واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۳۵ب.ظ)
مصرف صحيح آنتي بيوتيک را جدي بگيريد موج - کارشناس تجويز و مصرف منطقي داروي سازمان غذا تاکيد کرد: استفاده از آنتي بيوتيک ها بايد با احتياط صورت گيرد و از آنتي بيوتيک هاي موجود حفاظت و از آنها استفاده بهينه کنيم که در مواقع لزوم مصرف شود.
به گزارش خبرگزاري موج، نوشين محمد حسيني با اشاره به اينکه هفته جهاني آگاه سازي آنتي بيوتيک توسط سازمان جهاني بهداشت از 16 تا 24 نوامبر (از تاريخ 25 آبان ماه لغايت يکم آذر) اعلام شده است، گفت: جلب توجه تمامي گروههاي مخاطب جامعه جهت مصرف منطقي و درست آنتي بيوتيک از اهداف برگزاري اين هفته است.
وي خاطرنشان کرد: به دليل استفاده بيش از حد آنتي بيوتيک در مواقع غيرضروري و حتي در مواردي که آنتي بيوتيک لازم بوده ميکروب توانسته آن را شناسايي کند و مقاوم شود.
محمد حسيني گفت: ميکروبها موجودات هوشمندي هستند و به سرعت نسبت به آنتي بيوتيک ها مقاوم مي شند و اين مقاومتشان هم در برخورد با آنتي بيوتيک ها اتفاق ميافتد و هم به طور معمول در هر چند نسل ميکروبها يک نسلشان جهش ميکند و مقاوم تر از نسل قبلي ميشود؛ در نتيجه ما روز به روز با ميکروبهاي مقاوم تري مواجه ميشويم و از سويي ديگر سالهاست که ديگر آنتي بيوتيک جديدي به بازار نيامده؛ زيرا کشف و توليد هر داروي جديدي نيازمند انجام آزمايشات لازم و گذراندن مراحل کارآزمايي باليني است، لذا ورود هر دارو به بازار 12 تا 15 سال وقت ميخواهد.
کارشناس تجويز و مصرف منطقي داروي سازمان غذا افزود: از آنجا که اين مطالعات پرهزينه است؛ براي شرکتهاي بزرگ داروسازي ايران چندان مقرون به صرفه نيست که دنبال توليد آنتي بيوتيک هاي جديد باشند براي همين سالهاست که معدود آنتي بيوتيک جديد به بازار آمده است.
محمد حسيني خاطرنشان کرد: آنتي بيوتيک هاي قديمي همگي دارند نسبت به ميکروبها مقاوم ميشوند و اين خطر وجود دارد که ما به روزهايي برسيم که ديگر آنتي بيوتيکي کشف نشود. آنتي بيوتيک فقط در همين بيماريهاي ساده و ظاهري استفاده نميشود، بلکه موفقيت تمام جراحيهاي را مرهون همين داروها هستيم. جراحيهاي پيوند، بيماريهاي شيمي درماني و بسياري از موارد مختلفي که زندگي بيمار به آن وابسته است استفاده از آنتي بيوتيک ها بايد با احتياط صورت گيرد و از آنتي بيوتيک هاي موجود حفاظت و از آنها استفاده بهينه کنيم که در مواقع لزوم مصرف شود.
کارشناس تجويز و مصرف منطقي داروي سازمان غذا گفت: از 25 آبان اقداماتي که در سطح دنيا انجام ميشود؛ مورد جلب توجه همه رسانههاست. بايد کم بودنش را با مردم در ميان بگذارند و اهميت مصرف درست و منتطقي اش را و اينکه رسانهها و تمامي گروههايي که ميتوانند با مردم حرف بزنند؛ از جمله آموزش و پرورش، معلمان، پزشکان، پرستاران، داروسازان و همه افرادي که امکان صحبت کردن با مردم را دارند به آنها بگويند که در خيلي از بيماريهايي که درحال حاضر به طور معمول از آنتي بيوتيک استفاده ميکنند، نيازي به مصرف آنتي بيوتيک نيست. مثل سرماخوردگيهاي معمولي که ويروسي هستند درحالي که آنتي بيوتيک ها اصلاً روي ويروسها تأثير نميگذارند و در تمام دنيا تلاش ميشود به همه گفته شود براي بيماريهايي مثل آنفولانزا و سرماخوردگي و بيماريهاي ساده از آنتي بيوتيک استفاه نکنند چون جايگاه مصرف ندارد.
محمد حسيني اضافه کرد: اگر آنتي بيوتيک براي بيماري عفوني تجويز شود بايد دوره درمان آن را کامل کنند، چون يکي از مشکلاتي که وجود دارد کامل نکردن دوره مصرف آنتي بيوتيک است و شما وقتي احساس بهبودي ميکنيد؛ اگر آنتي بيوتيک را قطع کنيد، ميکروبهاي مقاوم در بدن رشد بيشتري ميکنند و زماني که اين ميکروبهاي مقاوم وارد جامعه شوند؛ حتي افرادي که تا کنون از آنتي بيوتيک استفاده نکردهاند را هم در مقابل اين ميکروب مقاوم قرار ميدهيد که آن آنتي بيوتيکي که شما مصرف کردهايد؛ برايشان بي اثر ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]