناسب آن با شاخص تورم، به خبرنگار خبرگزاري موج اظهار کرد: نرخ تورم در سيستم و نظامهاي بانکي بيشتر با اتکا به نرخ تورم محاسبه ميشود و اگر در اقتصاد توليد ناخالص ملي آن واقعي باشد، بايد به همراه کاهش نرخ تورم، سودهاي بانکي نيز کاهش پيدا کند.
وي ادامه داد: اما در اقتصادي که توليد ملي به معناي توليد و درآمدزايي از نفت است، ديگر مباحث اقتصادي کلان روز مطرح نيست و بيشتر اقتصاد از طريق رانت و نفت سرپاي خود ميايستد و ديگر شاخصهاي اقتصادي که مانند دومينو بر روي يکديگر تأثير ميگذارند، مفيد بر فايده نيست.
وي با اشاره به کاهش سطح تورم در جامعه، تصريح کرد: حال بايد گفت که چرا زماني که طبق اعلام دولت تورم به سطح پايينتري نسبت به سالهاي گذشته رسيده است، چرا نرخ بهرههاي بانکي کاهش پيدا نميکند، امروز از طريق مسئولان اعلام ميشود که شاخص تورم به سطح 15درصد رسيده است که بايد نرخ سود سپرده 16 يا 17 درصد و تسهيلات 18 درصد باشد اما اين در حالي است که امروز نظام بانکي ايران با تورم 15 درصد، سپردهها 20 درصد سود ميدهند و از تسهيلات گيرندگان 24 درصد سود نيز دريافت ميکنند.
صالحي با اشاره به نظارت ضعيف بانک مرکزي در اين خصوص تاکيد کرد: چگونگي عملکرد درخصوص تعيين نرخ سود بانکي تنها به دست بانک مرکزي در هر کشور معين ميشود و ساير بانکها در اين قضيه دخالت نميکنند اما از سوي ديگر متأسفانه بانک مرکزي در نرخ سپردههاي بانکي نيز ورود ميکند که اين اشتباه است و بايد به دست خود بانکها سپرده شود تا رقابتپذيري در بين بانکها شکل بگيرد.
وي گفت: بانک مرکزي هرگاه نرخ تورم پايين بياورد، بانکها را مجبور کند که نرخ سپردهها را پايين بياورد، درواقع بانک مرکزي نرخ سود را تعيين ميکند.اين نقش را نميتوان از بانک مرکزي هيچ کشوري گرفت.
وي در پايان گفت: بنابراين بانک مرکزي بهعنوان قلب تپنده سيستم بانکي کشورهاست اما در ايران به خاطر نبود نظارت بانک مرکزي بر روي بانکها، شاهد هستيم که بانکها باهم تصميم ميگيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]