واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۲۷ب.ظ)
اختصاص آب به 220 هزار هکتار از دشتهاي خوزستان و ايلام موج - وزير جهاد کشاورزي بر ضرورت رفع مشکل اختصاص نيافتن آب براي 220 هزار هکتار از طرح احياي 550 هزار هکتار از دشتهاي خوزستان و ايلام تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود حجتي در همايش کشاورزي 550 هزار هکتاري در سرسراي مجتمع فرهنگي امام رضا (ع) شهرک نفت اهواز اظهار کرد: قرار داد تأمين آب 320 هزار هکتار از طرح 550 هزار هکتاري با سازمان آب و برق خوزستان منعقد شده اما به دليل نبود اطلاع رساني در مرکز نتوانستيم 220 هزار هکتار ديگر را توافق کنيم.
وي افزود: تاکنون فرصت دو سال را براي اجراي طرح در اين 320 هزار هکتار از دست داديم و اميدواريم بخشي از زمان از دست رفته را جبران و کار را با وجود تأخير به انجام برسانيم.
وزير جهاد کشاورزي با بيان اينکه اين طرح در سال 92 متوقف شده بود، ادامه داد: براي ادامه طرح پولي نداشتيم اما در دولت يازدهم همه مقدمات کار فراهم شد و قرار داد تأمين آب طرح 320 هزار هکتاري در خوزستان و ايلام منعقد شد.
وي گفت: امروز بهترين راندمان را در تسطيح اراضي اين طرح کشاورزي داريم و تسطيح به صورت ليزري انجام ميشود.
حجتي ادامه داد: اين طرح مهم کشاورزي توسط 70 پيمانکار در حال انجام است که در مهر امسال به رکورد بي سابقه 9 هزار و 700 هزار هکتار تسطيح اراضي اين طرح دست يافتيم.
وزير جهاد کشاورزي بيان کرد: در طرح تسطيح اراضي نخستين هدف يکپارچه سازي اراضي منقطع، پس از نقشه برداري و طرح هندسي آن با کمک مردم است که ابعاد زمين از حالت غيرقابل دسترسي به حالت قابل قبول در يک چارچوب مهندسي تدوين شود.
وي گفت: در اين طرح عمليات اجرايي به صورت يکپارچه انجام شده که شايد مهمترين آنها بحث زهکش است و بخش عمده اي از آن زهکش زيرزميني است.
وزير جهاد کشاورزي با اشاره به اينکه با ابتکارات مهندسان، صرفه جويي و زمان و کيفيت به صورت همزمان در اين طرح اعمال شد، بيان کرد: همچنين ماشين آلات در اين طرح به صورت سنتي و خودکششي به کار گرفته شد و هم اکنون به کمک توليد کنندگان نزديک به 700 ماشين تخصصي در اين طرح مشغول کار هستند.
حجتي با بيان اينکه در اراضي اين طرح، کيفيت و محصول افزايش و در مصرف آب صرفه جويي ميشود، اظهار کرد: در بخش عمده اي از زمينهاي کشاورزي اين طرح در حد امکان انتقال آب به صورت تحت فشار و کم فشار انجام شده است.
وي گفت: همچنين اميدواريم در آينده از پاياب سدها در کشور بتوانيم آب را با لوله به سيستم کم فشار و تحت فشار منتقل کنيم.
وزير جهاد کشاورزي افزود: اجراي طرح 550 هزار هکتاري کشاورزي در خوزستان، از ابتداي فعاليت دولت يازدهم، از جهاد نصر کشور به جهاد نصر خوزستان داده شد چرا که کار ميداني است و در طول زمان انجام ميگيرد و بايد دستگاههاي محلي آن را انجام دهند.
حجتي يادآور شد: 160 هزار هکتار کارهاي زيرساختي اين طرح تاکنون انجام شده و با اجراي آن شاهد افزايش 9 ميليون تن محصول علاوه بر محصولات گذشته خواهيم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]