واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۴۳ق.ظ)
عنگودي شاعر خوزستاني درگفت وگو با موج: مهم ترين ويژگي شعر عربي محلي همه فهم بودن آن است موج - خوزستان- عبود عنگودي: مهم ترين ويژگي شعر عربي محلي همه فهم بودن آن است. البته نه بدين معني که عموم مردم به سادگي شعر محلي را درک و تعبير مي کنند.
شعر عربي به زبان محلي در ميان مردم خوزستان جايگاه ويژه اي دارد. در مراسم مختلف از قبيل مناسبت هاي مذهبي، عروسي و عزاداري، از اين شعربه صورت قصيده يا (يزله)استفاده مي شود. در گفت و گوهاي روزمره نيز گاه امثال و حکمي بکار مي رود که داراي وزن و قافيه شعري است. بدين منظوربا يکي از شاعران خوزستاني گفت وگويي ولو کوتاه انجام داديم که باهم مرور مي کنيم.
با سلام، در بدو از شما خواهش مي کنيم خودتان را معرفي کنيد
عبود عنگودي، متولد 1350 در بخش جراحي روستاي گرگر از توابع ماهشهرهستم. دردوران جنگ تحميلي خانواده ام به اهواز مهاجرت کردند و هم اکنون ساکن شبيشه از توابع شهرستان باوي و کارمند شهرداري اهواز مي باشم.
از چه سالي به سرودن شعر روي آورديد وداراي چه تاليفاتي هستيد؟
از سال 70 به طور جدي وارد دنياي شعرشدم و سعي کردم اشعارم را گردآوري کنم. حاصل کارم تا به امروز دو ديوان شعر است که در سال هاي اخيرچاپ شدند.
از ويژگي هاي شعر محلي عربي بگوييد
مهم ترين ويژگي اين شعر همه فهم بودن آن است. البته نه بدين معني که عموم مردم به سادگي شعر محلي را درک و تعبير مي کنند. در بسياري موارد اين شعر نيازمند تعمق و تامل براي دريافتن منظور شاعر است. ويژگي ديگر شعر محلي تعدد نوع شعر است که کلام و لغت را در غالب قصيده، موال يا ابوذيه رابا شيوه هاي متنوع به دوست داران شعر محلي معرفي مي کند.
چرا کتاب هاي شما با اقبال عمومي مواجه شده است؟
اگر حمل برخودستايي نباشد، بنده شاعري هستم که روي تريبون بسيار مسلط هستم. براي مثال در برخي از مراسم هاي عزاداري براي شخصيت هاي ادبي استان در حضور انبوه جمعيت حاضربه راحتي توانستم برنامه هاي مورد نظر را اجرا کنم. شايد دليل مهم استقبال از اشعار اين جانب استفاده از واژه هايي است که در خطر فراموشي قرار داشتند. البته شاعران ديگري هم در اين راه گام برداشتند.
آيا شعر گفتن يک استعداد ذاتي و خدادادي است؟ يا در اثر ممارست حاصل مي شود؟
البته که شعر گفتن يک استعداد ذاتي است اما نياز به پرورش دارد. يک شاعر بايد توانايي چيدن کلمات و رساندن پيام خود به مخاطب باشد. مثالي براي شما مي آورم: بنده هرگاه با کلمه و واژه جديدي آشنا مي شوم سعي مي کنم معني دقيق واژه را بفهمم تا در به کار بردن آن با اشکال روبه رو نشوم.
آيا غير از شما کسي در خانواده با شعر وشاعري آشنايي دارد؟
بايد عرض کنم که ما خانواده اي هستيم که اکثرا شاعرپيشه مي باشد واين موضوع را هم استاني هاي محترم مي دانند. دو تن از فرزندانم با وجود سن کم خود شعر مي گويند.
سخن پاياني؟
اولا از خبرگزاري موج سپاسگزارم. در ثاني از خوانندگان اين مطالب انتظار دارم با خواندن کتاب هاي شاعران و ارائه انتقاد و رهنمودها به پيشرفت شعر دراستان کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]