واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سوگند نماینده کرد مجلس ترکیه جنجالی شد
رئیس موقت مجلس ترکیه، سوگند یک نماینده کرد این کشور را به خاطر این که در قرائت سوگندنامهاش به جای اشاره به "ملت بزرگ ترک"، از "ملت بزرگ ترکیه" نام برده، باطل اعلام کرده است.
کد خبر: ۵۴۸۲۶۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۱ - 18 November 2015
رئیس موقت مجلس ترکیه، سوگند یک نماینده کرد این کشور را به خاطر این که در قرائت سوگندنامهاش به جای اشاره به "ملت بزرگ ترک"، از "ملت بزرگ ترکیه" نام برده، باطل اعلام کرده است.
به گزارش فرارو این بار دوم است که حضور لیلا زانا، نماینده کرد مجلس ترکیه از استان آغری در مجلس این کشور جنجال برانگیز می شود.
بار قبل، زانا به خاطر تکلم به زبان کردی از پارلمان ترکیه اخراج و مدتی بعد به اتهام ارتباط با حزب کارگران کردستان، پ ک ک، به ده سال زندان محکوم شد.
لیلا زانا نماینده حزب دموکراتیک خلق ها، حزب چپ گرای طرفدار کردها از استان آغری است که با ایران هم مرز است.
حزب دموکراتیک خلق ها، در انتخابات پیشین در هفتم ژوئن توانست برای نخستین بار به عنوان یک حزب طرفدار کردها وارد پارلمان ترکیه شود.
با برگزاری انتخابات زودهنگام در اول نوامبر، این حزب کماکان توانست موقعیت خود را در پارلمان حفظ کند اما یک چهارم از کرسی هایش را از دست داد.
جلب توجه افکار عمومی
لیلا زانا، در حالی سه شنبه برای قرائت سوگندنامه اش در جایگاه حاضر شد که سخنانش را به زبان کردی و با جمله زنده باد صلح، آغاز کرد.
او سپس هنگام خواندن متن سوگندنامه اش به زبان ترکی، به جای اشاره به ملت بزرگ ترک، به ملت بزرگ ترکیه اشاره کرد.
متن سوگندنامه نمایندگان مجلس ترکیه با این جمله شروع می شود: "به آبرو و شرافتم در برابر ملت بزرگ ترک سوگند یاد می کنم تا از بقا و استقلال کشور پاسداری کنم..."
دنیز بایکال، رئیس موقت پارلمان ترکیه که نماینده حزب مخالف جمهوریخواه خلق است، سوگند لیلا زانا را باطل اعلام کرد و گفت در صورتی که زانا صلاح بداند می تواند بار دیگر مراسم تحلیف را به جا بیاورد.
سخنگوی زانا علت این اقدام را جلب توجه افکار عمومی در ترکیه به از سرگیری خشونت ها در مناطق کردنشین پس از دو سال آتش بس میان حکومت ترکیه و حزب کارگران کردستان عنوان کرده است.
لیلا زانا بیست و چهار سال پیش نیز با اقدامی نمادین در پارلمان ترکیه توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده بود.
زانا در سال ۱۹۹۱ در مراسم تحلیفش در پارلمان ترکیه به زبان کردی صحبت کرد که با واکنش منفی نمایندگان مواجه شد و ضمن اخراج از پارلمان، مصونیت پارلمانی اش را هم از دست داد.
دادگاهی در ترکیه خانم زانا و سه نماینده دیگر مجلس این کشور را در سال ۱۹۹۴ به اتهام ارتباط با پ ک ک به ۱۰ سال زندان محکوم کرد.
زانا که دو بار نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شده، پس از طی دوره محکومیتش در سال ۲۰۰۴ آزاد شد.
در سال های گذشته شرایط کردها و دیگر اقلیت ها در ترکیه نسبت به قبل بهتر شده و حکومت این کشور گفت و گوهایی را با عبدالله اوجالان، رهبر زندانی پ ک ک را آغاز کرده است.
هر چند که از سرگیری خشونت ها در مناطق کردنشین پس از آتش بس دو ساله، تردیدهای را نسبت به سرنوشت روند صلح به وجود آورده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]