واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۶ب.ظ)
شناسايي کانونهاي ازدحام در مراسم اربعين موج - معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکي حج ضمن تشريح راههاي پيشگيري از ازدحام در مراسم اربعين گفت: ببايد مراقب ورود بيماريهاي واگير از عراق باشيم و پايگاههاي مرزي وزارت بهداشت در اين خصوص بايد تکميل شوند.
به گزارش خبرگزاري موج، امين رضا طباطبايي، معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر، با اشاره به اينکه طي روزهاي اخير از مناطق مرزي ايران با عراق که مورد استفاده زائران اربعين حسيني قرار ميگيرد بازديد کرده است، در تشريح شرايط مرزهاي خروجي ايران به سمت عراق گفت: مرزهاي شلمچه، چزابه و مهران سه مرز مورد استفاده زائران اربعين است و مرز شلمچه بيشترين زائر خروجي به سمت عراق را دارد.
وي با اشاره به بررسي شرايط بهداشتي و خدماتي اين سه مرز گفت: تمام مباحث مربوط به اربعين به هم مرتبط است يعني مثلاً تعداد گيتها و مسائل امنيتي مباحثي است که اگر مشکلي در هر کدام به وجود بيايد موجب ازدحام شده قطعاً بر روي مسائل بهداشتي و پزشکي تأثير خواهد گذاشت.
طباطبايي افزود: نسبت به سال گذشته تعداد گيتهاي خروجي افزايش دادهشده و همچنين ايستگاههايي را براي استراحت و اقامت زائران در شهرهاي مرزي ايجاد شده است و سازمانهاي مردم نهاد و برخي از شهرداريها پيش قدم شده و به ايجاد امکانات رفاهي و اسکان اقدام کردهاند؛ بايد گفت که نسبت به سال گذشته شرايط بسيار بهتر است و اميدواريم داخل خاک عراق هم شرايط نسبت به سال گذشته بهتر باشد.
اقامتگاههاي مرزي براي زائران اربعين هنوز تکميل نشدهاند
وي در پاسخ به اين سؤال که در حال حاضر مهمترين مشکل در مرزهاي خروجي به سمت عراق چيست، گفت: اقامتگاهها بايد تکميل شود که هنوز به طور کامل تکميل و تجهيز نشدهاند.
معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکي حج با اشاره به اينکه بيماريهايي در عراق شايع بوده و بايد هنگام بازگشت زائران در مرز مراقبتهاي لازم صورت گيرد تا بيماري واگيردار از داخل عراق به کشور منتقل نشود، گفت: پايگاههاي مرزي وزارت بهداشت براي بازگشت زائران بسيار مهم و مورد توجه است و همچنان نياز به اقدامات بيشتر داشته و ارگانهاي مختلف در تلاش هستند که اين اقدامات را کامل کنند.
ملاک زيارت؛ دهه اربعين باشد، نه روز اربعين
طباطبايي به مسأله ازدحام در اطراف حرمهاي مطهر در روز اربعين نيز اشاره و تصريح کرد: همه مردم نبايد اسرار داشته باشند که در روز اربعين اطراف حرمهاي مطهر باشند، اين مسأله منطقي نيست. بر اساس فتواي ايتالله العظمي سيستاني زيارت در دهه اربعين ثواب زيارت در روز اربعين را دارد و مردم عراق نيز اين مسأله را رعايت ميکنند، زائران ايراني هم ميتوانند در دهه اربعين وارد کربلا شده و از ثواب زيارت اربعين بهرهمند شوند و از ازدحام بيش از حد هم جلوگيري شود.
وي ادامه داد: با اين هدف و زمانبندي اگر همه بخواهند حرکت کنند و صبح روز اربعين در اطراف حرمها باشند ازدحام بسيار زياد ميشود بر همين اساس بايد زمانبندي طوري باشد که تعدادي از زائران روزهاي قبل و بعد از روز اربعين به کربلا برسند و اين مسأله براي خود زائران هم راحتتر است.
اگر ازدحام شد، آرام باشيد/ بروز اضطراب شروع رفتارهاي غير منطقي است
معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکي حج در پاسخ به اين سؤال که اگر مردم در شرايطي قرار گرفتند که احساس ازدحام کردند چه اقدامي بايد انجام دهند، گفت: اول بايد آرامش رواني خود را حفظ کنند و اجازه ندهند اضطراب بر آنها غلبه کند؛ چرا که بروز اضطراب شروع رفتارهاي غير منطقي و نادرست خواهدبود که موجب آسيب ديدن خود و اطرافيانشان شوند.
وي افزود: شروع ازدحامها به اين صورت است که اگر در نقطه تجمع چند نفر زمين بخورند به صورت موجي اين مسأله به کل جمعيت منتقل ميشود. در چنين شرايطي نبايد مردم حرکتهاي هيجاني از خود نشان دهند و بايد صبور بوده مراقب باشند زمين نخورند و ديگران را نيز زمين نزنند.
چه کساني نبايد وارد کانون ازدحام شوند؟
طباطبايي همچنين عنوان کرد: هميشه يک قشر آسيب پذير داريم از جمله بيماران حرکتي، تنفسي، قلبي عروقي، افراد مسن و کودکان که در ازدحامها بيشترين آسيب را ميبينند. بر همين اساس از همان ابتدا اين گروهها نبايد وارد کانونهاي ازدحام شوند و اين مسلم است که بينالحرمين روز اربعين کانون ازدحام است و افراد بيمار نبايد اصلاً به اين کانونهاي تجمع وارد شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]