واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
آقای رئیس جمهور،این راه مبارزه با تروریسم نیست وبلاگ > مسلم، متین - وضعیت امروز در فرانسه شبیه همان شرایط پس از حوادث 11 سپتامبراست . در حالی که دست داشتن حداقل18 نفر از اتباع سعودی و خاورمیانه ایی درآن فاجعه به اثبات رسید، اماچشمان خودرا روی واقعیات و حقایق تلخ بسته و ترجیح دادیم با سیاست " هرچه بوده بهتراست زیر ویرانه های برج های مرکز تجارت جهانی دفن شود!" واقعیات را انکار و با کمک 2 میلیارد دلاری شاهزاده طلال همه چیز فراموش شد.
درک این نکته که تروریسم نه بخش پذیر بین مفاهیم خوب و بد است والبته نه مرز و جغرافیا می شناسد، چندان مشکل نبود که تاوان دیر فهمیدن آن را اکنون مردم بی گناه در پاریس باید پرداخت کنند. پس از وقایع خونین و تروریستی 7ژانویه امسال شارلی ابدو،پرزیدنت اولاند،مانوئل والس نخست وزیرو فابیوس وزیر امور خارجه ،علی رغم وحشت بی سابقه ایی که در میان مردم ایجاد شده بود به جای پرداختن به موضوع،مسئولیت پذیری و اینکه چرا و به چه دلیل فرانسه به مرکز توجه تروریست های افراطی و ایدئولوگ محورتبدیل شده؛ترجیح دادند یک نمایش تبلیغاتی خیابانی درشاتله به راه بیاندازند. از سراسر دنیا رهبران بسیاری از کشور ها برای ابراز همدردی با مردم فرانسه و اعلام نفرت از تروریسم خود را به پاریس رساندند،که چه چیزی را ثابت کنند؟. بسیار خب! آنان اتحاد خوبی از همبستگی جهانی علیه تروریسم به نمایش گذاشتند،ازجمله آن عده از رهبران خاورمیانه که تروریست ها یا اتباع آنان بودند و یا ریشه ،اصالت وتباری در این کشور ها دارند.همه آنها دستان آقای اولاند رابه نشانه همبستگی فشردند؛اما آیا آقای رئیس جمهور از آنان سوال کرد" آیا حاضر به پذیرش مسئولیت های فراموش شده خود در قبال امنیت بین المللی و مبارزه با تروریسم هستند؟".
وضعیت امروز شبیه همان شرایطی پس از حوادث 11 سپتامبر است . در حالی که دست داشتن حداقل18 نفر از اتباع سعودی و خاورمیانه ایی در این فاجعه تروریستی وضد بشری به اثبات رسید، اماچشمان خودرا روی واقعیات و حقایق تلخ بسته و ترجیح دادیم با سیاست " هرچه بوده بهتراست زیر ویرانه های برج های مرکز تجارت جهانی دفن شود!" واقعیات را انکار و با کمک 2 میلیارد دلاری شاهزاده طلال همه چیز فراموش شد.نتیجه را هم دیدیم" حوادث تروریستی مادرید 2004 و لندن 2005 و دهها عملیات بزرگ و کوچک تروریستی افشا شده و نشده دیگر که شرم آورانه به سادگی از کنار همه آنها عبور و دروغ تامین امنیت به افکار عمومی تحویل داده شد.
بی توجهی به ریشه ها؛مانند تبار شناسی تروریسم،بستر های فرهنگی و مذهبی وایدئولوژیکی پرورش آن ، مجوز ها و توجیه های مذهبی وافراطی وبی مسئولیتی ایدئولوگ های مذهبی و سلفی و از همه بدتر و نگران کننده ترعدم واکنش مناسب دربرابر کشور هایی که منشاء پرورش و تامین کننده منابع معنوی ومالی تروریسم شناخته شده وآنها رامورد حمایت قرارمی دهند،تنها بخش کوچک و آشکار دلایل ترویج تروریسم تلقی می شوند. (نمونه های آن درپاریس ویا شهر هایی مانند تولوز،مارسی،لیون و سن قابل مشاهده هستند . در این شهر ها مراکزی پوششی با گردش مالی حیرت آور وجود دارند که همگی تحت پوشش امور خیریه،درمان،کمک به مستمندان ویا مراکز درسی؛آموزشی وتربیتی مذهبی از سوی کشور های عربی خلیج فارس خصوصا عربستان سعودی و قطر حمایت می شوند. اینها همان مراکزی هستند که طی 18 ماه گذشته در اروپا به پایگاه صادر کننده حداقل 3500 تروریست تبعه اروپا ،خصوصا بریتانیا و فرانسه به عراق و سوریه تبدیل شده اند.
