واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۲۵ب.ظ)
فيلتر تلگرام در دستور کار/ ۹۵ درصد کانالهاي غيراخلاقي هنوز باز است موج - سايررسانه ها؛ دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه اينترنتي گفت: ۹۵ درصد کانالهاي غيراخلاقي شبکه پيام رسان تلگرام باز است و موضوع مسدودسازي اين شبکه اجتماعي همچنان در دستور كار كميته تعيين مصاديق قرار دارد.
مهر نوشت:
عبدالصمد خرم آبادي در مورد دستور کار جلسه آينده کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه اظهار داشت: جلسه اين هفته کارگروه در روز چهارشنبه برگزار نميشود اما به هر ترتيب موضوع تلگرام در دستور کار جلسه آينده اين کارگروه قرار دارد.
معاون قضايي دادستان کل کشور افزود: بيش از ۹۵ درصد کانالهاي غير اخلاقي شبکه موبايلي تلگرام هنوز مسدود نشده و در دسترس کاربران ايراني قرار دارد.
خرم آبادي در مورد پاسخ مثبت تلگرام به درخواست ايران براي مسدودکردن صفحات غيراخلاقي، تاکيد کرد: پنج درصد از کانالهاي فيلترشده از قبل هم فيلتر بوده و اين موضوع ربطي به درخواست وزارت ارتباطات از مديران اين شبکه ندارد.
دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه اينترنتي گفت: پاول دوروف مدير تلگرام اعلام کرده است که در اجراي سياستهاي داخلي تلگرام، کانالهاي مستهجن را فيلتر ميکند که منظور وي صرفاً کانالهاي عمومي مستهجن بوده است. دوروف تاکيد کرده بود که مسدود سازي اين موارد ربطي به درخواست ايران ندارد.
وي ادامه داد: متاسفانه هم اکنون افرادي که پيش از اين کانالهاي عمومي مستهجن و مبتذل درست کرده بودند براي فرار از مسدود شدن، نوع کانال خود را از عمومي به خصوصي تغيير دادهاند اما در ميزان و نوع محتواي مستهجن و تعداد کاربرانشان و نيز دسترسي به اين کانالها، هيچ محدوديتي ايجاد نشده است. در اين کانالها تنها محدوديت اين است که تعداد اعضاي کانال به کاربر عضو اعلام نميشود.
خرم آبادي اضافه کرد: حتي بسياري از کانالهاي مستهجن و غيراخلاقي بعد از مسدود شدن، عنوان خود را از کانال عمومي به کانال خصوصي تغيير دادهاند و بدون اينکه تغييري در ماهيت و محتواهايشان صورت گيرد مجدداً با همان کاربران قبلي کار خود را از سر گرفتهاند.
معاون قضايي دادستان کل کشور در امور فضاي مجازي با تاکيد براينکه مشکلات تلگرام همچنان باقي است خاطرنشان کرد: زمان برگزاري جلسه کارگروه، بستگي به آمادگي اعضاء براي تشکيل جلسه دارد.
خرم آبادي درباره به حد نصاب نرسيدن تعداد اعضا در جلسه هفته گذشته اين کارگروه که قرار بود در مورد تلگرام تصميم گيري شود اظهار داشت: تعدادي از اعضاي دولت اعلام کرده بودند که در اين جلسه حضور پيدا ميکنند و تعداد شش نفر از اعضاي ديگر با توجه به قول آنها جلسه را تشکيل دادند اما چون حد نصاب جلسه هفت نفر است جلسه رسميت پيدا نکرد و تصميمي اتخاذ نشد.
دبير کارگروه تعيين مصاديق خاطرنشان كرد: هيچ يک از اعضاء کارگروه تعيين مصاديق و مسئولين کشور با حضور و عضويت مردم در شبکههاي اجتماعي مخالف نيستند بلکه آنچه که باعث مطرح شدن موضوع مسدودسازي برخي از شبکههاي اجتماعي خارجي در کارگروه شده اين است که بسياري از اين شبکهها بوسيله صهيونيستها اداره ميشوند و به هيچ وجه از قوانين و مقررات کشور تبعيت نميکنند.
وي افزود: قوانين کشور صرفاً براي محيط فيزيکي وضع نشدهاند و همه مسئولين کشور مکلفاند که تمهيدات لازم را براي اجراي قوانين در فضاي مجازي نيز فراهم کنند. يکي از اين تمهيدات، تقويت شبکههاي اجتماعي داخلي به منظور جايگزيني آنها با شبکههاي خارجي است.
معاون قضايي دادستان کل کشور با اشاره به اينکه مشکلات فعاليت شبکههاي اجتماعي خارجي نظير تلگرام فقط به انتشار محتواي غير اخلاقي محدود نميشود تاكيد كرد: اين شبکه علاوه بر انتشار محتواي غيراخلاقي، داراي کانالها و گروههايي است که عليه امنيت کشور، مقدسات اسلامي و فرهنگ و هويت ملي مردم ايران اقدام به انتشار محتواي مجرمانه ميکنند و کارگروه با درنظر گرفتن همه ابعاد، اين موضوع را مورد بررسي قرار داده و تصميم مقتضي را اتخاذ خواهد كرد.
بر اساس اين گزارش، شبکه پيام رسان موبايلي تلگرام بالغ بر ۱۵ ميليون کاربر در ايران دارد و با توجه به وجود برخي کانالهاي غيراخلاقي و رباتهاي مستهجن در اين شبکه، ۲ هفته پيش کارگروه تعيين مصاديق فيلترينگ در کشور، موضوع مسدودسازي اين شبکه را در دستور کار قرار داد که به دليل به حدنصاب نرسيدن اعضاي تصميم گير در اين کارگروه، موضوع به جلسه آينده آن موکول شد.
پيش از آن نيز وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات طي ارسال چندين نامه از مسئولان تلگرام خواسته بود که دسترسي به کانالهاي غيراخلاقي و مستهجن را براي کاربران ايراني مسدود کند و محمود واعظي وزير ارتباطات صراحتاً اعلام کرده بود که درصورتي که کانالهاي مستهجن تلگرام مسدود نشود دولت نيز موافق فيلتر اين شبکه اجتماعي خواهد بود.
اما اواخر هفته گذشته دسترسي به برخي از اين نوع کانالها براي کاربران ايراني با پيغامي مبني بر اينکه «اين کانال با توجه به برخي محدوديتهاي محلي در کشور شما در دسترس نيست»، همراه بود که اين موضوع باعث شد اخباري مبني بر پذيرفتن درخواست ايران از سوي تلگرام براي حذف اين کانالها منتشر شود.
در نهايت پاول دوروف، مدير عامل سيستم پيامرساني تلگرام در پاسخ به سؤال برخي کاربران ايراني اين پيغام را توئيت کرد: «آن دسته از کانالهايي که بسته شدهاند همچنان مسدود باقي ماندهاند اما طبيعتاً کانالهاي جديد باز ميشوند.»
وي همچنين در کانال تلگرام خود از قضاوت عجولانه درباره مسدود شدن تلگرام در ايران عذرخواهي کرد و گفت: «اگر تلگرام در ايران همچنان داراي بوتهاي غيراخلاقي و کانالهاي مستهجن باشد آن را مسدود ميکنيم. اگر اين نکته تنها فاکتور نگران کننده باشد، جايي براي مشکل و نگراني نيست زيرا ما اخيراً بيشتر بوتها و کانالهاي مستهجن را مسدود کردهايم.»
محمود واعظي وزير ارتباطات دو روز پيش در اين مورد تاکيد کرد: اغلب کانالهاي غيراخلاقي مسدود شدهاند و مديران اين شبکه براي مسدود کردن کانالها قول دادهاند. اگر کانالي وجود دارد بعد از تصميمات مسدود کردن بوده و به دليل فني ۲۴ تا ۴۸ ساعت براي مسدود شدن کانالهاي جديد زمان لازم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]