واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با هدف ترميم ضايعات استخواني پژوهشگران ايراني موفق به توليد نانوپودر هيدروكسي آپاتيت به روش زيستي شدند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك
پژوهشگران دانشكده مهندسي مواد دانشگاه صنعتي اصفهان با بهرهگيري از روشهاي بيونانوتكنولوژي موفق به توليد پودر هيدروكسي آپاتيت نانومتري به منظور استفاده در ترميم ضايعات استخواني شدند.
مهندس بابك مستغاثي، دانشجوي دانشكده مهندسي مواد دانشگاه صنعتي اصفهان و از مجريان اين طرح در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: پودر هيدروكسي آپاتيت در جهان وجود داشته است ولي محققان اين دانشكده موفق به توليد اين پودرها به صورت نانومتري شدهاند كه از خواص مكانيكي بهينهاي در بدن انسان برخوردار است.
وي افزود: اين پودر به علت اين كه با استفاده از يك باكتري موسوم به فراشيا توليد شده، نسبت به پودرهايي كه به روش شيميايي توليد شدهاند از خواص بهتري از جمله يكنواختي ذرات و شباهت به ساختار استخوان برخوردار است.
مستغاثي در خصوص كاربرد اين پودرها تصريح كرد: از كاربردهاي قديمي اين پودر رشد دادن سلولهاي استخواني در ضايعات استخواني است. زماني كه يك ضايعه استخواني يا يك تومور استخواني برداشته شود ممكن است قسمتي از استخوان هم از بين برود. اين پودرها چون خواصي نزديك به ساختار استخوان دارند، سلولهاي استخواني ميتوانند در لابهلاي آنها رشد كنند و استخوان زودتر ترميم شود.
اين پژوهشگر اتصال برقرار كردن بين يك كاشتني با استخوان با استفاده از پوششهاي هيدروكسين آپاتيت را از كاربردهاي ديگر اين پودر عنوان و بيان كرد: علاوه بر كاربردهاي قديمي، جديدترين كاربردي كه از سال 2005 به بعد رواج يافته، انتقال ژن است.
وي در زمينه انتقال ژن اظهار كرد: اين پودر در ابعاد نانومتري در ژن درماني نيز كاربرد دارد به عنوان مثال يك قطعه ژنتيكي را ميتوان بر روي اين پودرها قرارداد و آنها را به درون سلول فرستاد و ترميمهاي ژنتيكي را انجام داد كه اين طرح از پروژههاي آتي دانشكده مواد محسوب ميشود.
مستغاثي خاطرنشان كرد: در اين پروژه، دكتر محمد حسين فتحي، دكتر محمود شيخ زين الدين و دكتر سليمانيان زاد همكاري داشتند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]