تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805485235




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر در اقتصاد ایران پس از توافق هسته‌ای


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



تغییر در اقتصاد ایران پس از توافق هسته‌ای
لغو تدریجی تحریم‌های بین‌المللی می‌تواند منجر به ایجاد فرصت اقتصادی بی‌نظیری برای ایران شود که منجر به توسعه این کشور در بلندمدت شود.
روز نو :  از زمانی که ایران و گروه ۱+۵ در 14 جولای 2015 به توافقی جامع بر سر برنامه هسته ای دست پیدا کردند، تحلیلگران اقتصادی ایران شروع به بحث درباره چگونگی اصلاحات در اقتصاد راکد این کشور کرده اند. بسیاری از ایرانی هایی که از تاثیرات منفی تحریم های بین المللی علیه کشورشان رنج برده اند، دیدی بسیار مثبت به توافق دارند.
همزمان بسیاری از اقتصاددانان همچنان دیدی واقع بینانه دارند و طرفدار اصلاحات ساختاری که موجب رقابتی تر شدن اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی شود، هستند. با وجود این دیدگاه های مختلف، این اقتصاددانان موافق این نکته هستند که اقتصاد کشور با آزاد شدن دارایی ها در خارج از کشور و لغو تدریجی تحریم ها به عنوان بخشی از توافق هسته ای، دچار اصلاحات خواهد شد.
بازسازی زیرساخت ها
یکی از کارشناسان مهم محمد طبیبیان است که معتقد است اگر ایران بخش مالی اش را تقویت کند و دارایی های بلوکه شده را در پروژه های زیرساختی بلند مدت هزینه کند، می تواند در دوره پس از تحریم ها دچار رشد اقتصادی شود. برای جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته، دولت باید پروژه های نوسازی زیرساخت را به بخش خصوصی اختصاص دهد. علاوه بر این طبیبیان طرفدار ایده تزریق دارایی های آزاد شده به صندوق توسعه ملی نیست.
علاوه بر این طبیبیان پیشنهاد می دهد که دولت باید تعرفه بالا بر محصولات خارجی را حذف کند تا انحصار محصولات داخلی پایان یابد و آنها کیفیت محصولاتشان را افزایش دهند. به غیر از این، محصولات داخلی باید در چرخه تولید کنونی شان بازنگری صورت دهند و درباره راه های جدیدی که می توانند کیفیت محصولاتشان را افزایش دهند، مشاوره دریافت کنند.
مصطفی نعمتی، اقتصاددان مهم دیگری است که اعتقاد دارد: «کل ساختار اقتصادی یک کشور همانند یک قطار است که سرعت آهسته کوچکترین واگن آن ارتباطی به قدرت و جدید بودن موتور دیگر واگن ها ندارد.» بنابراین اقتصاد و سیاست وابسته به یکدیگر هستند. در نتیجه تصمیمات سیاسی نقشی کلیدی در ایجاد یا از بین بردن بحران های اقتصادی دارند.
بهبود شفافیت
یکی دیگر از اقتصاددانان بانفوذ بمانجان ندیمی است که نگرانی عمیقی از انشعاب تحریم ها دارد. در حالی که تحریم ها در چند سال اخیر تشدید شده است، برخی از تجارت ها توانستند تجارت خارجی را تسهیل کنند و تحریم ها را دور بزنند. بازار سیاه درحالی ظهور کرد که فعالیت های قاچاق افزایش یافته بود. اگرچه این پدیده جدیدی نیست و قاچاق غیرقانونی تهدیدی حیاتی برای اقتصاد کشورها در چنین دوره هایی است. بنابراین بازگرداندن اقتصاد ایران به آن میزان شفافیت که پیش از این وجود داشت، سخت ترین اقدام در دوره پس از توافق است. دستیابی به چنین نتیجه ای نیازمند تعهد بخش خصوصی و دولت است.
اتصال به بازار جهانی
هادی صالحی اصفهانی، یکی از کارشناسان اقتصادی مشهور معتقد است که لغو تدریجی تحریم های بین المللی می تواند منجر به ایجاد فرصت اقتصادی بی نظیری برای ایران شود که منجر به توسعه این کشور در بلندمدت شود. جمعیت جوان و تحصیلکرده ایران می تواند به سرمایه، تکنولوژی و فرصت هایی که توسط این بازار به وجود آید، دسترسی پیدا کند. با این حال افزایش قیمت نفت و دسترسی به دارایی های بلوکه شده می تواند ارزش پول ملی را افزایش دهد.
صالحی اصفهانی برای این که ایران تبدیل به اقتصاد رقابتی، جهانی و متکی بر صادرات تبدیل شود، پیشنهاد می دهد که این کشور شغل های بیشتری ایجاد کند تا میزان بیکاری بالایش را مهار کند. در حقیقت دولت ایران باید تنوع صادرات انجام دهد و از نیروی کار جوان و تحصیلکرده در این بخش ها استفاده کند. اگر دولت بتواند دارایی های آزاد شده را مدیریت کند می تواند جلوی کاهش ارزش ناگهانی دلار را هم بگیرد. دولت همچنین نیاز به بهبود خدمات عمومی هم دارد.
در مجموع اقتصاددانان ایرانی معتقدند که اقتصاد کشور برای رقابتی تر شدن در فضای اقتصاد جهانی نیاز به اصلاحات و تغییر دارد.




تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن