واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۵۰ق.ظ)
پيش بيني ۱۲ هزار و ۹۰۰ ميليارد تومان اعتبار براي سرمايهگذاري در صنعت برق ايران موج - منابع لازم براي سرمايهگذاري در صنعت برق ايران شامل مصارف بودجه دولتي در بخشهاي مختلف برق نظير توليد، انتقال و توزيع است که اعتبار لازم براي اين سرفصل در بودجه سال ۹۴ جمعا حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ ميليارد تومان پيشبيني شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، جعفر جولا، عضو هيأت مديره و مدير عامل شرکت سرمايهگذاري صنايع برق و آب صبا، درباره ظرفيتهاي سرمايهگذاري در صنعت برق ايران اظهار کرد: منابع لازم براي سرمايهگذاري در صنعت برق ايران معمولا شامل مصارف بودجه دولتي در بخشهاي مختلف برق نظير توليد، انتقال و توزيع است که براي اين سرفصل در بودجه سال ۹۴ جمعا حدود ۱۲ هزار و ۹۰۰ ميليارد تومان پيشبيني شده است.
وي افزود: از طرف ديگر بخشي از منابع لازم براي انجام پروژههاي برق از درآمد حاصل از قبوض دريافتي از مشترکان و صادرات برق تأمين ميشود که براي سال ۹۳ مبلغ قبوض دريافتي حدود ۱۴ هزار و ۳۰۰ ميليارد تومان و صادرات برق حدود سه هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان پيشبيني شده است اما بايد دقت کرد که بخشي از وجوه قبوض دريافتي بايد به سازمان هدفمندي يارانهها و بخشي ديگر به وزارت نفت جهت مصرف سوخت در نيروگاهها پرداخت شود.
مدير عامل شرکت سرمايهگذاري صنايع برق و آب صبا تصريح کرد: با اين وجود خالص درآمدهاي صنعت برق براي سال ۹۴ احتمالا در حدود ۴۰۰ ميليارد تومان خواهد بود. به عبارت ديگر مجموع کل منابع دولتي و همچنين درآمدها جهت تزريق در شريان صنعت برق در سال ۹۴ مبلغي در حدود ۲۲ هزار و ۳۰۰ ميليارد تومان است که اين مقدار جوابگوي چشم اندازهاي رشد صنعت برق نخواهد بود.
وي اظهار کرد: مطابق ماده ۱۳۳ برنامه پنجم توسعه، وزارت نيرو مکلف است در طول برنامه نسبت به افزايش توان توليدي برق تا حداقل ۳۳ هزار مگاوات سرمايهگذاريهاي لازم را در توليد برق انجام دهد که اين امر عملا محقق نشده است اما به هر حال جهت پاسخگويي به رشد تقاضاي برق داخلي بايد سالانه حداقل حدود ۵ هزار مگاوات ظرفيت توليد برق جديد در کشور ايجاد شود.
به گفته جولا در سالهاي اخير تحقق اين موضوع بيشتر به دلايل کاهش توان مالي دولت و وجود تحريمها کمرنگتر شده و در نتيجه، مازاد تقاضاي برق در ايران در زمان پيک کاملا مشهود است. در سالهاي ۹۳ و ۹۴ پيک مصرف برق را در تابستان به زحمت و با استفاده حداکثري از ظرفيت نيروگاهها و صرفهجوييهاي انجام شده در بخش توزيع سپري کرديم و اين نکته نشان ميدهد که همچنان تا رسيدن به وضع تعادلي برق فاصله بسياري داريم.
وي افزود: در سال ۹۳ حدود ۲۱۹ ميليارد کيلووات ساعت مصرف برق در کشور داشتهايم که از اين مقدار حدود ۳۴ درصد، تقاضاي صنعتي برق بوده است. با توجه به رکود فعلي حاکم بر صنعت کشور، بيشتر واحدهاي صنعتي با ظرفيتها يا نوبتهاي کاري کمتري فعاليت داشتهاند. مسلما چنانچه اوضاع صنعت و تجارت در دوران پساتحريم بهبود يابد، اين بخش به عنوان يک متقاضي اصلي برق مطرح خواهد شد که ميتواند سطح مازاد تقاضاي برق را به شدت بالا ببرد.
اين کارشناس ارشد اقتصاد انرژي معتقد است: در کنار تقاضاي داخلي با توجه به پايين بودن ظرفيت توليد برق در کشورهاي همسايه نظير عراق، افغانستان و پاکستان و همچنين وجود تکنولوژي توليد و ساخت نيروگاه در ايران، اين موضوع ميتواند يک مزيت نسبي بسيار مناسب در صادرات برق براي ايران در بلندمدت ايجاد کند. سال ۹۳ کل برق صادراتي ايران حدود ۱۰ ميليارد کيلووات ساعت بوده و حدود ۳۷۰۰ ميليارد کيلووات ساعت نيز در مواقع پيک وارد کننده برق بودهايم، بنابراين تراز صادراتي خيلي بالايي در سال گذشته به دليل نياز بالاي داخلي نداشتهايم اما با ايجاد ظرفيتهاي مناسب در کشور ميتوانيم اميدوار به صادرات بيشتر برق باشيم.
مدير عامل سرمايهگذاري صبا، در مجموع فرصتهاي سرمايهگذاري در صنعت برق را پيشنياز توسعه اقتصادي هم به دليل لزوم ايجاد زيرساختهاي اساسي در توسعه صنايع توليدي و هم به جهت بهرهگيري از فرصتهاي سرمايهگذاري منطقهاي بسيار مناسب قلمداد ميکند و معتقد است که بايد برنامهريزي دقيق و حسابشدهاي نيز در اين بخش انجام پذيرد.
بر اساس اين گزارش، صنعت برق به عنوان يکي از صنايع زيربنايي در دنيا مطرح است. بيش از ۲۳ هزار تراوات ساعت برق در دنيا توليد ميشود که حدود ۵ هزار تراوات ساعت آن مربوط به چين و چهار هزار و ۳۰۰ تراوات ساعت نيز مربوط به آمريکاست. توليد برق ايران در سال ۹۳ حدود ۲۷۴ تراوات ساعت بوده که چيزي در حدود يک درصد توليد برق دنيا است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]