واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: کسری ۵۶ هزار میلیاردی بودجه ۹۴
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه کسری بودجه سال جاری ۵۶ هزار میلیارد تومان برآورد میشود، گفت: دولت قول داده لایحه برنامه ششم را با بودجه ۹۵ تا ۱۵ آذر ارائه کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه کسری بودجه سال جاری ۵۶ هزار میلیارد تومان برآورد میشود، گفت: دولت قول داده لایحه برنامه ششم را با بودجه ۹۵ تا ۱۵ آذر ارائه کند.
جعفر قادری در گفتوگو با فارس، با اشاره به وضعیت بودجه 94 با توجه به کاهش قیمت نفت و میزان کسری بودجه دولت، اظهار داشت: در وهله اول باید توجه داشت کسری بودجه یعنی هزینه واقعی یا غیر واقعی بیشتر از درآمد باشد و میان این دو مقوله توازنی برقرار نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد اینکه دولت با چه مکانیزمی مشکل کسری بودجه را حل میکند، تصریح کرد: یک روش از طریق انتشار اوراق مشارکت، صکوک یا استقراض از بانک مرکزی است تا بتواند درآمد را به هزینهها نزدیک کند. شیوه دیگر، استفاده از مکانیزم تخصیص برای هزینهها بوده که به میزان درآمدها، پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر درآمدهای دولت فقط پاسخگوی هزینه های جاری است، یادآور شد: بخش قابل توجهی از بودجه مربوط به هزینههای جاری بوده که نمیتوان آن را کاهش داد اما به دلیل کمبود درآمدها، هزینههای عمرانی کاهش مییابد و در سالهای اخیر استفاده از شیوه تخصیص با توجه به کاهش درآمدها مرسوم شده است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در بودجه امسال منابع عمومی 236 هزار میلیارد تومان بوده است، تأکید کرد: اگر دولت خیلی زرنگ باشد حدود 180 میلیارد تومان این منابع قابل تأمين است و مابقی آن کسری بودجه میشود. اکنون نیز اطلاعدرستی از عملکرد بودجه در دست نیست. به گفته قادری، هزینههای جاری طبق روال با تأخیر پرداخت میشود، اما مشکل در اعتبارات عمرانی بوده و با توجه به گزارش دولت، سال گذشته 27 هزار میلیارد تومان به این موضوع اختصاص یافت، امسال نیز مسئولان معتقدند 15 هزار میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده و بعید به نظر میرسد تخصیص امسال به طرح های عمرانی بیشتر از سال گذشته باشد، زیرا وضعیت درآمدها مساعد نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه دریافتی درآمدهای مالیاتی و نفتی مناسب نبوده، بیان داشت: طبق بودجه امسال، 17 تا 18هزار میلیارد تومان اسناد خزانه برای تهاتر بدهی و مطالبات پیشبینی شده و پیمانکاران به جای طلب خود، این اسناد را دریافت میکنند.
وی حلقه مفقوده شرایط کنونی را عدم واگذاری طرحهای نیمهتمام عمرانی به بخش خصوصی دانست و گفت: عزم و ارادهای از سوی دولت در این زمینه دیده نشده در صورتی که امکان تحقق درآمد کامل نفتی و مالیاتی وجود نداشته و بورس نیز اوضاع مساعدی ندارد، بنابراین راهحل واگذاری این طرحهاست که میتواند منجر به تحرک اقتصاد و گردش مالی شود.
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]