واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
درمان کودک مبتلا به سرطان خون + عکس در اولین دوره درمان سرطان به کمک سلولهای ایمنیِ طراحی شده، کودک مبتلابه سرطان خون پیشرفته شفا یافت.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در اولین استفاده از درمان سرطان به کمک سلول های ایمنیِ طراح، کودکی مبتلابه سرطان خون درمان شد. نکته جالب این است که پزشکان تصور می کردند چیزی به زمان مرگ وی باقی نمانده است و از وی قطع امید کرده بودند.
زمانی که متخصصان بریتانیایی در بیمارستان گریت اُرموند اِستریت (GOSH) در یک روش درمانی کاملاً آزمایشی، سلول های اصلاح شده را با یک تزریق یک میلی لیتری درون وریدی به بدن لیلای یک ساله رساندند، تمام روش های درمانی دیگر روی او جواب نداده بود.
روز چهارشنبه پزشکان لندن در گزارشی بسیار کوتاه از وضعیت وی گفتند که لیلا دو ماه بعد از تزریق، علائمی از سرطان نداشت و اکنون نیز به خانه بازگشته است.
آقای پاول ویز، پروفسور و سرپرست بخش کاشت مغز استخوان در بیمارستان GOSH و مسئول تیم درمانی لیلا می گوید: «سرطان خون این کودک آن قدر پیشرفته بود که درمانش تقریباً یک معجزه است. این نخستین باری است که ما از این روش درمانی استفاده کرده ایم، بنابراین نمی دانیم آیا این روش مؤثر خواهد بود و چه زمان نتیجه قطعی اش را نشان می دهد».
دانشمندان بیمارستان GOSH و کالج دانشگاهی لندن (UCL) با مشارکت موسسه بیوتکنولوژی کالِکتیس، طراحِ درمان به کمک ژن های اصلاح شده اند. ناگفته نماند اکنون کالِکتیس در حال سرمایه گذاری کامل بر روی دوره های درمانی آزمایشی برای سال آینده است.
در این روش درمانی، ژن های تازه را به سلول های ایمنی سالم فرد اهداکننده، با نام سلول های تی (T-cells)، اضافه و بدین طریق آن ها را در برابر سرطان خون مقاوم می کنند.
با استفاده از فناوری اصلاح ژنتیکی یا تالِن (TALEN) که مثل «قیچی سلولی» عمل می کند، ژن هایی خاص جدا می شوند و سلول های تی را وادار می کنند به دو روش مشخص عمل نمایند: اولاً، به عنوان دارویی قدرتمند به سلول های سرطانی حمله و آن ها را از بین ببرند و دوما این سلول ها به گونه ای دستکاری شده اند که فقط به سلول های سرطانی حمله کنند.
بسیاری از دانشمندان روش درمانی کالکتیس را به دلیل احتمال پس زدن سلول های خارجی توسط بدن بیمار موردانتقاد قرار داده اند. بااین حال بیوتکنولوژی فرانسه که با غول آمریکایی این صنعت یعنی فیتزر (Pfizer) همکاری می کند، اعتقاد دارد این روش بسیار ارزان تر و سریع تر از روش درمانی تولید ژن خاص از خود بیمار است.
واسم قاسم، پروفسور سلول درمانی و ژن درمانی در UCL و ایمنی شناس بیمارستان GOSH در تیم درمانی لیلا می گوید: چنانچه بیماری لیلا برنگردد و این روش در مورد بیماران دیگر نیز جواب دهد، آنگاه این روش درمانی جدید گامی عظیم در درمان سرطان خون و انواع دیگر سرطان ها خواهد بود.
از سوی دیگر مَت کیسر سرپرست خیریه سرطان خون و لنفومِ بلادوایز گفته است: بیماران و خانواده هایشان باید بدانند که این روش درمانی هنوز در مراحل بسیار اولیه تحقیقاتی به سر می برد. ما باید مطمئن شویم که آیا این روش در بلندمدت هم بازدهی دارد، عوارض جانبی آن چیست و این درمان روی چه بیمارانی بیشتر مؤثر خواهد بود.
 
یکشنبه 17 آبان 1394 ساعت 01:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]