واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ آبان ۱۳۹۴ (۱۸:۳۹ب.ظ)
روز شنبه؛ نشست وين پيرامون سوريه برگزار مي شود موج - نمايندگان بيش از 20 کشور و سازمان فردا در وين گرد هم مي آيند تا درباره پايان بحران سوريه مذاکره کنند.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، نشست وين فردا (شنبه) با حضور نمايندگان آمريکا، اتحاديه اروپا، سازمان ملل و قدرتهاي منطقه اي پيرامون حل بحران سوريه برگزار خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، 8 روز پيش نيز نشستي با حضور نمايندگان قدرتهاي دخيل در حل بحران سوريه در وين برگزار شد و در اين نشست درباره هموار کردن مسير گفت و گوهاي سوري- سوري توافق حاصل شد.
گفتني است که هدف از برگزاري اين مذاکرات، دستيابي به چارچوبي بر سر توافق براي آتش بس در سوريه و تشکيل دولت انتقالي است تا به جنگ چهارساله سوريه پايان داده شود.
در هفته گذشته روسيه با ارائه طرحي خواهان تغيير قانون اساسي سوريه براي آمادگي جهت برگزاري انتخابات زود هنگام رياست جمهوري تا 18 ماه آينده شد.
سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه از سوي ديگر از قدرت هاي شرکت کننده در اين مذاکرات خواسته است تا در نشست آتي نمايندگان دولت ها مشارکت بيشتري در حل بحران چندين ساله سوريه ايفا کنند.
وزير خارجه روسيه همچنين خواست تا در نشست فردا سازمان کنفرانس اسلامي و اتحاديه عرب نيز حضور داشته باشند چرا که به گفته وي حل بحران سوريه بدون حضور نمايندگان قدرت هاي منطقه اي بعيد به نظر مي رسد.
دولت سوريه از سال 2011 از يک سو با شورشيان داخلي مخالف دولت و از سوي ديگر با تروريست هاي داعش در حال جنگ است. شورشيان مخالف دولت و تروريست هاي داعش که از حمايت غرب و عربستان سعودي برخوردار هستند تاکنون موجب کشته شدن و آوارگي هزاران سوري شده اند.
در مناطق تحت کنترل شورشيان و تروريست هاي داعش، مردم سوريه از دستيابي به کمترين نيازهاي اوليه محروم هستند و با مشقت و رنج زيادي ادامه حيات مي دهند.
روسيه خواهان حضور بشار اسد در کنار ساير احزاب ميانه رو در ساختار حکومت سوريه است و مي گويد بايد افراطي ها از ساختار حکومت کنار گذاشته شوند. بنابراين روسيه بايد جزئي از ائتلاف گسترده براي مبارزه با شبه نظاميان افراطي اسلام گرا باشد.
از سوي ديگر ايالات متحده آمريکا خواهان همکاري با تروريست هاي القاعده براي برکناري بشار اسد از رأس قدرت است که در بلند مدت به بحران سوريه بيشتر دامن مي زند.
کشورهاي غربي و در رأس آن ها آمريکا مدعي هستند که بشار اسد نمي تواند بخشي از فرايند انتقال سياسي در سوريه باشد. آمريکا با تشکيل ائتلاف بين المللي ضد داعش و به بهانه مقابله با تروريست ها وارد صحنه سوريه شده است.
بيش از گذشت يک سال از آغاز به کار ائتلاف بين المللي عليه داعش تاکنون هيچ موفقيت چشم گيري در اين زمينه حاصل نشده است. اين مسئله موجب ورود روسيه به جنگ داخلي سوريه و تلاش براي مقابله با تروريست هاي داعش از يکسو و مقابله با شورشيان مسلح سوريه از سوي ديگر شده است.
از سوي ديگر، روسيه از تاريخ 30 سپتامبر اقدام نظامي خود را عليه تروريست هاي داعش و شورشيان مسلح دولت سوريه در حما و حمص آغاز کرده است که با مخالفت آمريکا و متحدان آن منجر شده است.
آمريکا مدعي است که مسکو مخالفان ميانه رو دولت سوريه را هدف قرار مي دهد. روسيه با رد اين ادعا اعلام کرده است که به حمايت از بشار اسد تا نابودي داعش ادامه خواهد داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]