واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۶ب.ظ)
ضوابط موجود در ساختوسازها روي پهنههاي گسلي بايد شکل قانوني به خود گيرد موج - رئيس کميته عمران شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اين که بايد ضوابط موجود در ساختوسازها روي پهنههاي گسلي شکل قانونيتري به خود گيرد از محدود شدن ساختوسازها در اين پهنهها خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي و بينالملل شوراي اسلامي شهر تهران در جلسهاي با حضور اقبال شاکري، رئيس کميته عمران شورا، پژمان پشمچي زاده، معاون شهرسازي شهرداري تهران، نمايندگان وزارت راه و شهرسازي و نيز سازمان پيشگيري و مديريت بحران و همچنين حمزه شکيب، عضو سابق شوراي شهر تهران، ضوابط ساختوساز بر پهنههاي گسلي شهر تهران مورد بررسي قرار گرفت.
اقبال شاکري در ادامه اين جلسه گفت: شهر تهران از شهرهايي است که در پهنههاي گسلي قرار دارد و با توجه به بارگذاري هاي سنگيني که در اين شهر در حال انجام است خطر زلزله همواره به عنوان يک تهديد دايمي مطرح خواهد بود.
وي ادامه داد: در راستاي اهميت موضوع و اين که خطر زلزله دايم گوشزد ميشود کميته عمران شورا بر اساس برنامه 5 ساله دوم دو موضوع را به صورت اساسي دارد دنبال ميکند؛ نخست بحث کاهش خطرپذيري سيل و در وهله دوم کاهش خطرپذيري زلزله که در مورد اول با ساماندهي قنوات و آبهاي سطحي اقدامات خوبي در حال انجام است.
شاکري اظهار داشت: اما؛ در بحث دوم شناسايي گسلها و تعيين محدوده و نيز اجراي ضوابط ساختوساز بر روي گسلها يا کنارههاي آن به عنوان مهمترين اقدامات در اين حوزه مطرح خواهد بود.
رئيس کميته عمران افزود: در اين راستا مطالعات خوبي توسط سازمان پيشگيري و مديريت بحران انجام شده و اين مطالعات در طرح تفصيلي نيز گنجانده شده است به گونهاي که به فرد در هنگام اخذ پروانه اعلام ميشود که پلاک مورد نظر در پهنه گسلي قرار دارد و اگر شخص اصرار بر ساختوساز دارد بايد اين موضوع را خود اظهاري کند.
وي اضافه کرد: اگر بر ساختوساز در اين پهنهها مصر باشند تمام تمهيدات در ساختوساز پهنههاي گسلي را بايد رعايت کنند که از جمله ميتوان به آيين نامه 2800 اشاره کرد و البته شهرداري نيز بايد يک کنترل مضاعف هم انجام دهد که آيا محاسب براي طراحي سازهاش اين ويژگيها و ضوابط را رعايت کرده يا نه.
شاکري گفت: در گام دوم مقاومسازي ساختمانهاي موجود يا حتي جابجايي آن بايد مد نظر قرار گيرد که اين امر نيز داراي اهميت فراوان است.
رئيس کميته عمران شوراي اسلامي شهر تهران ادامه داد: اقدامي که در اين جا مورد نياز است شناسايي پهنههاي گسلي است در اين راستا با همکاري مرکز تحقيقات مسکن و زلزله و معاونت شهرسازي و برنامهريزي شهرداري تهران و نيز سازمان پيشگيري و مديريت بحران بايد شناسايي اين پهنههاي گسلي به صورت دقيق انجام شود و نقشههاي آن نيز تعيين شوند. در همين زمينه بايد يک بند قانوني براي اعمال ضابطه پهنههاي گسلي با اين درجه از اهميت تصويب شود تا دست شهرداري باز شود.
شاکري در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه بيش از هر امري در تعيين ضوابط به چشم ميآيد اين است که در وهله اول بايد از در پهنههاي گسلي تنها کاربري سبک مانند فضاي سبز و بوستان ايجاد شود و اين موضوع در آيين نامه 2800 نيز تاکيد شده است و براي جاهايي که ساختوساز نشده اين اتفاق بي افتد، اما؛ اين امر بايد به صورت قانوني باشد که اگر کسي هم پلاکش در اين پهنه قرار گرفته باشد شهرداري بتواند با قاطعيت بگويد که فقط اين کاربري را به آن ميدهيم و اگر اين امر از پشتوانه حمايتي و قانوني برخوردار نباشد به سرانجام نميرسد.
وي يادآور شد: در مرحله بعد بايد توجه داشت که به هيچ عنوان در پهنههاي گسلي مبادرت به ساخت ساختمانهايي با اهميت زياد نشود مانند ساختمانهاي عمومي و محلهاي تجمع و بيمارستان و مدارس و دانشگاه. اگر هم قرار است ساختماني ساخته شود بايد طراحيهاي ويژه صورت گيرد.
اقبال شاکري گفت: آنچه ما در اين جلسه به دنبالش بوديم شکل قانوني و نظارت بر تدقيق موضوعات در ضوابط ساختوساز در پهنههاي گسلي بوده تا از اين طريق بتوان ضريب ايمني را در اين پهنهها افزايش داد. در همين راستا آقاي حمزه شکيب از اعضاي سابق شوراي اسلامي شهر تهران به عنوان ناظر شورا بر تدقيق موضوعات نظارت خواهند کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]