واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در شورای فرهنگ عمومی شبستر عنوان شد؛
همه درتحکیم بنیان خانواده مسئولند/لزوم صرف درست اعتبارات فرهنگی
شناسهٔ خبر: 2971541 - چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۴
استانها > آذربایجان شرقی
شبستر - امامجمعه شبستر گفت: حفظ و حراست از بنیان خانواده ها تنها بواسطه اقدامات مسئولان محقق نمی شود و همه اقشار باید در تحکیم این بنیان احساس مسئولیت کنند. به گزارش خبرنگار مهر، در تمام منابع و مأخذ جامعهشناسی از خانواده بهعنوان بنیان اصلی جوامع بشری یاد میشود و تأثیر تلاطمات درون خانواده بر فراز و نشیبهای اجتماعی در برههها و دورههای مختلف بر هیچکس پوشیده نیست بهگونهای که میتوان خانواده را نمونهای کوچکشده از ساختار اجتماعی هر جامعهای موردبررسی قرارداد. اهمیت این بنیان اجتماعی تا آنجایی است که در حال حاضر کشورهای سلطهطلب تلاش میکنند با شکلدهی خانوادهها بر اساس فرهنگها و رویههای منطبق با منافع و خواست خود، بدون هزینههای مرسوم در نبردهای فیزیکی، جوامع و کشورها را به تسخیر خود درآورند، موضوعی که در مورد کشور ما بهعنوان یکی از موانع جدی سلطهطلبیهای جهانی بیشازپیش اهمیت مییابد. با توجه به اهمیت و نقش این موضوع درنبردی که از سوی مقام معظم رهبری به هجمه فرهنگی و جنگ نرم تعبیر شده و هدف اصلی آن تخت تأثیر قرار دادن بنیان خانواده و بهتبع آن نفوذ در عرصههای کلان اجتماعی کشور است، مسئولان و اعضای شورای فرهنگ عمومی شهرستان شبستر آذربایجان شرقی در نشستی به بحث و بررسی موضوعات مختلف در ارتباط با تهدیدهای خانواده پرداختند. همه در قبال تحکیم بنیان خانواده ایرانی مسئول هستند امامجمعه شهرستان شبستر صبح چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با تأکید بر لزوم اتخاذ تصمیمات این شورا با محوریت اسلام، قرآن و اهلبیت برای جلوگیری از نفوذ فرهنگ بیگانه گفت: مسئولان و اعضای شورای فرهنگ عمومی شهرستان باید نسبت به تکلیف و وظیفه خود مبنی بر ترویج ارزشها و رفتارها نشأتگرفته از دین مبین اسلام حساسیت ویژهای داشته باشند.
سیفعلی حجتالاسلام محمد زاده بررسی معضلات و شناسایی ویژگیها و ظرفیتهای موجود شهرستان را رسالت اصلی شورای فرهنگ عمومی دانست و افزود: برنامهریزی و ارائه راهکارها در جلسات این شورا در سطح شهرستان بازخورد دارد و بر همین اساس باید خروجی آن منطبق بر مبانی اسلامی باشد. وی در ادامه توجه به نقش خانواده بهعنوان مستحکمترین کانون جامعه را از ضروریات عنوان و تلاش برای حفظ و تحکیم این بنیان اجتماعی را وظیفهای همگانی فارغ از عملکرد مسئولان برشمرد و اظهار داشت: حیات اجتماعی جامعه ما بستگی به حیات خانواده دارد و همین امر ضرورت حفظ و حراست از این بنیان ارزشمند را بیشازپیش میسازد. امامجمعه شهرستان شبستر با تأکید بر ضرورت تربیت اسلامی نسل جوان و نوجوان اظهار داشت: با توجه به اینکه مذهب مهمترین عامل هویتبخش خانواده است، رصد موضوعهای مرتبط با خانواده، مذهب، آموزش و رسانه در جریان پیشرفت کشور باید موردتوجه جدی مسئولان قرار گیرد. وی آشنایی جوانان با تعهدات دینی چون عصمت، حیا، توجه به حرام، حلال، محرم و نامحرم را از الزامات فعالیتهای مراكز آموزش عالی در کنار آموزش و مدرکگرایی عنوان و تصریح کرد: نباید دچار روزمرگی شویم و اختلاط کلاسهای دانشگاهی موجب تسری این موضوع در جامعه میشود و باید توجه داشت که رعایت حدود شرعی در مراكز آموزشی و مدارس، موجب حساسیت افراد به چنین مسائلی در خانوادهها میشود و در غیر این صورت شاهد تحقق خواسته دشمنان در تخریب بنیانهای اعتقادی و اجتماعی خواهیم بود. رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شبستر در پایان به اثرات تاریخ نهضت عاشورای حسینی بر زندگی انسانها اشاره كرد و گفت: ابعاد مختلف نهضت حسینی چنان تأثیرگذار بوده است كه تاكنون جامعه را متحول ساخته و اثرات مهم این نهضت بر وضعیت خانوادههای دینی و اسلامی کاملاً قابلمشاهده است. لزوم همکاری و همدلی همه دستگاههای برای پیشبرد موضوعات فرهنگی فرماندار شهرستان شبستر نیز در این جلسه شورای فرهنگ عمومی را بهواسطه ارتباط با اقشار مختلف و رصد مسائل فرهنگی جامعه از مهمترین و مؤثرترین نهادها دانست و گفت: با توجه به حساسیت و دغدغه مقام معظم رهبری در مورد وضعیت فرهنگی مردم، بهکارگیری تمام ظرفیت این شورا میتواند تأثیرات شگرفی در این حوزه به وجود آورد.
سید سعید کاشانی با تأکید بر همکاری و همدلی همه دستگاههای عضو در این شورا برای پیشبرد موضوعات فرهنگی تصریح کرد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی در نوع خود مصوبات خوبی است اما در صورت اجرایی و عملیاتی نشدن مانند نسخه پزشک عمل نشدهای خواهد بود که تأثیری در حل مشکلات نخواهد داشت. وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر تأثیر مؤلفه فرهنگی در توسعه و اصلاح جامعه خاطرنشان شد: این مؤلفه عاملی اساسی و کلیدی در ساماندهی تمام حوزههای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و اجتماعی است و امیدواریم در کنار تخصیص اعتبارات لازم برای شهرستان، مدیران نیز اعتبارات فرهنگی را در جای خود هزینه كرده و شورای فرهنگ عمومی شهرستان را در تحقق مباحث فرهنگی یاری کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]