نتیجه چنین فرآیندی از سال 2001تاکنون چه بوده است؟به جز:
1- رشد تروریسم.
2- موجه شدن شرم آورانه تروریسم ایدئولوژیک افراطی در نزد افکار و آراء بسیاری از جوانان در اروپا .
3- به میزان رشد عملیات تروریستی ، کاهش ضریب امنیتی و دفاعی در برابر آن؛ به نحوی که سازمان های تروریستی و مشخصا داعش همواره دو قدم جلوتراز سازمان های امنیتی بوده اند.
این نتیجه گیری در کنار آمار قربانیان تروریسم بسیارخجالت آور است.
اگر ضریب امنیت ملی و منطقه ایی ودفاع از امنیت شهروندان آنهم در درون مرز های داخلی کشور های اروپایی و نیز امنیت منطقه ایی در درون اعضای اتحادیه اروپا تا به این حد ضعیف،نا کارآمد و عقب افتاده است که قادر به شناسایی و خنثی سازی عملیاتی مانند فاجعه شب گذشته پاریس نیست،چگونه می توانیم به معیار ها و استانداردهای پایتخت های اروپایی و ایالات متحده که برای مبارزه با تروریسم به آن متکی هستند مطمئن باشیم؟. در ظرف چند ساعت رعب انگیز مناطق پر جمعیت پاریس مورد حمله تروریست ها قرار می گیرد :
رستوران کامبوج با حداقل ۱۴ کشته ؛سالن کنسرت باتاکلان با حدود ۱۰۰ کشته،استادیوم ملی فرانسه با دو انفجار در جریان مسابقه میان دو تیم ملی فوتبال فرانسه و آلمان و کشته شدن ۳۵ نفر ،
عملیات خیابان شارون با ۱۸ کشته ومحله لهآل با تقریبا 20 کشته !!. کارنامه امنیتی خوبی در برابر رئیس جمهور؛آقای نخست وزیر و 4 سازمان زبده امنیتی ضد تروریستی فرانسه قراردارد!.
اکنون به دستور آقای اولاند در سراسر فرانسه حالت فوق العاده اعلام و مرزهای کشور که از قبل قرار بود برای 10 روز قوانین شنگن در آن اجرا نشود بسته شده است. آقای رئیس جمهوراعلام کرده این اقدامات برای جلوگیری از فرار تروریست ها انجام می شود!. بی شک مدال لژیون دونور حق اوست !اگر مشخص کند از قبل چه اقدام موثری برای جلوگیری از آنچه دیشب به صورت کاملا سیستماتیک در مرکز پاریس اتفاق افتاد،انجام داده بود؟.یا اعلام کند نقش و تاثیر سرویس های امنیتی و ضد تروریستی عریض و طویل فرانسه که سالانه بودجه ایی معادل 5/1 تا 2میلیارد یورو خرج روی دست مردم می گذارند، در کشف و یا خنثی سازی اقدامات تروریست ها و نفوذ آنها میان جومع اقلیت فرانسه چه بوده است؟.زمانی که با بودجه تقریبا مشابهی در همکاری های امنیتی و ضد تروریستی در اتحاتدیه اروپا و سازمان امنیت اروپا مواجه می شویم،ابعاد فاجعه و نگرانی از بی کفایتی مسئولان امنیتی به شدت افزایش می یابد!.این نگرانی ها زمانی بیشتر می شود که رهبران اروپا با همین استانداردهای معیوب و اطلاعات غلط در پی مبارزه با تروریسم در خاورمیانه و سرایر جهان هستند و انتظار دارند دیگران به آنها اطمینان کنند!.اکنون چگونه می شود به اعلام ها و دلگرمی های "همه چیز تحت کنترل است" اطمینان داشت !.آیا اینگونه قرار است با تروریسم وداعش مبارزه و و امنیت را به خاورمیانه باز گرداند؟ ؛در حالی تروریسم در کوچه های اروپا لانه کرده است؟. زاویه خطا در ابتدائی ترین محاسبات ابت تا به این حد؟. آیا وقت آن نرسیده با ریشه های منطقه ایی و خاورمیانه ایی تروریسم مقابله ایی جدی صورت گیرد؟. چه اتفاقی باید رخ دهد تا رهبران اروپا بی پرده موضوع را با متحدان عرب مطرح کنند؟آیا آقای اولاند مجددا می خواهد با حضور رهبران دیگر کشور های نمایش خیابانی در شاتله راه بیاندازد؟[email protected]
کلید واژه ها: داعش - تروریسم - فرانسه -
شنبه 23 آبان 1394 - 15:06:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]