تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846760137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاملی بر پازل پیچیده قتل‌های خانوادگی/ وقتی عزیزترین اعضای خانواده جان می‌دهند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تاملی بر پازل پیچیده قتل‌های خانوادگی/ وقتی عزیزترین اعضای خانواده جان می‌دهند
قتل و کشتن عزیزترین عضو یا اعضای یک خانواده،تراژدی غم انگیزی است که هر از چند گاهی رسانه ای می شود و موجی از حزن و اندوه را بر دل می نشاند،موضوعی که می طلبد با آسیب شناسی دقیق تری مورد واکاوی قرار گیرد.

تاملی بر پازل پیچیده قتل‌های خانوادگی/ وقتی عزیزترین اعضای خانواده جان می‌دهند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،چاقو،چوب،آتش، قرص خواب آور،حلقه کردن دستان بر دور گردن همسر،فرزندان،پدر،مادر و گاه خواهر و برادر و درنهایت قتل! تراژدی غم انگیزی است که هر از چند گاهی اخبار آن رسانه ای می شود و موجی از حزن و اندوه و نگرانی را بر دل می نشاند.

واقعا چه فرآیندی طی می شود که هستی و نیستی یک پدر،مادر و یا فرزند که در جان و روح نزدیک ترین عضو خانواده متبلور شده،ناگهان به قتلی خونین و فاجعه ای غم بار بدل می شود.

واقعه ای دردناک که طبق آخرین آمار ارائه شده در سال گذشته 34 درصد از قتل های کشور را به خود اختصاص می دهد.

**معضلات اخلاقی و اعتیاد عمده ترین عامل قتل های خانوادگی

در قتل های خانوادگی عوامل بسیاری اعم از اعتیاد،افسردگی،عدم پایبندی به ارزش های اخلاقی، موارد ناموسی بدبینی و سوء ظن،مشکلات مالی و اقتصادی و...تاثیرگذار هستند.

کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران در این ارتباط اظهار کرد:سوءظن و بدبینی بخش قابل توجهی از قتل های خانوادگی را به خود اختصاص داده است.

وی افزود:با تشدید بدبینی،صبر و حوصله لبریز می شود و در چنین شرایطی کنترل و مدیریت رفتار و اعمال،با نارسایی های بسیاری مواجه می شود و با چاشنی شدن خشونت در کنار حس بد گمانی،ضریب وقوع قتل افزایش می یابد.

شرافتی گفت:در خانواده هایی که تنبیه بدنی روال و قاعده می شود و فرزندان بصورت مستقیم با چنین تنبیه هایی مواجه می شوند و یا اینکه ناظر بر خشونت های فیزیکی پدر و مادر خویش هستند به تدریج این شیوه عمل در ذهن فرزندان نقش می بندد و با الگو برداری از چنین رفتارهایی،درآینده به فراخور شرایط به تکرار آن مبادرت می ورزند.

وی افزود:با عجین شدن فقر مالی و فرهنگی در کنار تربیت های این چنینی زمینه وقوع خشونت های شدید و حتی قتل تقویت می شود.

صدیقه نوبهار،کارشناس و مشاوره امور خانواده با تایید مطلب فوق،عنوان کرد:پدیده شوم اعتیاد از دیگر معضلات جامعه امروزی است که اثرات مخرب آن در ابعاد گوناگون روحی،روانی،اقتصادی و مالی منعکس می شود.

نوبهار عنوان کرد:پدیده اعتیاد که خود معلول عوامل بسیاری است از مولفه هایی به شمار می رود که به خودی خود و یا با امتزاجی از مشکلات دیگر می تواند شرایط را برای وقوع قتل تسهیل کند.

وی گفت:اثرات اعتیاد در مواد مخدر صنعتی و روان گردان بسیار شدیدتر از مخدرات سنتی است و به دفعات در اخبار رسانه ها شاهد بوده ایم که فرد تحت تاثیر توهمات ناشی از مصرف مواد روان گردان فرزند،مادر،پدر و همسر خویش را به شدیدترین نحو ممکن به قتل رسانده است.

نوبهار افزود:بخش دیگری از قتل های خانوادگی به مسائل ناموسی باز می گردد که در آن زن یا مرد به دلیل فشار سنگین ناشی از عشق های مثلثی،تنوع طلبی جنسی و یا عدم تعهد مسئولانه طرف مقابل،به کشتن زن یا شوهر خویش اقدام می کند.

توحید مظفری،بازپرس شعبه اول دادسرای شهرستان ملارد در خصوص دسته بندی قتل های خانوادگی و علل وقوع آن گفت:قتل های خانوادگی به دو دسته تقسیم می شود که تقسیم بندی اول مشمول قتل همسر می شود که عمده ترین عامل موثر در وقوع چنین قتل هایی ناشی از عدم قید و بند اخلاقی و فقدان تَقَیُد به ارزش های دینی و اعتقادی است.

وی افزود:در دسته بندی دوم قتل های خانوادگی،قتل خواهر،برادر،فرزند،پدر و یا مادر می گنجد که اعتیاد مسبب اصلی چنین جنایت هایی محسوب می شود.

مظفری گفت:افسردگی و بیماری های روحی و روانی از دیگر عوامل اثرگذار در قتل های خانوادگی است که عمده این موارد در خانواده های با تحصیلات و فرهنگ پایین مشاهده می شود که نسبت به درمان افسردگی و حل مشکلات و اختلافات فی ما بین،درمانده،مُستَاصل و بی توجه هستند.

وی افزود:روان درمانی و روان کاوی به موقع می تواند از بروز بخش قابل توجهی از قتل ها و یا خود کشی های ناشی از افسردگی جلوگیری کند.

**آموزش مهارت های زندگی و شناخت پیش از ازدواج دو مولفه مهار کننده قتل خانوادگی

در یک جمع بندی کلی از اظهارات کارشناسان ذیربط در خصوص قتل های خانوادگی،مسائل اخلاقی واعتیاد دو عامل موثر در وقوع قتل های خانوادگی به شمار می رود.

بطور طبیعی برای مهار و دفع هر معضل ونارسایی باید علل وقوع و بروز آن را مورد بحث و بررسی قرار داد و با این اوصاف کسب مهارت های زندگی همچون،کنترل خشم،تعامل و گفتگوی سازنده ،اعمال اصول صحیح تربیتی و آموزشی،تقویت معنویات و ارزش های اخلاقی و انتخاب صحیح و آگاهانه شریک زندگی از عناصر حائز اهمیتی است که می تواند از بروز خشونت،بد دلی و بدگمانی،گرایش به بزه ها و ناهنجاری های اخلاقی،سوء مصرف مواد مخدر و...جلوگیری کند و به تبع هر آنچه در این امر توفیقات بیشتری حاصل شود،وقوع قتل های خانوادگی با کاهش بیشتری همراه خواهد شد.

البته درکنار موارد مذکور نباید از مسائل اقتصادی و معیشتی نیز به سادگی گذشت که می تواند به عنوان عامل مستقیم یا غیر مستقیم در ظهور و بروز تنش های خانوادگی و یا کاهش آن موثر واقع گردد که موفقیت در این عرصه، مستلزم سیاستگذاری های کلان کوتاه مدت و دراز مدت و همه جانبه است.

انتهای پیام/




اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

برخورد با مسئولان متخلف صادر کننده مجوز راهکار پیشگیری از برخی زمین‌خواری‌ها
پالیزدار: تا آخر پای شکایت خود از مرتضوی می‌ایستم‌
آیا بابک زنجانی اعتصاب غذا کرده است!؟
نگاه سنگین بی توجهی بر فریادهای سر به فلک کشیده





۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن