واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۴۲ب.ظ)
در نشست خبري مشترک: لاريجاني: در مساله سوريه بحث فرد مطرح نيست/ شولتز: آينده بلندمدت براي اسد وجود ندارد موج-رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که ايران نقشآفريني اروپا در حل و فصل مسائل مربوطه را مثبت ميداند، گفت: ايران براي حل مشکل سوريه و يمن يک ساختار اصلاحي و دموکراتيک قائل است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي لاريجاني ظهر شنبه پس از ديدار با مارتين شولتز، رئيس پارلمان اروپا در نشست خبري مشترک افزود: جمهوري اسلامي ايران و اروپا سابقه تاريخي طولاني در زمينه هاي مختلف به ويژه در زمينه هاي اقتصادي دارند و پس از بحث هايي که با 1+5 در زمينه هسته اي انجام شد زمينه توسعه اين همکاري ها افزايش يافت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي درخصوص رويکرد جمهوري اسلامي در حمايت از مواضع بشار اسد گفت: قطعاً در مساله سوريه بحث فرد مطرح نيست، بلکه بايد براي ايجاد منطقهاي عاري از تروريسم يک طراحي صورت بگيرد، از اينرو تقليل مسائل و بحرانهاي منطقه به يک شخص، اشتباهي استراتژيک است.
لاريجاني با بيان اين که مساله سوريه يک شروع براي برهم ريختن منطقه است، افزود: به طور حتم اگر نگاه دقيقي به منطقه بياندازيم، معضل تروريست در حال گسترش بوده و مشکلاتي را براي مردم کشورهاي منطقه از جمله سوريه، عراق، افغانستان، يمن و ليبي بهوجود آورده است.
وي تصريح کرد: اگر به پايداري نظم در سوريه اصرار داريم، بايد با جريانهاي مخرب موجود مقابله شود. البته تاکنون هزاران نفر از آمريکا و اروپا به گروه تروريستي داعش پيوستهاند و همگان اين مساله را ميدانند.
رئيس قوه مقننه کشورمان با تاکيد بر اينکه ايران براي حل مشکل سوريه و يمن يک ساختار اصلاحي و دموکراتيک قائل است، افزود: در اين رابطه بايد مبارزه با مسئله تروريسم جدي گرفته شده و اصلاحات ساختاري با رأي مردم همان کشور صورت گيرد، نه اين که چند کشور براي آينده آنها تصميمگيري کنند. البته کشورهاي ديگر نيز ميتوانند در اين رابطه نقش تسهيلکننده داشته باشند اما نبايد اين موضوع جايگزين نقش مردم سوريه شود.
وي با اشاره به اين که در ديدار امروز مذاکرات در زمينه همکاريهاي اقتصادي ميان ايران و اتحاديه اروپا مثبت بود، ادامه داد: امروز مفتخر بوديم که آقاي شولتز و همکارانشان به دعوت مجلس شوراي اسلامي به ايران تشريف آوردند، البته ايران و اروپا يک سابقه تاريخي طولاني در زمينههاي مختلف به ويژه مسائل اقتصادي دارند و اين زمينه مناسبي است که پس از توافق هستهاي، اين همکاريها را توسعه دهيم.
لاريجاني در ادامه گفت: همچنين زمينههايي در بحثهاي منطقهاي وجود دارد که اين مسائل رايزني ايران و اتحاديه اروپا را ايجاب ميکند. از طرف ديگر در اين ديدار در مسائل منطقهاي و مبارزه با تروريسم و رفع بحرانهاي منطقه گفتوگوهاي سازندهاي صورت گرفت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که ايران نقشآفريني اروپا در حل و فصل مسائل مربوطه را مثبت ميداند، افزود: پارلمان اروپا يک جايگاه مهم در تصميمسازي اتحاديه اروپا دارد و سفر آقاي شولتز بهعنوان يک سياستمدار برجسته داراي اهميت است، زيرا در اين سفر ميتوان مسائل مختلف را از نزديک مورد بررسي قرار داد، هر چند سفر هيات اروپايي کوتاه است، اما تلاش کرديم که مذاکرات متعددي صورت گيرد تا دستاوردهاي مناسبي براي ايران و اروپا داشته باشد.
در ادامه اين کنفرانس خبري، مارتين شولتز رئيس پارلمان اتحاديه اروپا گفت: ديدار و گفتوگوي امروز بسيار پربار و خوب بود و بايد در اينجا از دکتر لاريجاني و همکارانشان در اين رابطه تشکر کنم. البته اين ديدار بيش از زمان مورد نظر به طول انجاميد که در آن تمام مسائل مورد بررسي قرار گرفت.
رئيس پارلمان اتحاديه اروپا با بيان اين که در شرايط کنوني در يک مرحله کاملاً تعيينکننده در روابط ميان اتحاديه اروپا و ايران قرار داريم، افزود: در 14 اکتر جاري مرحله قبول معاهده هستهاي صورت گرفت که امروز در ديدار با دکتر لاريجاني بحثهاي پربار و هيجانانگيزي مطرح شد. البته اکنون در مرحله اجرايي شدن معاهده هستيم و قطعاً در پايان اين مرحله فضا براي همکاريهاي اقتصادي و تحولات مثبت اقتصادي ميان دو طرف فراهم ميشود، از اينرو بايد از اين موقعيت استفاده بهينه صورت گيرد تا نتيجه مطلوب حاصل شود.
وي تصريح کرد: من بر اين باور هستم که دو طرف به اين موضوع رسيدهاند که بايد علايق مشترک خود را پيدا کرده تا منافع مطلوب دو طرف محقق شود، از اينرو يکي از علايق مشترک مسائل و اوضاع منطقه است که ما در ديدار امروز درخصوص اوضاع سوريه نيز بحث و گفتوگو کرديم.
شولتز با بيان اينکه از نظر اتحاديه اروپا، نقش ايران در سوريه عمده است، گفت: در اينجا بايد از تبادلنظر سازنده دکتر لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي ايران و همچنين حضور اين کشور در نشست وين 2 تشکر کنم و اميدوارم در مرحله بعدي اين نشست به سمت تحقق راهحل حرکت کنيم. البته همه طرفين از جمله ايران و اتحاديه اروپا بايد تحرک لازم را در مواضع خود داشته باشند.
رئيس پارلمان اتحاديه اروپا افزود: دهههاي اخير ما را بهم نزديکتر نکردند بلکه دورتر کردند، ولي امروز اين فرصت وجود دارد تا بهم نزديکتر شويم که در اين رابطه دکتر لاريجاني سهم عمدهاي در مذاکرات مربوطه داشتهاند.
وي در پاسخ به سوالي درخصوص آينده دولت سوريه و شخص بشار اسد گفت: به دکتر لاريجاني گفتم که به نظر من آينده بلندمدت براي اسد وجود ندارد، اما آينده کوتاه در زمان حال براي آن ميسر است و بايد دو مقوله را با هم ببينيم.
شولتز تصريح کرد: حق تعيين سرنوشت هر ملت توسط خودشان مطلبي نيست که بتوان از آن گذشت، از اينرو براي تحقق آن بايد انتخابات آزاد برگزار شده و مردم براي آينده خويش تصميمگيري کنند. در اينخصوص کشورهايي همچون ايران، روسيه، آمريکا،عربستان و اتحاديه اروپا ميتوانند به تحقق اين موضوع کمک کنند.
رئيس پارلمان اتحاديه اروپا با بيان اينکه در يک ديالوگ ملي در سوريه ميتوان به راهحل دست يافت، افزود: البته در اين حوزه مسائلي مانند جنايات جنگي بايد مورد رسيدگي قرار بگيرد و کساني که بر سر ملت خود بمب ريختهاند، بايد به مردمشان پاسخگو باشند.
وي ادامه داد: از طرف ديگر مسئله سوريه را نبايد مختص به شخص بشار کرد، بلکه در پايان کار تمام گروههاي قومي بايد امنيت جاني و حق زندگي کردن داشته باشند.
شولتز در پاسخ به سوالي درخصوص نقش پارلمان اروپا در گسترش روابط ميان ايران و اتحاديه اروپا گفت: نقش پارلمان در گسترش اين روابط بسيار مهم بوده و تمام نمايندگان پارلمان علاقهمند به گسترش روابط با ايران هستند، به ويژه پس از توافق هستهاي، فرصتي طلايي براي گسترش روابط در تمام زمينهها از جمله مسائل اقتصادي و تکنولوژي فراهم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]