واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش ابتلا به سرطانگوارش
کد خبر: ۵۴۶۰۱۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱ - 09 November 2015
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارخانه های سورتینگ تنها باید از مواد مجاز استفاده کنند،گفت:سازمان غذا و دارو و زارت جهادکشاورزی باید بر سلامت محصولات و مرکبات نظارت و با متخلفان برخورد کنند.
رحمت الله نوروزی در گفت وگو با خانه ملت با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از مقوله های بسیار مهمی است که کمیسیون کشاورزی و مجلس نهم نسبت به آن حساسیت ویژه دارند،گفت:تاکنون نشست های مشترکی بین کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت انجام شده تا نسبت سالم بودن مرکبات اطمینان کسب شود.
نماینده مردم علی آباد کتول درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نرخ ابتلا به سرطان در کشور افزایش یافته است، افزود:سازمان غذا و دارو و زارت جهادکشاورزی باید بر سلامت محصولات نظارت و با متخلفان برخورد کنند.
تعداد انگشت شمار متخلفان
نوروزی با بیان اینکه تعداد انگشت شماری برای افزایش ماندگاری مرکبات از مواد غیرمجاز استفاده می کنند، ادامه داد:حتی همین مقدار اندک نباید وجود داشته باشد،زیرا به سلامتی افراد آسیب می رساند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش کارخانه های سورتینگ در افزایش ماندگاری محصولات، تصریح کرد: این کارخانهها از مواد مناسب و مجاز برای افزایش ماندگاری محصولات استفاده کنند که اعتماد مردم نسبت به مصرف مرکبات سلب نشود.
به گزارش خانه ملت؛سورتینگ مرکبات در کاهش ضایعات ناشی از حمل و نقل فله ای مرکبات و سایر میوه های نرم تأثیر دارد چرا که سورتینگ اولیه در جعبه های حمل میوه سبب توزیع متعادل فشار ناشی از وزن میوه ها در داخل جعبه ها می شود و از فشار بیش از حد، ترک خوردگی و له شدن میوه های زیرین در اثر حمل و نقل کاسته خواهد شد.
رئیس اتحادیه باغداران ایران گفته :درچند سال اخیر عدهای سودجو قبل از فصل برداشت، پرتقال را از باغداران خریداری میکنند و با استفاده از دستگاههایی پرتقال را رنگآوری میکنند و رنگ پرتقال را از سبز به زرد و یا نیمه زرد و سبز تبدیل میکنند.
به گفته رئیس اتحادیه باغداران این گونه میوهها برای سلامتی ضرر دارند.زیرا میوه پرتقال،خودش اسید دارد و بر اثر گرمادهی میزان اسید آن بالاتر رفته و علاوه بر از بین رفتن خاصیت آن، برای دستگاه گوارش بسیار خطرناک است.
گفتنی است؛رنگآمیزی میوه ها و یا سبززدایی (Degreening) به دو صورت انجام می شود که شیوه رنگ آمیزی با «گاز اتیلن» در کشور ما کاربرد بیشتری دارد.میوههای کال چیدهشده را میتوان در محیط و فضای کنترل شدهای به شرایط مصرف رساند. این، همان کاری است که موجب سوء استفاده برخی برای فروش میوههای کال و با رنگ مصنوعی شدهاست. آنها میوههای کال چیدهشده را در معرض گاز اتیلن قرار میدهند. اتیلن، رنگدانههای کلروفیل سبزرنگ را تخریب و رنگدانه زرد رنگ را که زیر کلروفیل محصور شده است را آزاد میکند. بهاین ترتیب میوه سبزرنگ کال، ظاهری شبیه میوههای رسیده میگیرد تا رنگو روی جذاب آن، مشتری بیشتری در بازار میوههای نوبرانه پیدا کند.استفاده از اتیلن بیشتر در میوههایی نظیر موز، خرمالو و گوجهفرنگی کاربرد دارد.
در روش اول ابتدا با گاز اتیلن، رنگ میوهها را برمیگردانند و بعد در محلول رنگی غوطهور میکنند تا رنگ میوهها مجلسیتر و براقتر شود.در روش دوم میوه ها در آب 50 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه غوطه ور می شوند تا رنگ جذب پوست میوه و یکدست شود. بعد از آن نیز میوهها سرد شده و واکس زده میشوند. البته این روش درکشور ما کمتر انجام میشود. اما میشود ردپای آن را در میوههای وارداتی دید.در این روش ممکن است مواد شیمیایی به داخل میوه نیز نفوذ کرده و موجب مسمویت و حتی ابتلا به سرطان شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]