واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از یک پروژه نیمه تمام 6 ساله در زاهدان
رویش بوتهزارها در زمینی که قرار بود به کتابخانهای استاندارد تبدیل شود
کلنگ احداث کتابخانه استاندارد زاهدان 6 سال قبل با حضور مسئولان بر زمین زده شد و امروز نیز پس از گذشت سالهای متمادی شاهد رویش بوتهزارها و دپوی نخاله های ساختمانی در این زمین هستیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، امروز در دنیایی زندگی میکنیم که نیاز به اطلاعات و مطالب متنوع یک امر اجتناب ناپذیر است، کسب اطلاعات به جز مراجعه به منابع موثق امکانپذیر نیست و یکی از این منابع موثق کتاب است. در شرایطی که سرانه مطالعه در کشور و به دنبال آن در سیستان و بلوچستان پایین است، قرار دادن کتاب در اختیار مردم با هزینه و قیمت کم باید از سوی متولیان فرهنگی در اولویت قرار بگیرد. سرانه مطالعه در سیستان و بلوچستان 11 دقیقه و 38 ثانیه است در حالی که این سرانه در کشور 15 دقیقه و 29 ثانیه است و این استان مقام بیست و ششم را در کشور دارد. زمین کتابخانه استاندارد زاهدان به مخروبهای تبدیل شده و جز بوتهزارها و نخالههای ساختمانی هیچ اثری از ساخت و ساز در آن نیست.
چه بسا اگر زیربنای کتابخانههای این استان را افزایش دهیم، قطعا شاهد افزایش سرانه مطالعه در سیستان و بلوچستان خواهیم بود. ***فرا رسیدن هفته کتاب بهانه خوبی برای پیگیری کتابخانه استاندارد زاهدان شد که در سال 88 کلنگ آن بر زمین خورده و همچنان در مرحله کلنگزنی باقی مانده است. همانگونه که در عکس مشاهده میشودزمین این کتابخانه به مخروبهای تبدیل شده و جز بوتهزارها و نخالههای ساختمانی هیچ اثری از ساخت و ساز در آن نیست.
مدیرکل نهاد کتابخانههای سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد: اگر این کتابخانه احداث شود گام مهمی در زمینه افزایش سرانه کتابخوانی در سیستان و بلوچستان برداشته میشود و به تحقق اهداف سند چشمانداز شورای عالی انقلاب فرهنگی نزدیکتر خواهیم شد. در حال حاضر به ازای هر 100 نفر 60 متر فضای مطالعه داشته و 500 هزار جلد کتاب و 45 هزار نفر عضو کتابخانهها در این استان وجود دارد که این رقم بسیار کم است.
اسفندیار زیدآبادی افزود: با توجه به اینکه جمعیت سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان زاهدان رو به افزایش است، خانوادهها نیز پرجمعیت هستند و در منزل کمتر زمینه برای مطالعه فراهم است، اکثراً فرزندان برای مطالعه به کتابخانهها مراجعه میکنند و تعداد کتابخانههای موجود منطقه جوابگوی نیاز آنها نیست. وی میگوید: در حال حاضر به ازای هر 100 نفر 60 متر فضای مطالعه داشته و 500 هزار جلد کتاب و 45 هزار نفر عضو کتابخانهها در این استان وجود دارد که این رقم بسیار کم است. این مسئول بیان کرد: 67 کتابخانه در سیستان و بلوچستان فعال است که 57 کتابخانه نهادی، 10 کتابخانه روستایی و 10 تا کتابخانه مشارکتی هستند.
یکی از کتابداران کتابخانه آیتالله کفعمی در زاهدان میگوید: استقبال مردم به ویژه قشر جوان از این کتابخانه بسیار خوب است و در برهه از زمان علاوه بر اینکه ظرفیت کتابخانه تکمیل میشود، آنها با پهن کردن روزنامه بر روی زمین، به مطالعه کتابهای مورد نظر خود میپردازند. او میگوید: بیشتر قشر دانشجو و دانشآموز به کتابخانه ما مراجعه کرده و کتابهای مختلف به ویژه کتابهای درسی را مطالعه میکنند. با توجه به استقبال مردم از کتابخانهها، اگر کتابخانه استاندارد زاهدان هرچه زودتر راهاندازی و احداث شود، قطعا شاهد ازدحام جمعیت در دو کتابخانه اصلی زاهدان نخواهیم بود. **با توجه به اینکه استاندار سیستان و بلوچستان رویکرد امسال را اولویت دادن به برنامهها، پروژهها و اقدامات فرهنگی و اجتماعی اعلام کرده است، امیدواریم تسریع در روند احداث این پروژه را که تاثیر بسزایی در افزایش سرانه مطالعه در بین شهروندان داشته و به دنبال آن در ارتقا مباحث فرهنگی نیز تاثیرگذار است، در اولویت قرار داده و اعتبار لازم برای احداث آن را تامین کنند. در کانال خبری خبرگزاری فارس (سیستان و بلوچستان) در تلگرام به ما بپیوندید، https://telegram.me/farssistanvabaluchstan
انتهای پیام/3139/ش40
94/08/26 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]