واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۱۱ب.ظ)
رئيس کميسيون توسعه صادرات اتاق ايران: نفس اقتصاد به سوبسيدهاي درآمد نفتي وصل است/ نگاه بلندمدت به صادرات غيرنفتي در دولت نيست موج - خروج نفت از بخش درآمدي بودجه، برکات فراواني را اعم از اينکه نرخ واقعي نرخ ارز روشن ميشود، دارد ضمن آنکه تکليف صادرات کشور نيز با توليدات غيرنفتي مشخص خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد رضي حاجي ميري، عضو هيات رئيسه کنفدراسيون صادرات ايران درخصوص اينکه واقعي کردن اقتصاد تنها راه برونرفت از بنبست اقتصادي است، اظهار کرد: متأسفانه اقتصادي که طي سالهاي متمادي با سوبسيد درآمدهاي نفتي گذران عمر کرده است و کاهش درآمدهاي اقتصادي و کاستيهاي جامعه را با همين درآمدهاي نفتي پوشش داده و البته راهکاري را هم براي درآمدزايي ارائه نداده است، تنها بر روي مشکلات درآمدزايي سرپوش گذاشته و اقتصاد واقعي و شفاف را به معرض نمايش نگذاشته است.
وي ادامه داد: امروز مديران دولتي با همين سوبسيدها به فکر جلب افکار عمومي براي آينده کاري خود هستند و با احتساب همين منابع در تفکر برنامهريزيهاي کوتاهمدتي هستند که شايد در آينده نفع مثبتي را نداشته باشد، امروز مديران اصولاً از تصميماتي که شايد در ابتدا باعث بروز ناراحتي و نگراني باشد اما در بلندمدت باعث به رشد اقتصادي و افزايش سطح رفاه باشد، اجتناب ميکند چون اين مديران تنها جلوي پاي خود را ميبينند.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران افزود: متأسفانه در بين مديران اجرايي و تصميم گير کشور کمتر کسي وجود دارد تا با واقعي نشان دادن اقتصاد، شهامت اجراي بهبود اقتصاد را در بلندمدت داشته باشد.
حاجي ميري، همچنين با اشاره به اينکه تصميمات هيجاني نيز هيچگاه پاسخگوي مشکلات امروز اقتصاد رکود زده نيست، نيز تصريح کرد: از سوي ديگر بايد توجه داشت که اين نوع تصميمات، نيازمند مطالعه و برنامهريزي در سطح کلان است و بايد از تصميماتي که منجر به هيجانزدگي در اقتصاد نيز ميشود، کاملاً پرهيز کرد.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني با تاکيد بر خروج نفت از بخش تأمين درآمدي بودجه سالانه نيز گفت: خروج نفت از بخش درآمدي بودجه، برکات فراواني را دارد اعم از اينکه نرخ واقعي نرخ ارز روشن ميشود ضمن آنکه تکليف صادرات کشور با توليدات غيرنفتي مشخص ميشود.
رئيس کميسيون توسعه صادرات اتاق ايران افزود: اگر نفت از اقتصاد خارج شد و نرخ ارز کفاف نياز را نداد، آنگاه ميتوان نسبت به واقعي شدن نرخ ارز و ميزان کاهش يا افزايش نرخ ارز در امورات اقتصادي تعيين تکليف مناسبي را داشت نه اينکه بخواهيم با دستورالعملهاي مقطعي و حجم انبوه درآمدهاي نفتي با نرخ ارز، بازي کنيم.
وي در پايان خاطرنشان کرد: در شرايط کنوني اقتصاد، بايد اجازه داد تا نرخ ارز کمي ارتقاء پيدا کند زيرا دونرخي بودن اصلاً جوابگوي نيازهاي توليدي نيست و مسائل خاص خود را به همراه دارد ضمن آنکه بايد اجازه دهيم امکان سوبسيد نيز به خاطر جلوگيري از فساد و بسياري مسائلي که در اقتصاد کشور ما مطرح است، از بين برود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]