واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۴۵ب.ظ)
روايتي از ديدار «رزمندگان» ديپلماسي با رهبر انقلاب؛ جلسه روخواني قانون اساسي موج-پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمي خامنه اي، روايتي از ديدار رزمندگان ديپلماسي با رهبر معظم انقلاب اسلامي با عنوان «جلسه روخواني قانون اساسي» را به نقل از نشريه خط حزب الله منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، رهبر انقلاب که وارد سالن ميشوند همه ديپلماتهاي جمهوري اسلامي ايران به پا ميخيزند؛ همه به جز يکي، غضنفر رکن آبادي؛ که برخلاف سالهاي گذشته در ميان هم قطاران خود نيست تا بتواند به احترام مقتداي خود بايستد. قرائت قرآن آغاز ميشود: «لاَّ يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْکَافِرِينَ أَوْلِيَاء مِن دُوْنِ الْمُؤْمِنِينَ وَمَن يَفْعَلْ ذَلِکَ فَلَيْسَ مِنَ اللّهِ إِلاَّ أَن تَتَّقُواْ مِنْهُمْ...» سوره آل عمران آيهي 28 (مؤمنان نبايد کافران را به جاي مؤمنان دوست بگيرند، و هر که چنين کند او را با خدا کاري نباشد [و از او بريده است] مگر اين که از آنان به نوعي تقيّه کنيد...)
وزير امور خارجه پشت تريبون قرار ميگيرد و در سخنان کوتاهي به دوران پسابرجام و اهميت تحقق اقتصاد مقاومتي در اين دوران از يک سو و بهبود فضاي منطقه و رفع فتنههاي تروريستي از سوي ديگر اشاره ميکند.
محمدجواد ظريف پيش از سخنان رهبر انقلاب اشاره کرد دستورات و خطوط ترسيم شده از جانب رهبر معظم انقلاب مبناي کار وزارت امور خارجه بوده و در دوران پسابرجام نيز نامهي اخير ايشان به رئيس جمهوري در مورد نحوه اجراي برجام مبناي کار خواهد بود و با اشاره به توجه وزارت امور خارجه به مسئلهي مقابله با نفوذ و همچنين اجراي اقتصاد مقاومتي گفت: در همايش امسال سفرا و کارداران تلاش ميکنيم از وضعيت کنوني براي پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي و نيز تقويت جريان مقاومت در منطقه و حل و فصل مشکلات غرب آسيا بر اساس موازين مورد نظر جمهوري اسلامي ايران استفاده کنيم.
رهبر معظم انقلاب سخنان خود را با تجليل از جايگاه و شأن ديپلماتهاي جمهوري اسلامي ايران آغاز کردند. عنوان «جنگ آوران و رزمندگان» خط مقدم نظام در عرصه بين الملل را شايسته آنها بيان کردند و با تمجيد از شخص وزير امور خارجه، تدين را مهمترين نقطه قوت وي خواندند و در ادامه درباره وزارت خارجه فرمودند وزارت خارجه با توجه به اهداف و وظايف خود به خوبي فعال است و به خصوص در تجربه اخير مذاکرات هسته اي، آقاي دکتر ظريف و همکارانشان آزمون خوبي از سرگذراندند. حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه تأکيد ميکنند که عوامل دستگاه سياست خارجي کشور را هميشه دعا ميکنند: «به خصوص در روزهاي دشوار مذاکرات که پنجه در پنجه دشمن انداخته بوديد به طور مکرر و مرتب، به اسم و با توجه و تضرع دعا کردم.»
رهبر انقلاب اما در بخش اصلي سخنان خود تأکيد ميکنند که امروز ميخواهند يک مقدمه درباره سياست خارجي نظام اسلامي بگويند و بعد اصول سياست خارجي کشور را يک بار ديگر بر مبناي قانون اساسي تشريح کنند و در قسمت بعدي برخي الزامات ناشي از اين اصول را برشمرند. شايد عصاره بخش مقدمه را بتوان در اين جملات خلاصه کرد: «سياست خارجي، متخذ از اسلام و منبعث از اهداف و آرمانهاي انقلاب است و مسوولان وزارت خارجه و سفرا و کارداران در حقيقت نمايندگان، سربازان و خدمت گزاران اين اصول و آرمانها هستند. سياست خارجي با رفت وآمد دولتها با سلايق سياسي گوناگون، تغيير نميکند؛ دولتها فقط در تاکتيکها و ابتکارات اجراييِ راهبردهاي سياست خارجي تأثيرگذار و دخيلند.»
آقا براي تبيين اين موضوع به مصاحبه چند سال پيش يکي از سفراي کشورمان در منطقه و عدم توانايي پاسخگويي وي در مقابل انتقاد يک رسانه از عملکرد شوراي نگهبان اشاره و ضمن تقبيح اين موضوع مي گويند: «يک ديپلمات کارکشته در پاسخ به چنين سؤالهايي ميگويد مسائل داخلي کشور ما به شما ربطي ندارد.»
