تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855559052




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاش همه مسئولان ما دیپلمات بودند!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کاش همه مسئولان ما دیپلمات بودند!
محمود ملکی
کد خبر: ۵۴۶۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۶ - 10 November 2015


این روزها که دولت و مخالفین از باب  تحقیر، همدیگر را تحریم و تهدید و عموما منفعت مردم و کشور را در این نزاع درونی قربانی می کنند،بد نیست از آنان خواست که برای مدت کوتاهی هم که شده «آیین دیپلمات بودن» بیاموزند تا به جای قربانی کردن منافع ملت، شکوفا کننده باشد. می پرسیدچرا آیین دیپلمات بودن بیاموزند؟

برای اینکه یک دیپلمات می آموزد که با محاسبه حرف اضافه حرف بزند. به او می آموزند که هر حرف او و هر کلامش بر منافع ملی مردمش و کشور مستقیما تاثیر می گذارد. دیپلمات باید بیاموزد که چه بگوید و چه نگوید. کجا بگوید و کجا نگوید؛ کم بگوید یا زیاد و... کاش همه مسئولان دیپلمات بودند تا با محاسبه حرف اضافه سخن بگویند. کاش می دانستند که سخنان و عبارات آنان، مستقیما بر منافع مردم کشورشان تاثیر می گذارد. کاش می دانستند که نزاع های بی حاصل آنان کاهنده منفعت مردم است.

به یک دیپلمات می آموزند که به نفع مردم کشورش و برای ملتش در محیط بین الملل، اجماع سازی کند؛ به او آموزش می دهند که زبان و فرهنگ دیگران را بیاموزد تا بتواند با آنان تعامل کند و قادر باشد آنان را قانع کند به انجام آنچه برای ملتش لازم و مفید است. یک دیپلمات اگر نتواند با دیگران صحبت کند، اگر نتواند حرف های آنان را گوش کند و اگر نتواند با استدلال و منطق، دیگران را به نفع منافع مردمش، قانع کند، دیگر دیپلمات نیست.کاش مسئولان هم دیپلمات بودند و می آموختند که باید بازبان مردم با آنان سخن بگویند، می آموختند که گاهی به جای ابلاغ، باید با آنان صحبت کرد؛ گاهی به حرفشان گوش کرد و.... کاش مسئولان همه دیپلمات بودند!

به یک دیپلمات می آموزند به دو کلمه حساس باشد و همیشه آماده برای کنش و یا واکنش. یک دیپلمات به دو کلمه ایران و ایرانیان تعهد تام دارد. هر کجا نامی از ایران و ایرانی باشد، یک دیپلمات باید حاضر باشد، رصد کند، مشاهده کند، مشارکت کند و هیچگاه غائب نباشد وقتی از ایران و ایرانی سخن در میان است. کاش همه مسئولان دیپلمات بودند و همیشه حساس به کلمه ایران و ایرانیان بودند، به جای جناح و فرقه و باند. 

یک دیپلمات یاد می گیرد که در کمین فرصت ها باشد تا از آنان نعمت بسازد برای مردمش. یک دیپلمات باید تهدید را بشناسد، پیش از آنکه تهدید به خطر منجر شود، آن را ببیند و حس کند و بشناسد و رفع تهدید کند! به دیپلمات می اموزند که کنش و واکنش او در بند لحظه ها است. او باید ابن الوقت باشد تا فرصتی از بین نرود و تهدیدی مردمش را تهدید کند. کاش همه مسئولان ما دیپلمات بودند،قدر فرصت ها را می دانستند و تهدیدها را از چهره این کشور می زدودند
یک دیپلمات می آموزد بر خود مسلط باشد و کنترل عواطف و احساساتش را در اختیار داشته باشد و در آوردگاه های حساس بین المللی، خشم و غرور و تعصبش را کنترل کند. هنگامی که از عصبانیت دندان هایش را بر هم فشار می دهد، خشم خود را فرونشاند تا لطمه ای به آنچه که بناست برای مردم منفعت نام گیرد،دست یابد. او می آموزد که خشم و نفرین و عشق و عاطفه را به گونه ای مصرف کند؛ که بهره ای از آن عواطف دردی از مردمانش را در کارازهای مهم دوا کند. کاش همه مسئولان ما دیپلمات بودند تا هنر تسلط بر خود را می آموختند! تا مهارت خندیدن و گریستن به خاطر منفعت مردم را یاد می گرفتند و برای تخلیه هیجان های نهفته خود، کشور و مردمش را دچار  تشویش و تنش نمی کردند.

یک دیپلمات باید جغرافیای سرزمینش را بشناسد، بداند که مرزهای کشورش به کجا ختم می شود، برای یک دیپلمات یک رودخانه کم اهمیت مرزی، به اندازه کل کشورش اهمیت دارد.یک دیپلمات وقتی در یک سازمان بین المللی از مردم سرزمینش سخن می گوید باید درک و احساسی اصیل از مردم دورترین مناطق کشورش داشته باشد تا بتواند در مورد آن با دیگران حرف بزند و حق آنان بستاند. ای کاش همه مسئولان ایران جغرافیای کشور را می شناختند و وقتی در هیات دولت و یا در مجلس و یا در شورای معاونان وزارتخانه و یا سازمانشان، تصمیم می گیرند، متوجه باشند که برای که و برای چه تصمیم می گیرند!
 
به یک دیپلمات های می آموزند که روحیه کار جمعی را در خود تقویت کنند، بتواند با دیگران کار کند، بتواند در یک گروه با رقیب منطقه ای و بین المللی اش با هدف واحد در مورد موضوعی خاص کار کند، در قالب یک تیم بین المللی مسئولویت بپذیرد، در قالب تیم تقش به خود بگیرد. کاش همه مسئولان ایرانی می آموختند که با کار گروهیو مسئولیت پذیری در قالب تیم، می توانند خدمت بیشتری به این مردم و سرزمین کنند.  
 
یک دیپمات می آموزد که ساحت تحلیل و اجرا را از هم جدا کند؛ استاد ما  محمد جواد ظریف به ما می آموخت که یک دیپلمات در حوزه تحلیل و کار کارشناسی باید تحلیل دقیق و شخصی خود را حتی اگر صد درجه با تحلیل مقام مافوقش تفاوت داشت، ارائه دهد و تحلیلش را باب میل مافوق تنظیم نکند؛ اما در ساحت اجرا یک دیپلمات مقید و محدود به دستور و مقام مافوق است. او به ما می آموخت که حتی اگر یک تصمیم غلط، خوب اجرا شود، بهتر از این است که یک تصمیم غلط، غلط هم اجرا شود.کاش همه مسئولان و سیاستمداران ما، مانند دیپلمات ها تفاوت این دو حوزه را می دانستند. چه اینکه اکنون خیلی از مسئولان ما تحلیل هایشان را بر اساس میل مافوق خود تنظیم می کنند و اتفاقا در مقام اجرا هم بر خلاف میل مافوق عمل می کنند!  
 
 


















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن