واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۶ب.ظ)
ظريف در همايش روز جهاني مقابله با آثار جنگ بر محيط زيست: به جاي شعار درباره جهاني شدن و جهاني سازي، واقعيت جهاني شدن را بپذيريم موج- وزير امور خارجه گفت: اگر دنيا بپذيرد که با حمايت از گروه هاي تروريستي هر چند در کوتاه مدت هم نمي تواند براي خود منافعي کسب کند، مي توانيم بپذيريم وارد يک پارادايم جديد شده ايم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمد جواد ظريف در همايش روز جهاني مقابله با آثار جنگ بر محيط زيست با بيان اين که اين موضوع از دو منظر آثار جنگ بر محيط زيست و ارتباط سطح و محيط زيست قابل بررسي و تبادل نظر است گفت: تاثير مخرب جنگ بر محيط زيست متاسفانه در منطقه ما ملموس است و يک نگراني بين المللي در اين زمينه با توجه به خطراتي که جنگ و عوامل آن داشته اند، وجود دارد.
وي ادامه داد: منطقه ما در 30 سال گذشته شاهد جنگ هايي با عوارض غير قابل برگشت بوده است و حملات صدام به کشتي هاي نفتي در خليج فارس، حملات عليه شهرها در جنگ ايران و عراق و اقداماتي عليه چاه هاي نفتي کويت از جمله اين عوارض بوده است.
وزير امور خارجه با اشاره به پيشنهاد کشور کويت که در سال 2011 در سازمان ملل مطرح شد، گفت: اين کشور روز مقابله با آثار جنگ و محيط زيست را مطرح و اين روز به يک روز جهاني تبديل شد.
وزير امور خارجه با بيان اينکه در تعاليم اسلامي در مورد جنگ و موضوعات پيرامون آن و همچنين ممنوعيت استفاده از ابزارهايي که مي تواند بر محيط زيست تاثيرگذار باشد، تصريح کرد: منبعي که علماي اسلام براي نوع سلاح هاي کشتار جمعي اتخاذ کرده اند از احکام و احاديثي است که از پيامبر ما نقل شده است.
وي در ادامه گفت: براي ما مسلمانان افتخارآميز است که موضوع جنگ و قوانين حاکم بر آن از سوي پيامبر اکرم (ص) مطرح شده است.
اين مقام مسوول با تاکيد بر اينکه نيازمند برنامه ريزي در مورد يک پارادايم متفاوت صلح و محيط زيست هستيم، گفت: امروز در دنيايي زندگي مي کنيم که محيط زيست و امنيت، کالاهاي ارزشمندي هستند و اگر بخواهيم اين دو موضوع را براي کشور خود حفظ کنيم و به حقوق ديگر کشورها صدمه بزنيم، به نوعي خنده دار است.
ظريف محيط زيست را موضوع جهاني عنوان کرد و گفت: بايد بپذيريم که به قيمت ناامن کردن ديگران، نمي توانيم امنيت را براي خود به ارمغان بياوريم. چرا که تهديدها و نگراني ها در جهان مشترک است.
وي افزود: موضوع صلح و محيط زيست قابل رقابت نيست و به جاي شعار درباره جهاني شدن و جهاني سازي، بايد واقعيت جهاني شدن را بپذيريم.
ظريف در پايان محيط زيست، رفاه و امنيت را کالاهايي جمعي عنوان کرد که به وسيله آن مي توانيم ثبات و آرامش را براي جهان ايجاد کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]