واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نقش آمریکا در پروسه انتقال نفت داعش طبق برآوردها گروهک تروريستی داعش حداقل به ۱۵۰ حلقه چاه قابل بهره برداری در عراق دسترسی دارد که البته با امکانات ابتدايی و با کمترين ظرفيت در حال بهره برداری از اين چاه هاست، اما به هر حال پول حاصل از فروش اين نفتها، رقم قابل ملاحظه ای را شامل می شود.
به گزارش فرهنگ نیوز، تروریستهای تکفیری داعش با داشتن صدها میلیون دلار سرمایه، جز ثروتمندترین گروه های تروریستی در سراسر جهان هستند که البته این ثروت انبوه از راه های مختلفی بدست آمده است.
*منابع درآمد اقتصادی داعش
تروریست های داعش با فروش آثار تاریخی سوریه و عراق در استان های "حمص" و "نینوا" و فروش اعضای بدن افراد بیگناهی که آنها را به شهادت رساندهاند و با "فروش نفت" در "دیرالزور" و "کرکوک" درآمد کسب میکنند که البته مجموع این درآمد به حداقل 600 تا 800 میلیون دلار در سال (مجموع فروش نفت و آثار باستانی و ... ) میرسد که این موضوع حقوق پرسنلی این گروه تروریستی و سایر نیازهایش را تامین میکند.
ائتلاف بینالمللی ضد داعش و با حضور چندین کشور تلاش کرد تا به داعش لطمه بزند که البته نه تنها این اقدام را انجام نداد، بلکه باعث قوی تر شدن این گروه تروریستی شد.
**بازخوانی اظهارات "دریابان شمخانی"
امیردریابان "علی شمخانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره نقش آمریکا در تقویت داعش اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا ستون تریلرهای نفتی گروه تروریستی داعش را میبیند و هدف قرار نمی دهد. شمخانی با اشاره به این که آمریکاییها منابع مالی داعش را تأمین میکنند بیان کرد: آنها به جای این که تانکر سوخت داعش را مورد انهدام قرار بدهند از این گروه پشتیبانی میکنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر این که داعش ابزاری برای غرب و پیشبرد سیاستهای منطقهای آنها به حساب میآید، تصریح کرد: غرب پتانسیل انهدام داعش را دارد.
شمخانی با اشاره به این که مگر میشود با این همه امکانات پهپادی کشورهای غربی و آمریکا داعش را نتوانند هدف قرار دهند، گفت: داعش موضوع بازی غرب برای استمرار حضور برای فروش تسلیحات، تشکیل ائتلاف و وابسته سازی دولتها به غرب است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به این که آمریکا در سوریه نمیجنگد و هواپیماهایشان علیه داعش به کار گرفته نمیشود، تصریح کرد: آمریکا به دنبال سهم در سوریه است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در این زمینه گفت: از 130 سورتی پروازی که ائتلاف بین المللی ضد داعش انجام میدهد تنها 10 تا 13 مورد آن داعش را هدف قرار میدهد و مابقی آن اهدافی غیر از داعش است.
**چرا آمریکا داعش را هدف قرار نمی دهد؟
نکته جالب توجه اینکه ایالات متحده آمریکا با وجود دارا بودن سیستمهای پیچیده امنیتی و اطلاعاتی و سامانههای ردیاب ماهوارهای چطور "ستون تریلرهای نفت داعش" برای فروش را نمیبیند و جنگندههای ارتش فدراسیون روسیه ستون تریلرهای نفتی داعش را منهدم میکنند؟
پاسخ سوال این است که تریلرهای نفتی داعش یا از استان "دیرالزور" به مقصد "ابوکمال" و از آنجا به داخل عراق منتقل میشود و یا آنهایی که از "کرکوک" مستقیما ترانزیت میشوند با قیمت ارزان به ترکیه (محل اصلی فروش نفت داعش) ارسال شده و در آنجا معادل آن پول (البته با قیمت 30 تا 70 درصد کاهش نسبت به قیمت جهانی نفت) پرداخت میشود.
**نقش آمریکا در پروسه انتقال نفت داعش چیست؟
ایالات متحده آمریکا به عنوان همپیمان بزرگ ترکیه در منطقه غرب آسیا تلاش میکند با نادیده گرفتن فروش نفت تروریستهای داعش به این کشور، به نحوی نقش تصمیمساز در حمایت از دولت "اعتدال و توسعه" ترکیه داشته باشد و از این طریق با دریافت امتیازاتی از "اردوغان" همچون انتقال جنگنده های کلاس "فانتوم" خود به پایگاه "اینجرلیک"، (در شهر "آدانا" جنوب ترکیه) حضور نظامی خود را در ترکیه تقویت کند.
طبق برآوردها گروهک تروريستی داعش حداقل به ۱۵۰ حلقه چاه قابل بهره برداری در عراق دسترسی دارد که البته با امکانات ابتدايی و با کمترين ظرفيت در حال بهره برداری از اين چاه هاست، اما به هر حال پول حاصل از فروش اين نفتها، رقم قابل ملاحظه ای را شامل می شود. سال هاست که از داعش به عنوان ثروتمند ترين گروه تروریستی نام برده میشود، اما داعش اين ثروت را از چه منبعی به دست میآورد؟!
داعش در June سال ۲۰۱۴ با حمله ای گسترده به عراق وارد شد و حدود يک سوم خاک عراق را به طور مستقيم به اشغال خود درآورد. در اين حمله علاوه بر اينکه به لحاظ زمينی، به مناطقی توجه شد که داعش در آنجا دارای پايگاه مردمی بود، اما در بعضی از موارد، با مناطقی خاص مواجه هستيم که به غير از تسلط بر منابع نفتی، دليل ديگری برای تسخير و اشغال آنها پيدا نمیکنيم.
** ساز و کار رونق کارخانههای اسلحهسازی آمریکا
امپریالسم با موافقت فروش نفت داعش به ترکیه به نحوی اولا یک کمیسیون نقدی (ولو ناچیز) از تروریستها دریافت میکند و ثانیا کارخانههای اسلحهسازی ایالات متحده تا زمانی که در منطقه غرب آسیا جنگ و خونریزی وجود دارد، رونق خواهند داشت؛ زیرا تروریستهای داعش با فروش نفت سلاح تهیه میکنند و لاجرم کشورهایی که در مواجهه با این گروه تروریستی هستند نیز اسلحه خواهند خرید و این پروسه منجر به رونق کارخانههای اسلحهسازی آمریکا میشود.
*چرا آمریکا اهداف داعش را منهدم نمیکند؟
آمریکا در حمله به داعش صداقت ندارد و در این زمینه گزارش پایگاه "گلوبال ریسرچ" در زمینه پرتاب محمولههای هوایی آمریکا برای تروریستها بعنوان یک سند موجود است. آمریکا داعش را هدف قرار نمیدهد چون به دنبال از بین بردن این گروه تروریستی نیست؛ اگر ایالات متحده میخواست داعش را از بین ببرد ساز و کارهای انبوهی همچون حمله به مواضع تروریستها با "بمبهای سنگرشکن" یا بلوکه کردن اموال داعش و ... را در مقابل داشت و در این راستا میتوانست اقدامات موثری انجام دهد.
امروز ایالات متحده نقش دلال (واسطه) نفت داعش را بازی میکند؛ چون بین آمریکا و داعش یک همزیستی دو جانبه سودمند وجود دارد که هر دو در این رابطه منافع خود را تامین میکنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
94/8/20 - 08:19 - 2015-11-11 08:19:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]