واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: با فیلتر شدن تلگرام چه اتفاقی می افتد؟
در گذشته شاهد فیلتر شدن برنامه های پیام رسان، از قبیل وایبر، وی چت و ... بوده ایم. اما کاربران هر بار که پیام رسانی فیلتر می شد، به برنامه ای دیگر مهاجرت می کردند.
به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز ساعت 3 بعد از ظهر قرار است جلسه کار گروه مصادیق مجرمانه با محوریت بررسی عملکرد فعالیت پیام رسان تلگرام تشکیل شود که در مورد فیلتر شدن یا عدم فیلتر شدن این پیام رسان تصمیم گیری کند. اما اگرتلگرام فیلتر شود چه انفاقی می افتد؟ آیا حدود 8 میلیون کار بر ایرانی این نرم افزار، دیگر از برنامه های پیام رسان استفاده نخواهند کرد؟
سال ها پیش برنامه وایبر در بین کاربران ایرانی محبوبیت خاصی پیدا کرد و ترافیک بسیار زیادی از سرور های این برنامه را ایرانی ها تشکیل می دادند. پس از چندی که از فعالیت های این برنامه گذشت و به روز رسانی هایی که انجام داد، امکان تماس های تصویری، تشکیل گروه ها و ارسال پیام های صوتی و تصویری هم به آن اضافه شد. در نهایت کار گروه مصادیق مجرمانه با تشکیل جلسه ای، رای به فیلتر شدن این پیام رسان محبوب ایرانی ها داد و تماس و ارتباط بسیاری از کاربران با یک دیگر را مختل نمود. اما با گذشت مدت زمان کوتاهی برنامه های دیگری نظیر وی چت، واتس اپ و ... مورد توجه قرار گرفتند. در اواخر عمر وایبر، برنامه ای به نام تلگرام در بازار های رسمی موبایل ( گوگل پلی و اپ استور اپل) عرضه شد که در مدت زمان کوتاهی محبوبیت خاصی بین کار بران پیدا کرد.در آغاز از علل محبوبیت این برنامه می توان به سرعت بالای ارسال و دریافت پیام ها، قابلیت ارسال انواع فایل ها و ربات های تلگرامی اشاره کرد که همین ربات ها نیز خود عامل بحث های بسیاری در مورد این پیام رسان شدند. از آخرین تغییرات این برنامه می شود به کانال های تلگرامی اشاره کرد که در روز 31 شهریور (22 سپتامبر) معرفی شد. پس از آن کانال های علمی، فرهنگی، اقتصادی، خبری و ... زیادی تشکیل شد. البته در این بین، کانال هایی با موضوع های غیر اخلاقی نیز ساخته شد و شروع به گسترش فحشا کردند. در این مقطع، مسئولین فرهنگی و کار گروه مصادیق مجرمانه به تلگرام هشدار دادند که از فعالیت این کانال ها جلو گیری کنند.
بعد از این هشدار، تلگرام در کانال رسمی خود اعلام کرد که کانال ها و ربات های غیر اخلاقی را خواهد بست. اما متاسفانه با گذشت حدود یک ماه از این اعلام، هنوز شاهد فعالیت های ربات ها و کانال های غیر اخلاقی هستیم. مومنی نصب، از کارشناسان فضای مجازی، روز گذشته در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: "نزدیک به 75% کاربران این پیام رسان ایرانی هستند و اکثرشان در کانال های غیر اخلاقی حضور دارند". اما او هیچ اشاره ای به نقش فرهنگ سازی برای جلو گیری از حضور کاربران در این کانال ها نکرد و ظاهرا تنها راه مقابله را فیلتر کردن می داند.
با کمی تحقیق و جست و جو در اینترنت، در می یابیم که شبکه ها و برنامه های بسیار زیاد دیگری هستند که به محض فیلتر شدن هر یک از این پیام رسان ها، کاربران به دیگر پیام رسان ها مهاجرت خواهند کرد. وب سایت downdetector به صورت هفتگی لیستی از شبکه های اجتماعی و پیام رسان های جدید را معرفی می کند .زمانی که به سایت داون دتکتور مراجعه می کنیم با ده ها و یا صدها نرم افزار و شبکه اجتماعی روبرو می شویم که هر کدام از آن ها در نبود تلگرام قادر هستند چرخ پیام رسانی را برای کاربران ایرانی بچرخانند. پس با تمام گستردگی شبکه های اجتماعی که به پخش و گسترش فحشا کمک می کنند.، بستن شمشیر از رو راه حل عقلانی و درستی نیست و بهتر است به جای اینکه به سمت فیلتر کردن تمام اینترنت پیش برویم، به سمت فرهنگ سازی هرچه بیستر حرکت کنیم که در طولانی مدت بازخورد و تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت.
گزارش: مجتبی غنی دل
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
طراحی سه بعدی با TinkerPlay +دانلود
دانلود لانچر شیک برای اندروید
دانلود برنامه وین رار برای اندروید
۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]