واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تبریز، بنیانگذار نخستین باشگاه وزنه برداری کشور نگاهی به تاریخچه تاسیس نخستین باشگاه وزنه برداری کشور در تبریز، " فنون تخصصی" و " فرهنگ پهلوانی" را حرکت هایی دو ضرب برای توسعه روزافزون این رشته ورزشی، معرفی می کند.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۴ آبان ساعت 13:49
به گزارش پانا از آذربایجان شرقی، نگاهی به تاریخچه تاسیس نخستین باشگاه وزنه برداری کشور در تبریز، " فنون تخصصی" و " فرهنگ پهلوانی" را حرکت هایی دو ضرب برای توسعه روزافزون این رشته ورزشی، معرفی می کند.
ورزشی که ریشه در گود زورخانه دارد، نام امامان معصوم (ع) سرآغازی برای حرکت یک ضرب وزنه هایش به شمار می رود و نیم نگاهی به شاخصه های فرهنگ پهلوانی دارد.
داستان " پهلوانی که از گود بیرون می آید و یاعلی گویان وزنه ای را برای پرورش عضلاتش به بالای سر می کشد"، تمرین ابتدایی وزنه برداری را در تاریخ ایران زمین، تداعی می کند.
این رویداد، سال های متمادی در تاریخ این مرز و بوم رواج داشت تا اینکه امان الله پادگرنی که تحصیلاتش را در خارج از کشور به اتمام رسانده و به ایران برگشته بود، برای تکمیل معلومات فنی خود در وزنه برداری به شوروی سابق عازم شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون وزنه برداری جمهوری اسلامی ایران وی پس از بازگشت در آبان سال 1302 هجری شمسی، نخستین باشگاه وزنه برداری ایران را در تبریز تاسیس کرد.
پادگرنی در مدت 8 سال اقامت در تبریز به تعلیم وزنه برداری در مدارس و ارتش پرداخت و با استفاده از دیفرانسیل اتومبیل هالترهایی با اوزان مختلف ساخت.
در همین دوران نیز در باشگاه "ایران تبریز" هالترهای ریخته گری و صفحه ای ساخته شد تا در دسترس علاقمندان این رشته قرار گیرد.
در سال 1310 هجری شمسی پادگرنی به تهران رفت و در دانشکده افسری به تعلیم ورزش مشغول شد و حدود دو سال بعد " عبدالله نادری " به همراه چند تن از دوستان خود میل هالتر و صفحه خارجی تهیه کردند.
در سال 1317 هجری شمسی " نادری" به وسیله " همایونی"، به عنوان مدیر مسابقه های اداره تربیت بدنی به پادگرنی معرفی شد تا به کمک وی اولین اقدامات زیر بنایی این رشته پا بگیرد.
از جمله افرادی که توانست گام های موثری را برای ایجاد مسابقه های رسمی این رشته در سطح داخلی بردارد، می توان به " ابوالفضل صدری" اشاره کرد که با رایزنی های فراوان شرایط و زمینه این کار را مهیا کرد.
وی با تلاش خود و کمک " نادری " و " پادگرنی " توانست در سال 1318 هجری شمسی برگزاری رقابت های وزنه برداری را در سطح کشور کلید بزند.
رئیس هیات وزنه برداری آذربایجان شرقی می گوید: شاخص های فرهنگ پهلوانی همچنان در بین ورزشکاران این رشته ورزشی حفظ شده است.
داود نعمتی اظهار داشت: حفظ این فرهنگ، تقویت روحی و اعتقادی ورزشکاران رشته وزنه برداری را با تقویت جسمانی آنان توام می کند.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی را میراث فرهنگی ملموس آذربایجان دانست و گفت: فرهنگ پهلوانی علاوه بر ورزشکاران رشته های زورخانه ای در بین ورزشکاران برخی دیگر از رشته ها همچون وزنه برداری به خوبی رویت می شود.
"شروین اسبقیان" افزود: این ورزشکاران به اخلاق نیکو، حسن نیت، سخاوتمندی، دوری از کینه و خدمتگزاری بی منت شهرت دارند.
امروزه اگرچه وزنه ها در این رشته ورزشی با کمتر از یک سده تجربه با موفقیت به بالای سر کشیده می شوند اما ورزشکاران این رشته ورزشی، پشتوانه فرهنگ پهلوانان تاریخ ایران زمین را یدک می کشند و با علم به فنون روز دنیا ، بر روی بزرگترین سکوهای افتخار جهان قرار می گیرند.
گفتنی است باستانی و وزنه برداری همچنان از رشته های ورزشی پر طرفدار و پرافتخار آذربایجان شرقی در عرصه های ملی و بین المللی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]