حضرت آيت الله خامنه اي پس از بسط و تشريح اين حقيقت، مقدمه را به پايان ميبرند و به سراغ اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي ميروند. ابتدا تبليغات دشمن دربارهي تغيير و تحول در اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را محکم تکذيب ميکنند و اين تفکر را خوش خيالانه عنوان ميکنند: «اين تحليل خوش خيالانه غربيها، در حقيقت ناشي از فشار اين واقعيت است که سياست خارجي جمهوري اسلامي، لااقل در سطح منطقه همچون سدّي مستحکم و صخره اي استوار، مانع از يکه تازيهاي قدرتهاي سلطه گر به ويژه آمريکا شده است و آنها، هميشه در آرزوي تغيير اين سياستها هستند.» به همين اکتفا نميکنند و در همين جا کنايه اي هم به بزک کنندگان و سهل انديشان ميزنند:«برخلاف نظر برخي افراد، آمريکا بخش عمده مشکلات منطقه است نه بخشي از راه حل مشکلات.»
به نظر ميرسد فرمانده اين بار ميخواهند يک بار ديگر اصول و مباني سياست خارجي جمهوري اسلامي را براي رزمندگان و جنگ آوران اين عرصه مرور کنند.
ايشان معتقدند اگر اين اصول خوب فهميده شود آن وقت اين سياست خارجي کاملاً هم انقلابي است. گويي نيازي ويژه در اين زمينه ديدهاند. اين بار همه ديپلماتها را دعوت ميکنند به توجه به «منشور اصلي انقلاب» و مي گويند: «سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران، ساخته اين و آن نيست بلکه مبتني بر اصول مستحکم قانون اساسي است.» و بر همين مبنا نيز اصول را از روي متن براي حضار قرائت ميکنند.
«تنظيم سياست خارجي کشور بر اساس معيارهاي اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همهي مسلمانان و حمايت بي دريغ از مستضعفان جهان» و روي کلماتي مثل «همه» و «جهان» تأکيد ميکنند و براي نمونه از ماجراي حمايت جمهوري اسلامي از بابي ساندز، آزادي خواه ايرلندي نام ميبرند.
«طرد کامل استعمار و جلوگيري از نفوذ اجانب» را در قانون اساسي يادآوري ميکنند و مي گويند: «اين نفوذي که بنده دائماً تکرار ميکنم منبع و مرجعش اينجاست.» بند به بند و اصل به اصل جلو ميروند و در انتها آدرس همهي اصول را هم به حضار يادآور ميشوند: «هم در اصل سوم و هم در بخشهاي انتهايي و مربوط به فصل مخصوص به سياست خارجي قانون اساسي.»
بندها را که شمردند و روخواني قانون اساسي که به پايان ميرسد مي گويند: «اينها راهبرد است، همه منبعث از اسلام؛ هيچ کدام من درآوردي نيست. جمهوري اسلامي هستيم ديگر؟! جمهوري اسلامي معني اگر بخواهد داشته باشد بايد در آن به اسلام عمل شود.»
نوبت به الزامات اين اصول ميرسد: «تاکتيکها بايد مسير شما براي رسيدن به اهداف راهبردي را قدم به قدم بسازد.» رهبر انقلاب هشدار ميدهند که گاهي به بهانه تاکتيک، اصول نقض نشود.سپس به سراغ کشورهاي منطقه ميروند و سياستها و راهبردهاي جمهوري اسلامي در مورد آنها را همراه با جزئيات عنوان ميکنند. از فلسطين و سوريه تا يمن و از عراق تا بحرين. راهبرد کلان هم البته مشخص است: «پرهيز از دخالت خارجي»، «ايجاد آرامش و مراجعه به آراي عمومي». اينجا سخنان رهبر انقلاب به اوج خود ميرسد و ديپلماتها، شنوندهي يک پيش بيني تاريخي ديگر از رهبر حکيمشان هستند: «پايههاي محکم سياست خارجي ما اينهاست. اگر بر اين پايهها پافشاري کنيم و راهکارهاي هوشمندانه انتخاب کنيم، آثار شگفت انگيزي به همراه ميآورد و احتمال اينکه بتوانيم بخش قابل توجه يا همهي جهان اسلام را نجات بدهيم وجود دارد.» رهبر انقلاب، همان کسي که در گذشته جملهي معروف «من ديپلمات نيستم من انقلابيام» را فرمودهاند، حالا پس از اين بازخواني و تشريح جزء به جزء عبارات قانون اساسي مي گويند: «اين سياست خارجي يعني سياست خارجي انقلابي.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]