واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۲۸ب.ظ)
همکاري بينالمللي براي احياي کارون آغاز شد موج - نماينده سازمان آب و برق خوزستان از آغاز همکاري بينالمللي براي احياي کارون خبر داد و گفت: در اين راستا هياتي از نمايندگان سازمان ملل و دولت محلي ژنو سوئيس چهارشنبه از اين رودخانه ديدن کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، مهران افخمي، اظهار کرد: به دنبال درخواست سازمان آب و برق خوزستان و وساطت برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، هياتي چهار نفره از نمايندگان دولت محلي ژنو سوئيس از چهار روز پيش به خوزستان سفر کردهاند.
وي افزود: اين هيات قرار است طرح «باز طبيعي سازي» کارون را به صورت مشترک اجرا کنند به اين معني که با مديريت کيفيت اين رودخانه، کارون از نظر پوشش گياهي، سواحل، جريان آب، موجودات و آبزيان، قايقراني و ماهيگيري به حالت طبيعي گذشته خود بازگردد.
اين محقق محيط زيست با اشاره به بازديدهاي اين هيات در سه روز گذشته اظهار کرد: اين هيات در نخستين روز اين سفر از بالادست رودخانه کارون شامل سد گتوند عليا و شاخههاي شطيط، گرگر و دز ديدن کردند.
وي اضافه کرد: بررسي وضعيت رودخانه در جنوب اهواز، پرورش ماهيها، پسابهاي نيشکر، ايستگاه پمپاژ مارد، آبادان و خرمشهر و اروند موضوع بازديدهاي روز دوم اين هيات بود.
افخمي ادامه داد: در روز سوم نيز ديدن رودخانه کارون در محدوده اهواز از بندقير تا جنوب اهواز و مشکلاتي که اين رودخانه با آنها روبهرو است مانند؛ تخليه زباله و فاضلابها، برداشتهاي غيرمجاز، ساختوسازهايي که براي رودخانه مشکلساز ميشود در برنامه بوده است.
به گفته وي، تصميمگيري براي اين که طرح در کدام قسمت رودخانه و به چه نحو اجرا شود، در جلسهاي که قرار است روز چهارشنبه برگزار شود، انجام ميشود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به آغاز همکاري بينالمللي براي مديريت کيفيت و ارتقا وضعيت کارون، گفت: نمايندگان دولت محلي ژنو، متخصص در کيفيت آب رودخانه، کميت آب رودخانه، باز طبيعي سازي رودخانه و آگاهسازي و مشارکتهاي مردمي هستند که قرار است نتايج اين سفر را به همکاران خود در ژنو منتقل تا پروژه و نحوه اجراي آن تعريف شود.
نماينده سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: تجربه اين گروه بيشتر در کشور سوئيس و ساير کشورهاي اروپايي، قاره آفريقا و کره جنوبي در آسيا است.
وي هدف از اين پروژه مشترک را همکاري براي احياي رودخانه کارون و استفاده از تجارب علمي در جهان عنوان کرد و افزود: براي محقق شدن اين پروژه بايد سازمان آب و برق، سازمان حفاظت محيط زيست و ساير ارگانها به همفکري برسند.
افخمي با اشاره به حمايت استانداري خوزستان و سازمان آب و برق و محيط زيست از اين پروژه گفت: دولت محلي ژنو و سازمان ملل قرار است بخشي از هزينههاي اين پروژه را تقبل کنند.
هيات بازديد کننده متشکل از علي نظري دوست رئيس گروه انرژي و محيط زيست سازمان ملل همچنين اتيل مونبارون مدير بخش کيفيت آب، ميگل لوپز مدير بخش کيفيت آب، فرانک پيرو مدير بخش باز طبيعي سازي و سپيده نعيمي مدير بخش مشارکتهاي مردمي و آگاهيرساني از دولت محلي ژنو، يکشنبه 17 آبان وارد اهواز شدند.
رودخانه کارون که روزي به عنوان پرآبترين و تنها رودخانه قابل کشتيراني کشور مشهور بود، از نظر کيفي و کمي اکنون در وضعيت نامناسبي است. سدسازيهاي بيرويه و اجراي 12 طرح انتقال آب از سرشاخههاي آن از يکسو و تخليه فاضلابهاي شهري و زهابهاي کشاورزي و زهابهاي نيشکر همچنين ساختوسازهاي غيرمجاز در حريم رودخانه کارون با مشکل جدي روبهرو کرده است.
گري لوئيس نماينده سازمان ملل در ايران در دومين سفر خود به خوزستان در ارديبهشت گذشته وعده کرده بود که زمينه همکاري بينالمللي براي باز طبيعي سازي رودخانه کارون را فراهم کند.
وعده ديگر گري لوئيس جلب حمايت بينالمللي براي احياي تالاب بينالمللي شادگان بود که در همين راستا هياتي متشکل از سفراي پنج کشور در شهريور امسال از اين تالاب ديدن کردند.
برنامه توسعه سازمان ملل و سازمان حفاظت محيط زيست هم اکنون طرح حفاظت از تالاب بينالمللي شادگان را در دست اجرا دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]