واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۳۷ق.ظ)
معاون اجرايي مرکز مديريت بيماري هاي غيرواگير وزارت بهداشت: ديابت نوع دو معمولا با گذشت 5 سال پس از ابتلا مشخص مي شود/ فعاليت بدني و رژيم غذايي مناسب کليد عدم ابتلا موج - عليرضا مهدوي 150 دقيقه ورزش با شدت متوسط و منظم در هفته با داشتن يک رژيم غذايي کمچرب مهمترين راه پيشگيري از ديابت دانست.
عليرضا مهدوي، معاون اجرايي مرکز مديريت بيماريهاي غير واگير وزارت بهداشت در آستانه روز جهاني ديابت که 23 آبان خواهد بود در گفتوگو با خبرنگار موج مهمترين عامل ديابت را چاقي عنوان و تأکيد کرد با کاهش 7 درصدي وزن تا 11 درصد از مبتلابه ديابت بکاهيد.
وي در ادامه افزود: با کاهش 7 درصدي وزن علاوه بر اينکه مبتلابه ديابت کاسته ميشود و 20 درصد از موارد ديابت را هم بهبود ميبخشد.
معاون اجرايي مرکز مديريت بيماريهاي غير واگير وزارت بهداشت به هموطنان توصيه کرد با 150 دقيقه ورزش با شدت متوسط و منظم در هفته با داشتن يک رژيم غذايي کمچرب از ابتلاي بهديابت پيشگيري کنند.
عليرضا مهدوي به وضعيت آزمايشگاهي اشاره کرد که وقتي شخصي طول قند خون صد يا بالاتر از 125 است؛ نه مبتلابه ديابت است و نه ميتوان او را فردي سالم دانست.
به گفته وي اين افراد که معمولاً چاق هستند، بايد وزن خود را کاهش دهند و حتي پزشکان به اين افراد هم داروهايي مانند متفورمين تجويز ميکنند چراکه تقريباً به تعداد ديابتيهايي که چه درکشورما و چه در دنيا زندگي ميکنند، افرادي با چنين شرايطي (اختلال قند ناشتا) وجود دارند که بيماران آينده ديابتي به شمار ميآيند.
مهدوي تأکيد کرد: با کنترل اين افراد ميتوان جلوي اختلال ديابت را گرفت.
اين مقام مسئول در خصوص زمان تشخيص ديابت نوع دو نيز اظهار کرد: معمولاً ديابت نوع دو زماني کشف ميشود که حدوداً 5 سال از ابتلاي به آن گذشته است.
برنامههاي غربالگري و جمعيت در معرض خطر با اين هدف است که اين بيماران را هر چه زودتر پيدا کنند، اگر بهصورت اتفاقي يک ديابتي تيپ دو شناسايي ميشود، حداقل 5 سال ابتلاي به ديابت دارد و درجاتي از عوارض عروقي ديابت را هم دارد.
وي در ادامه گفت: به همين دليل اهميت غربالگري مشخص ميشود ، لزومي ندارد که تنها قند شخصي بالا باشد، تا داشتن رژيم خوب و فعاليت بدني الزامي شود.
وي در خصوص طرحهاي غربالگري ديابت در کشور نيز اظهار کرد: غربالگريهايي که انجام ميشود بايد بر اساس هزينه اثربخش باشد، ما در قالب برنامه کشوري ديابت در سال 83 در مناطق روستايي کشور غربالگري جمعيت در معرض خطر را انجام داديم و از سال 88 در شهرهاي با جمعيت بالاي يکميليون نفر اين غربالگري را انجام دادهايم و از سال 92 که طرح تحول نظام سلامت ابلاغ شد، غربالگري خاص يک بيماري را انجام نميدهيم چراکه خدمات افراد را به صوت ادغام يافته و جامع با شرايط و گروه سني بيماريهايي که در معرض خطر هستند را اندازهگيري کنند.
مهدوي درباره دستگاههاي آزمودن قند خون نيز عنوان کرد: خريد نوار و دريافت دستگاه آزمودن قند خون مجاني را براي مبتلايان به ديابت تيپ دو آنچنان هم مفيد نيست.چراکه اين دستگاهها پس از يک سال منقضي مي شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]