واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: داعش ميخواهد به عنوان يك بازيگر بينالمللي شناخته شود
كارشناسان در نشست اقدامات تروريستي در فرانسه بر اين نكته تاكيد كردند كه داعش با اين اقدامات ميخواهد به عنوان بازيگر بينالمللي شناخته شود.
در ادامه سلسله برنامههاي كانون تفكر ايران، دومين نشست همانديشي «فرداي روشن» با موضوع «گمانهزنيهاي اقدامات تروريستي در فرانسه و تأثيرات آن در منطقه در عرصه بينالملل» روز سه شنبه با حضور اساتيد و كارشناسان سياسي و مسائل راهبردي برگزار شد. به گزارش خبرگزاري فارس، در اين نشست كه با حضور ابراهيم متقي مدير گروه علوم سياسي دانشگاه تهران، فرهاد كليني و علي ثابت كارشناسان مسائل راهبردي برگزار شد، حوادث تروريستي پاريس و نقش آن در امنيت و تحولات منطقه و جهان مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفت. ثابت بهعنوان اولين سخنران اين همانديشي ضمن اشاره كوتاهي به زمينههاي شكلگيري داعش و زمينههاي فعاليت اين گروه تروريستي در تبيين حادثه تروريستي پاريس به اين نكته اشاره كرد: «تحولات بينالمللي از جمله كنفرانس وين و قطع خطوط ارتباطي داعش، اين گروهك را به اين نتيجه رسانده كه براي خارج شدن از فضاي فشرده اطلاعاتي و امنيتي به فضايي حياتي نياز دارد كه سهلالوصولترين آن اقدام تروريستي در سطح وسيع در پاريس بود». اين كارشناس مسائل راهبردي تغييرات درونساختاري، ضعف عملياتي و اختلافات ديدگاهي و فكري را از ديگر دلايلي عنوان كرد كه اين گروهك تروريستي را متقاعد ساخته تا براي برونفكني و خروج از اين وضعيت شكننده و حيات سلولي دست به چنين عمليات تروريستي بزند. وي در پاسخ به سؤالي درباره نقش احتمالي امريكا و رژيم صهيونيستي در طراحي اين عمليات تروريستي در پاريس گفت: «فعلاً شواهد روشني كه بتواند اين فرضيه را اثبات كند در دست نيست، اما ميتوان گفت آنها از اين فرآيند تروريستي استفاده كرده و با سوار شدن بر اين موج ايجادشده اهداف خود را دنبال ميكنند.» در ادامه فرهاد كليني اقدام تروريستي داعش را بازي داعش در فاصله برگزاري دو وين ارزيابي كرد و گفت: «اين گروهك تروريستي با حادثه پاريس اين پيام را به بازيگران جهان مخابره كرد كه آنها زير راديكال قدرتهاي جهاني نيستند، بلكه بايد بهعنوان يك بازيگر جدي در عرصه بينالمللي شناخته شوند. داعش در واقع خواست كلاس بازي را تغيير دهد.»
كليني افزود: «نتايج مذاكرات وين به سمتي ميرفت كه نتيجه آن حذف متغيري به نام داعش بود، اما حادثه تروريستي پاريس واكنش به اين تصميمات بود. در واقع اراده سازماني داعش مبتني بر اين ديدگاه است كه ميخواهد در عرصه بينالملل نقش ايفا كند». اين تحليلگر راهبردي ماهيت عمليات تروريستي پاريس را كاملاً صهيونيستي عنوان كرد و گفت: «اروپا و فرانسه طي ماههاي اخير مانند امريكا خطوط فاصل خود را با رژيم صهيونيستي پررنگ كردند و در واقع آن فاصلهاي كه اوباما با نتانياهو ايجاد كرد در اروپا نيز تكرار شد». وي مصداق اين فاصله را روي كار آمدن يك دولت ضدصهيونيستي در كانادا عنوان كرد كه اروپا و مشخصاً فرانسه در شكلگيري آن نقش كليدي و اساسي داشت، بنابراين اقدام پاريس ميتواند يك طراحي پيچيده اطلاعاتي و امنيتي صهيونيستي در پاسخ به اين تحركات در اروپا باشد. ابراهيم متقي اما حادثه تروريستي پاريس را با نگاهي ديگر مورد ارزيابي قرار داد كه زمينههاي اجتماعي در شكلگيري آن نقش اساسي دارد. وي با اشاره به اينكه فرانسه در ميان كشورهاي اروپايي بيشترين جمعيت مسلمانان را در خود جاي داده است و در عين حال پليس فرانسه با خشونت فراوان عليه مسلمانان در اين كشور اعمال ميكند، گفت: «نسل دوم و سوم مسلمانان در فرانسه اكنون احساس هويت ميكنند و در مقابل خشونتهاي پليس واكنش نشان ميدهند و به نظر ميرسد فرانسويها نگران بازگشت تروريستها به كشورشان هستند و به دنبال آن هستند كه حادثه پاريس را با جريان اسلامي در اين كشور پيوند بزنند.» متقي فضاي مقابله با اسلامگرايي در ميان فرانسويان را از عوامل مهمي عنوان كرد كه احساس تجمع مسلمانان و پاسخ به تحقيرهاي آنها را تشديد كرده است. در پايان اين نشست، صاحبنظران روي فشار بيش از حد بر مسلمانان پناهجو در اروپا تأكيد كردند و آن را آزمون بزرگي براي غرب قرار دادند و غرب را با اين پرسش اساسي مواجه كردند كه آيا اين تحركات، بهانهاي جديد براي اسلامستيزي بيشتر نخواهد بود؟
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]