واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدیرکل ارشاد اسلامی استان قزوین:
سامانه جامع اطلاعاتی فعالان قرآن کریم در قزوین راه اندازی شود
شناسهٔ خبر: 2965441 - پنجشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۹
استانها > قزوین
قزوین- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: با راه اندازی سامانه جامع اطلاعاتی حافظان، قاریان و فعالان قرآن کریم هماهنگی و ساماندهی امور قرآنی در استان کیفی و به روز می شود. به گزارش خبرنگار مهر، مهدی احمدی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که به مناسبت برگزاری چهاردهمین دوره آزمون قرآن وعترت در محل اداره ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهارداشت: از فعالیت رسانه های گروهی در امور قرآنی تقدیر می کنیم و امیدواریم با تداوم حرکت حمایتی خود مسئولان امور قرانی را پشتیبانی کنند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تصریح کرد: در شرایط کنونی امور قرآنی نیازمند انسجام بخشی و حرکت های تجمیعی است تا از جزیره ای عمل کردن پرهیز شود و نتیجه کارها ثمربخش باشد.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم منویات رهبری در تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن جامه عمل بپوشد باید در یک هماهنگی و عزم همگانی بتوانیم کارهای مشترک را محقق کنیم و از پراکندگی دوری کنیم و برای این کار لازم است همه زیر یک سقف جمع شویم و یک مدیریت واحد در امور قرآنی صورت گیرد تا به هدف برسیم. احمدی یادآورشد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور عترت و قرآن مسئولیت های ۱۱ گانه را دنبال می کند و پیاده کردن اهداف قرآنی فقط با هماهنگی همه دستگاههایی که کارهای مرتبط انجام می دهند ممکن می شود.
وی بیان کرد: دستگاههایی که در حوزه قرآنی فعالیت می کنند باید کارکرد خود را مانند کتابی محور برنامه ها قرار دهند و امروز شورای فرهنگ عمومی ما هم نیازمند دستورالعمل قرآنی است. احمدی اظهارداشت: این همه فعالیت قرآنی داریم اما متاسفانه دستورالعملی به عنوان فرهنگ قرآنی ارائه نکرده ایم و چون از قرآن فاصله گرفته ایم با آسیب های گوناگونی مانند طلاق، اعتیاد، سرقت و نزاع مواجهیم. ۷۰ نوع آسیب با اتکاء به قرآن برطرف می شود وی یادآورشد: بیش از ۷۰ نوع آسیب اجتماعی را شناسایی کرده ایم که بیداد می کند که اگر دستورالعمل قرآنی به عنوان درس زندگی مورد توجه قرار می گرفت همه آنها حل شده بود. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: نهادهایی مانند اوقاف، تبلیغات اسلامی، ارشاد اسلامی، حوزه علمیه وموسسات قرآنی هر کدام رسالت و وظایفی دارند ولی به صورت مجزا در حوزه قرآنی فعالیت می کنند که لازم است یک دستورالعمل واحد با تمرکز مدیریتی تعریف شود تا بتوانیم امور را سامان بخشیم. انسجام بخشی در امور قرآنی ضروری است وی گفت: باید از قرآن بیاموزیم و آموزه های دینی را منتقل کنیم زیرا نیاز امروز همه جوامع دستورات قرانی است و اگر امروز بخواهیم به سلامت معنوی برسیم باید همه مدارس هم دستور قرآنی داشته باشند. احمدی اضافه کرد: با انسجام بخشی و انجام کارهای مشترک می توان نسبت به تهیه دستورالعمل قرآنی اقدام کرد و به نتایج موفقیت آمیزی رسید. وی تصریح کرد: آزمون قرآن و عترت در سیزده دوره برگزار شده لذا باید آزمون های گذشته بدقت آسیب شناسی شود تا گامهای بعدی را محکم تر برداریم. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اظهارداشت: آزمون های قرآنی باید هدفدار و بر اساس مسائل تربیتی برگزار شود و با تشکیل کمیته تخصصی ضمن رصد آسیبها برای رفع آن برنامه ریزی کنیم.
وی بیان کرد: باید برخورد ما با قرآن تماما برگرفته از آموزه های قرآنی باشد و برای خواندن و بازکردن قرآن هم طبق آداب عمل کنیم و با وضو باشیم، مانند کتاب درسی آن را نگشاییم بلکه با نظم و احترام و تکریم رفتار کنیم. احمدی تصریح کرد: آزمونهای قرآنی نباید مانند کنکور باشد بلکه مراقبان باید مهربان، با نظم و مودب و رفتار قرآنی با شرکت کنندگان برخورد کنند، حجاب برای دختران کاملا رعایت شود، نظم و ترتیب و شروع و اتمام آزمون بموقع باشد و اگر کسی سوالی داشت با مهربانی و ادب به آن پاسخ داده شود تا فضای قرآنی احساس شود. وی خواستار مستند سازی آزمونها نیز شد و اظهارداشت: امیدواریم با شکل گیری سامانه و بانک اطلاعاتی قاریان و حافظان و فعالان قرآنی بتوانیم ضمن داشتن آماری دقیق در این بخش شاهد هماهنگی و ساماندهی امور برای ارتقاء جایگاه قرآنی استان در کشور باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]