واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۹:۲۲ب.ظ)
جهانگيري: آفريقاي جنوبي ميتواند بزرگترين شريک اقتصادي ايران در آن قاره باشد موج - معاون اول رئيس جمهور با تأکيد بر لزوم برنامه ريزي براي افزايش حجم مبادلات تجاري ميان ايران و آفريقاي جنوبي گفت: اين ظرفيت وجود دارد که آفريقاي جنوبي به بزرگترين شريک اقتصادي و تجاري جمهوري اسلامي ايران در قاره آفريقا تبديل شود.
به گزارش حبرگزاري موج، اسحاق جهانگيري امروز (شنبه) در مذاکرات مشترک هيأت هاي عالي رتبه جمهوري اسلامي و آفريقاي جنوبي که در مجموعه سعدآباد تهران برگزار شد با اشاره به روابط خوب دو کشور در سال هاي پس از محو رژيم آپارتايد، اظهار داشت: ايران با حزب کنگره ملي آفريقا در دوران سخت مبارزه با آپارتايد نيز روابط دوستانه اي داشته و اميدوارم اين همکاري ها استمرار داشته باشد.
معاون اول رئيس جمهور با ابراز خرسندي از برگزاري منظم کميسيون هاي مشترک دو کشور اظهار داشت: اکثر موافقت نامه هاي مورد نياز براي توسعه همکاري هاي فيمابين، ميان دو کشور امضا شده است اما برخي از آنها در مرحله اجرا با موانعي روبرو هستند که بايد در کميسيون مشترک مورد بررسي قرار گيرد تا توافقاتي که پيش نياز توسعه مناسبات تهران و پرتوريا است هر چه زودتر اجرايي شود.
معاون اول رئيس جمهور با تأکيد بر اهميت گسترش روابط تجاري و اقتصادي ويژه با کشورهاي دوست نظير آفريقاي جنوبي تصريح کرد: البته پس از توافق جمهوري اسلامي ايران با کشورهاي 1+5 شاهد رقابت شديد کشورهاي غربي و اقتصادهاي پيشرفته در دستيابي به ظرفيت هاي اقتصادي و تجاري ايران هستيم اما براي ايران کشورهاي دوست همچون آفريقاي جنوبي در اولويت قرار دارند.
جهانگيري همچنين از وضعيت کنوني مناسبات اقتصادي و تجاري ميان دو کشور ابراز نارضايتي کرد و افزود: با توجه به وجود تجارب موفق قبلي در زمينه سرمايه گذاري مشترک و شناخت خوب طرفين از ظرفيت هاي يکديگر، مي توانيم شاهد يک جهش در روابط اقتصادي و تجاري ميان دو کشور باشيم.
معاون اول رئيس جمهور حوزه هاي صنعت، معدن، کشاورزي، بيمه و بورس، خدمات مالي و بانکي و انرژي را از زمينه هاي مناسب براي توسعه همکاري هاي دو کشور برشمرد و گفت: با توجه به اشتياق زايدالوصف بخش خصوصي دو کشور، لازم است موانع پيش روي آنها را از ميان برداريم و بسترهاي لازم را براي توسعه همکاري هاي فيمابين فراهم کنيم.
معاون اول رئيس جمهور افزود: در بعد همکاري هاي منطقه اي نيز دو کشور به واسطه قرار داشتن در مناطق مهم و استراتژيک جهان، ظرفيت هاي زيادي براي همکاري در اختيار دارند و مي توانند همکاري هاي سازنده خود را در مجامع بين المللي افزايش دهند.
جهانگيري ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران با در اختيار داشتن زيرساخت هاي حمل و نقل ريلي و جاده اي و بنادر مهم تجاري در خليج فارس مي تواند دستيابي آفريقاي جنوبي به بازارهاي آسياي مرکزي، قفقاز و روسيه را تسهيل نمايد و در مقابل، آفريقاي جنوبي نيز به عنوان دروازه ورود به قاره آفريقا از موقعيت ممتاز و زيرساخت هاي لازم برخورد است. بنابراين عزم دو کشور براي تقويت روابط دوجانبه تأثير بي بديلي در توسعه دو منطقه خواهد داشت.
معاون اول رئيس جمهور همچنين با اشاره به تحولات منطقه خاورميانه به ويژه سوريه، عراق و يمن بر مواضع مشترک دو کشور براي رسيدن به راه حل سياسي به جاي دخالت نظامي و نيز بررسي تحولات فلسطين تأکيد کرد و گفت: مسائل منطقه از طريق نظامي قابل حل نيست و ايران از ابتدا بر حل و فصل مسائل از طريق مذاکره و راهکارهاي سياسي تأکيد داشته است.
معاون اول رئيس جمهور افزود: با توجه به نفوذ آفريقاي جنوبي در مجامع بين المللي، انتظار داريم که اين کشور بتواند نقش مهمي در حل و فصل اينگونه مسائل ايفا کند.
جهانگيري از مواضع جمهوري آفريقاي جنوبي در حمايت از مواضع برحق هسته اي جمهوري اسلامي ايران قدرداني کرد و گفت: متأسفانه کشورهاي غربي از طرح موضوعات حقوق بشري استفاده ابزاري مي کنند و ما انتظار داريم آفريقاي جنوبي در خصوص موضوع حقوق بشر هم ديدگاه واقع بينانه اي داشته باشد و کمک کند که غربي ها نتوانند در اين زمينه کشورهاي ديگر را تحت فشار قرار دهند.
سريل رامافوزا، معاون رئيس جمهور آفريقاي جنوبي نيز در اين مذاکرات هدف از سفر خود به جمهوري اسلامي ايران را تقويت و تحکيم روابط فيمابين عنوان کرد و گفت: دو کشور از روابط ديرينه و تاريخي برخوردار هستند و در روزهاي سختي که آفريقاي جنوبي عليه آپارتايد مبارزه مي کرد، از حمايت هاي ايران برخوردار بود.
معاون رئيس جمهور آفريقاي جنوبي با اشاره به زمينه هاي متعدد براي همکاري هاي تهران- پرتوريا تصريح کرد: روابط ميان جمهوري اسلامي ايران و آفريقاي جنوبي بر اساس منافع مشترک است و ما به دنبال تحقق اهداف و منافع دو ملت هستيم.
وي با اشاره به حضور 80 نفر از سرمايه گذاران و تجار آفريقاي جنوبي در اين سفر، از فراهم شدن شرايط و بسترهاي لازم براي سرمايه گذاري شرکت هاي آفريقاي جنوبي در ايران قدرداني کرد و گفت: شرکت هاي آفريقاي جنوبي براي فعاليت و سرمايه گذاري در ايران جديت دارند.
سريل رامافوزا همچنين با تأکيد بر حضور بيش از پيش سرمايه گذاران ايراني در بازار آفريقاي جنوبي، ضرورت توسعه همکاري هاي بانکي را براي تقويت مناسبات تجاري و اقتصادي فيمابين مورد تأکيد قرار داد.
وي همچنين حمل و نقل دريايي، کشتيراني، شيلات و آبزي پروري را از ديگر زمينه هاي همکاري ميان دو کشور برشمرد و گفت: آفريقاي جنوبي علاقمند است از تجربيات جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه ها استفاده کند.
معاون رئيس جمهور آفريقاي جنوبي با تبريک توافق هسته اي ميان ايران و کشوهاي 1+5 خاطرنشان کرد: معتقد هستيم اين توافق فرصت هاي فراواني را پيش روي توسعه همکاري هاي اقتصادي قرار خواهد داد و براي ساير کشورها نيز مفيد و سازنده خواهد بود.
وي با تأکيد بر حمايت آفريقاي جنوبي از فعاليت هاي صلح آميز هسته اي جمهوري اسلامي ايران گفت: پرتوريا به حمايت هاي خود از فعاليت هاي هسته اي ايران ادامه خواهد داد و مواضع ما در اين زمينه تغيير نخواهد کرد.
معاون رئيس جمهور آفريقاي جنوبي با بيان اينکه دو کشور از رويکردهاي همگرايانه در خصوص مسائل سياسي، تاريخي و فرهنگي برخوردار هستند، تصريح کرد: روابط ايران و آفريقاي جنوبي بايد بسيار فراتر از روابط ديپلماتيک باشد و خواهان آن هستيم که روابط دو کشور در حوزه هاي اقتصادي و تجاري، همکاري هاي بانکي و نيز با ايجاد خط اعتباري فاينانس براي سرمايه گذاري هاي مشترک توسعه يابد.
گفتني است، بلافاصله پس از اين مذاکرات مشترک، سه سند و يادداشت تفاهم همکاري در حضور دکتر جهانگيري و سريل رامافوزا، به امضاي مقامات دو کشور رسيد که شامل يادداشت تفاهم همکاري در خصوص ايجاد مرکز اطلاعات ملي و مبارزه با پولشويي، ايجاد بازار سرمايه بين دو کشور و نيز همکاري هاي فني و اقتصادي ميان ايران و آفريقاي جنوبي مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]