واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۱۰ق.ظ)
بهترين مدل اداره فرودگاهها در دنيا مدل مديريت خودگردان فرودگاه است موج - مدير عامل شرکت فرودگاههاي کشور با اشاره به محدوديتهاي قانوني براي خودگردان شدن فرودگاههاي کشور گفت: بهترين مدل اداره فرودگاهها در دنيا مدل مديريت خودمختار و خودگردان فرودگاه است.
به گزارش خبرگزاري موج، رحمتالله مهآبادي با اشاره به تجديد ساختار شرکت فرودگاههاي کشور گفت: تجديد اين ساختار از حدود ۸ سال گذشته آغاز شده است که يکي از خروجيهاي آن مديريت مستقل فرودگاه بينالمللي امام در قالب شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره) توسط هيأت مديره مستقل است.
وي درباره تغيير ساختار ساير فرودگاههاي کشور نيز گفت: در قالب اين تجديد ساختار، قرار بود تعداد زيادي از شرکتهاي زيرمجموعه فرودگاهي ايجاد شود، اما؛ ممانعت قانوني موجب شد تا امکان تأسيس اين شرکتها وجود نداشته باشد.
مدير عامل شرکت فرودگاههاي کشور ادامه داد: به دليل ممانعتهاي قانونگذار براي تأسيس شرکتهاي فرودگاهي مقرر شد برخي فرودگاهها در قالب ايجاد شرکتهاي مجازي، برخي فرودگاهها به شکل منطقهاي مديريت شوند، که البته روشهاي ديگر مديريتي فرودگاهها در دست مطالعه است.
مدير عامل شرکت فرودگاههاي کشور با بيان اين که اصول شرکتداري طبيعتا ناظر بر اقتصادي کردن و توسعه فعاليتهاي تجاري است، افزود: اقتصادي کردن فرودگاهها نيازمند ساختار، سازوکار و انگيزههاي لازم است. اصولا بهترين مدل اداره فرودگاهها در دنيا مدل airport autonomous authority به معناي مديريت خودمختار و خودگردان فرودگاه است، اما؛ هيچ مديري در فرودگاههاي ما چنين اختياري ندارند. بر اساس مدل مذکور مدير فرودگاه يک مقام است، در حوزه مديريتي جايگاه رفيعي دارد و اختيار وضع مقررات در حوزه فرودگاهي در چارچوب قوانين بينالمللي را دارد.
مهآبادي يادآور شد: بر اساس مدل مديريت خودمختار و خودگردان در دنيا، مدير فرودگاه اختيار وضع تعرفههاي فرودگاهي را دارد؛ يعني مدير ميتواند به گونهاي تعرفههاي فرودگاه مربوطه را براي ايرلاين ها وضع کند تا فرودگاه را بر اساس منابع حاصله اداره کند.
وي افزود: در حال حاضر با توجه به چارچوب قوانين فعلي امکان تأسيس شرکتهاي زيرمجموعه فرودگاهي و داشتن مقام خود مختار فرودگاهها حتي در فرودگاههاي بزرگ مانند فرودگاههاي امام، مهرآباد، مشهد و ساير فرودگاهها وجود ندارد که مجلس شوراي اسلامي به عنوان قانونگذار ميتواند به ما کمک کند.
مه آبادي افزود: اگر فرودگاهها در قالب شرکت اداره شوند طبيعتا اصول شرکتداري بر مديريت فرودگاه حاکم ميشود و مدير بايد درآمدها را متناسب با هزينهها وصول کند، چراکه؛ منابع مالي ديگري از طرف دولت به شرکت اختصاص نمييابد. اين موضوع منجر به مديريت منابع به بهترين نحو، بهرهوري حداکثري و استفاده از ظرفيتهاي فرودگاهها ميشود تا درآمد فرودگاهها افزايش و در مقابل هزينه خدمات آنها کاهش يابد، اما؛ متأسفانه اين تفکر در حال حاضر در فرودگاههاي کشور وجود ندارد.
مدير عامل شرکت فرودگاههاي کشور با اشاره به اين که ايجاد تفکر جديد در مديريت فرودگاهي مبتني بر اصول شرکتداري راه بسيار پرپيچوخم و طولاني خواهد بود، گفت: شرکت فرودگاههاي کشور تغيير ساختار حاکم بر مديريت فعلي فرودگاهها را آغاز کرده است.
وي با بيان اين که در حال حاضر به فرودگاهها تاکيد شده تا در وصول مطالبات خود جدي باشند، يادآور شد: به شرکتهاي هواپيمايي ابلاغ شده تا نظام پرداختي بدهي آنها به فرودگاهها غيرمتمرکز شود و هر ايرلاين بدهيهاي فرودگاهي خود را به فرودگاه مربوطه پرداخت کند، البته در اين طرح فرودگاههاي مناطق کمتر برخوردار مستثنا ميشوند تا به دليل احتمال عدم وصول مطالبات فرودگاه از ايرلاينهاي مربوطه آسيبي به خدمترساني در اين فرودگاهها وارد نشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]