واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معاون سابق سيا: غرب بايد در اصرار خود مبني بر کناره گيري اسد تجديدنظر کند
مورل درباره پیچیدگی های به کار رفته در حمله پاریس گفت هر چند اطمینان کامل ندارم ولی به نظر می رسد که این حمله در عراق و سوریه طراحی، سازماندهی و برای اجرا، صدور دستور شده است. این موضوع، پیچیدگی را می رساند. آنها می بایست سلاح و مواد منفجره را تهیه می کردند، با عراق و سوریه و نیز با همدیگر در ارتباط می بودند. این میزان پیچیدگی را از زمان حملات لندن در دو هزار و پنج شاهد نبودیم.
کد خبر: ۵۴۷۵۶۲
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۱ - 16 November 2015
مایکل مورل، معاون سابق سیا در گفتگوی اختصاصی با سی بی اس نیوز آمریکا گفت غرب باید در سیاست خود در اصرار بر کناره گیری اسد تجدید نظر کند.
به گزارش سی بی اس نیوز؛ مورل درباره گروه تروریستی صهیونیستی داعش گفت در این میان، دو موضوع مهم وجود دارد. اول اینکه داعش در سال گذشته تلاش کرده است توانمندی خود را برای حمله در کشورهای اروپای غربی افزایش دهد. این (حمله تروریستی در پاریس) اولین نشان و علامت از چنین تلاش هایی بود که با موفقیت همراه شد. در نهایت، آنان تلاش می کنند همان توانمندی را در آمریکا نیز به دست آورند. نکته مهم اول از نظر من این است.
وی ادامه داد موضوع مهم دوم این است که در دو هفته گذشته شاهد فعالیت گروه های وابسته به داعش بودند که هر چند به صورت رسمی تایید نشده است، ولی به نظر می رسد مسئول ساقط شدن یک هواپیمای مسافری بود. این سومین هواپیمایی است که در بیست و پنج سال گذشته، با بمب گذاری ساقط می شود. از زمان حملات یازده سپتامبر نیز، این دومین حمله عمده تروریستی در غرب اروپا از یازده سپتامبر به این سوست که بعد از حمله مادرید، دومین حمله به شمار می آید. اگر این دو موضوع را در کنار هم قرار بدهیم و اگر به تلاش های این گروه برای کسب توانمندی برای حمله به غرب را در نظر بگیریم، کاملا روشن است که راهبرد و سیاست ما در قبال داعش جواب نداده و زمان بازنگری در آن فرا رسیده است.
معاون سابق سیا درباره توصیه اش به رئیس جمهور آمریکا گفت اوضاع بسیار پیچیده و دشواری است ولی باور من این است که مساله رفتن یا ماندن اسد، چیزی است که باید در آن بازنگری شود. روشن است که وی بخشی از مشکل است ولی می تواند بخشی از راه حل باشد. توافق برای ماندن وی برای یک مدت و حمله ارتش سوریه به داعش با حمایت ائتلاف احتمالا بهترین نتیجه را در اینجا به ما بدهد. به نظر من می بایست بار دیگر به این مساله نگاه شود.
مورل درباره پیچیدگی های به کار رفته در حمله پاریس گفت هر چند اطمینان کامل ندارم ولی به نظر می رسد که این حمله در عراق و سوریه طراحی، سازماندهی و برای اجرا، صدور دستور شده است. این موضوع، پیچیدگی را می رساند. آنها می بایست سلاح و مواد منفجره را تهیه می کردند، با عراق و سوریه و نیز با همدیگر در ارتباط می بودند. این میزان پیچیدگی را از زمان حملات لندن در دو هزار و پنج شاهد نبودیم.
وی درباره نحوه ارتباط این تروریست ها با همدیگر و مرکز فرماندهی خود در عراق و سوریه گفت البته نه با اطمینان، ولی گمان می کنم چیزی که به نظر می رسد این است که این افراد با ابزارک های رمز دار (برنامه های نرم افزایش کاربردی) و رمزهای تجاری با همدیگر در ارتباط بودند که شکستن آنها برای دولت اگر نگوییم غیر ممکن، بسیار دشوار است و خواندن این رمزها، می تواند به دولت در شکستن متون و رمزهای آنان کمک کند.
مورل درباره مقایسه القاعده و داعش گفت بزرگترین تفاوتی که بین این دو وجود دارد، شاید نوع مسئولیت باشد. داعش میل ندارد زیر رهبری القاعده قرار گیرد. دیگر تفاوت این دو این است که القاعده باور دارد باید در ابتدا غرب را شکست داد و بعد خلیفه گری را تشکیل داد ولی داعش باور دارد باید در ابتدا خلیفه گری را تشکیل داد و بعد غرب را شکست داد. آنچه که در حال حاضر می بینیم این است که آنها همه نهادها و شاخصه های یک دولت را غیر از به رسمیت شناخته شدن از سوی دنیای خارج، دارا هستند. از این رو چیزی که شاهدش هستیم این است که به شکلی این دولت، از تروریسم در غرب حمایت می کند.
معاون سابق سیا درباره اقدامات در داخل کشورهای غربی در خصوص مقابله با داعش گفت می بایست بحث های عمومی در این خصوص صورت گیرد. چنین بحث هایی از سوی ادوارد اسنودن در خصوص نگرانی های مربوط به حریم خصوصی طرح شده است. به نظر من بحث دیگری که باید صورت بگیرد می بایست مربوط به آن چیزی باشد که در پاریس روی داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]