واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۱۰ق.ظ)
سنگيني دکل صدا و سيما بر شانههاي تپه تاريخي شيروان موج-عضو شوراي اسلامي شهر شيروان گفت:نصب دکل صدا و سيما بر روي تپه تاريخي ارگ نادري شيروان، باستاني بودن و اهميت تاريخي اين تپه را زير سوال برده و به طنزي تلخ تبديل شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، در ديدار مديران اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالي با اعضاي شوراي اسلامي شيروان با انتقاد از اين وضعيت گفت: اين در حالي است که تپه ارگ نادري قدمتي هفت هزار ساله دارد و اکنون طرح ايجاد پارک موزه گردشگري شيروان در محل اين اثر تاريخي مطرح است.
وي اظهار کرد: اکنون دکل صدا و سيما در اين محل بلا استفاده مانده و با وجود پيگيريهاي فراوان در چند سال اخير مسوولان صدا و سيماي استان هيچ گونه اقدامي درخصوص برداشتن اين دکل از روي اين اثر تاريخي صورت ندادهاند.
اين عضو شوراي اسلامي شهر شيروان همچنين افزود: راه ماشين روي که به صورت مارپيچ از بخش شرقي اين تپه آغاز و تا رأس تپه در قسمتهاي شمالي ادامه يافته، خرابيهاي زيادي به اين اثر تحميل کرده که بايد براي آن چاره جويي شود.
معاون توسعه مديريت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالي نيز گفت: امسال 2.5 ميليارد ريال اعتبار از محل منابع ملي براي ساماندهي محدوده تپه تاريخي ارگ نادري شيروان و اجراي طرح پارک موزه منظور شده و ما آمادگي داريم با کمک شهرداري و ساير نهادهاي مرتبط عمليات آن را آغاز کنيم.
هادي سعادت طلب افزود: اجراي طرح مزبور ميتواند منطقه را به يکي از مراکز مهم مطالعات تاريخي خراسان شمالي تبديل کرده و آن را مورد توجه پژوهشگران و محققان خارجي، قرار دهد.
وي با بيان اينکه عمليات اين طرح حجم کاري و اعتبار بالايي نياز دارد، اظهار کرد: مرمت و ساماندهي اين اثر موجب جذب گردشگر، حفظ هويت شيروان و حفظ اثر تاريخي ميشود و اين تپه تاريخي با اين قدمت نشان دهنده آن است که شيروان با آمدن اقوام مختلف قدمت خود را حفظ کرده است.
وي با بيان اينکه تاکنون سه هزار و 77 متر مربع از محدوده اين تپه تاريخي که در تملک اشخاص بوده از مالکان خريداري شده، گفت: يکي از مهمترين ويژگيهاي اين سايت موزه و تفاوت آن با ساير سايت موزهها اين است که لايههاي مختلفي از ادوار مختلف تاريخي را در خود دارد.
کارشناس باستان شناسي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالي نيز گفت: تپه تاريخي ارگ نادري شيروان نه تنها در استان مهم است که از مهمترين آثار تاريخي کشور است و محل شکل گيري اولين جوامع روستايي بوده و هويت شهري شيروان با شکل گيري يک جامعه روستايي کوچک در هفت هزار سال قبل شکل گرفته است.
محمدجواد جعفري اظهار کرد:در دوران صفوي ارگ و بارويي در اطراف تپه شکل گرفته بود که آن را به يکي از مناطق حاکم نشين کردهاي زعفرانلويي تبديل کرده بود و مرمت آن ميتواند گردشگران بسياري را به خود جذب کند.
وي با اشاره به گمانه زنيهاي صورت گرفته بر روي اين تپه در سالهاي 89 و 90 گفت: اين گمانه زنيها هويت شهري شيروان را سه هزار سال عقب تر برد.
جعفري به موانع پيش روي آزادسازي محدوده اين محوطه تاريخي اشاره کرد و گفت: تنها راه چاره تبديل اين اثر به سايت موزه و گردشگري است که در اين مسير بايد ساخت و سازهاي اطراف آن ممنوع و فعاليتهاي کشاورزي در اطراف آن محدود شود تا به اثر آسيبي نرسد.
وي گفت: که اقداماتي در اين خصوص صورت گرفته و 200 ميليون ريال تنها براي فنس کشي پيرامون اين تپه هزينه شده است.
وي افزود: با داشتن اعتبار هر ساله در طي مدت سه سال اين ارگ و بارو مرمت خواهد شد که براي تهيه مرحله نخست طرح مطالعاتي آن 250 ميليون ريال، مرحله دوم بخش مرمت برج و بارو 2.5 ميليارد ريال و دو مرحله ايجاد سايت موزه نيز، هر کدام سه ميليارد ريال اعتبار ميطلبد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شيروان نيز گفت: اين اثر تاريخي ظرفيت خوبي براي شهرستان است چرا که تپه ارگ نادري يکي از مهمترين استقرارگاه هاي هفت هزار ساله بشر در خطه شمال خراسان محسوب ميشود.
محمدسياح اظهار کرد: تپه تاريخي ارگ نادري در بخش جنوبي شهر امروزي شيروان و در حاشيه مسير اصلي استانهاي شمالي کشور به مشهد مقدس واقع است که به شماره 703 در سازمان ملي حفاظت آثار باستاني ايران ثبت شده است.
وي گفت: مرمت و بازسازي بخشهاي باقيمانده از برج و باروي شهر تاريخي، تملک تدريجي منازل مسکوني و مزارع کشاورزي محدوده عرصه تپه، طراحي و اجراي پارک موزه، طراحي و ايجاد بازارچه صنايع دستي و آغاز کاوشهاي هدفمند باستان شناسي به منظور مطالعه اثر و ايجاد بسترهاي مناسب سايت موزه در فضاي باز، از مهمترين اقداماتي است که براي اجراي اين طرح پيش بيني شده است.
يونس روحاني معاون فرماندار شيروان نيز گفت: مسوولان صدا و سيماي خراسان شمالي قول برچيدن اين دکل از بالاي تپه تاريخي ارگ را دادهاند و قرار است اين دکل تا پايان هفته جاري منتقل شود.
تپه تاريخي ارگ نادري در بخش جنوبي شهر امروزي شيروان واقع در 60 کيلومتري شرق بجنورد، مرکز خراسان شمالي و در حاشيه مسير اصلي استانهاي شمالي کشور به مشهد مقدس واقع است.
اثر باستاني ارگ که همانند کوه در داخل شيروان خودنمايي ميکند به شماره 703 در سازمان ملي حفاظت آثار باستاني ايران ثبت شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]