واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزیر دفاع آمریکا: ایرانی ها داخل بازی هستند اما اعراب خلیج فارس.... / اعراب به جای تسلیحات گرانقیمت باید اراده ای برای نبرد با تهران داشته باشند
وزیر دفاع آمریکا از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواست با تقویت نیروهای زمینی و تشکیل نیروهای ویژه به دنبال مقابله با ایران و داعش باشند و کمتر به خرید تسلیحات پیشرفته فکر کنند.
به گزارش نامه نیوز، اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا در مصاحبه با نشریه آتلانتیک گفت همپیمانان عرب آمریکا کمتر نیازمند خرید سیستم های تسلیحاتی گرانقیمت هستند و بیشتر نیازمند اراده برای نبرد با داعش و ایران در میدان هستند.
جفری گلدبرگ خبرنگار مشهور در اتلانتیک در ادامه گزارش روایت گونه خود از مصاحبه با اشتون کارتر می نویسد: زمانی که من هفته گذشته در دفتر اشتون کارتر در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با وی مصاحبه کرده بودم، او صحبت های اطمینان بخشی برای اسرائیل داشت اما در عین حال انتقاد صریحی از سایر همپیمانان آمریکا در خاورمیانه کرد که شامل کشورهای عرب خلیج (فارس) می شود. به گفته ی اشتون کارتر، ظاهرا برخی از این کشورهای عربی تمایلی برای نبرد موثر با دشمنان خود ندارند.
اشتون کارتر در صحبت های خود چنین القا کرد که این کشورها ــ شش کشور عضو شورای همکاری خلیج (فارس) و مصرــ بیشتر ترجیح می دهند نیروی هوایی خود را برای مقاصد نمایشی تقویت کنند تا اینکه بخواهند به کار خطرناک مقابله با داعش و ایران بپردازند که مایه اصلی ترس و وحشت برای کشورهای عرب میانه رو محسوب می شوند.
خبرنگار نشریه آتلانتیک نوشت: اشتون کارتر ضمن اشاره به فعالیت های نظامی ایران در کشورهای سوریه، عراق، لبنان و یمن گفت: « اگر به جاهایی نگاه کنید که ایرانی ها می توانند در آنجا اعمال نفوذ کنند، ( می بینید) که آنها در میدان عمل در داخل بازی هستند.
وزیر دفاع آمریکا افزود: ما از اینکه آنها داخل بازی هستند خشنود نیستیم اما به هرحال آنها داخل بازی هستند! این حس وجود دارد که برخی از کشورهای خلیج(فارس) در ارتفاع سی هزار پایی حضور دارند(اشاره به خرید جت های جنگنده پیشرفته) و بیشتر علاقه مند اند که به جت های جنگنده پیشرفته دست یابند تا اینکه اقدام به ایجاد و استقرار نیروهای عملیات ویژه بکنند.
وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: این موضوع برای ما کاملا روشن و مشخص است و ما تلاش می کنیم این مسئله را برای کشورهای خلیج (فارس) روشن و مشخص کنیم، برخی از آنها این مسئله را درک می کنند و می دانند که علت فقدان نفوذ آنها و اینکه احساس می کنند در اوضاع کشورهایی مثل عراق و سوریه و نیز در مورد داعش نفوذ ندارند این است که آنها به دنبال جت های جنگنده بسیار پیشرفته و امثال این تجهیزات بوده اند درحالیکه به فکر آموزش و تشکیل نیروهای زمینی منظم و نیروهای عملیات ویژه نبوده اند ــ امارات عربی متحده یکی از کشورهایی است که این مسئله را درک می کند .
در ادامه این گزارش روایت گونه ی جفری گلدبرگ از مصاحبه اشتون کارتر با نشریه آتلانتیک ، آمده است:
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در اجلاس کمپ دیوید در ماه مه که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) شامل عربستان سعودی، امارات عربی متحده، قطر، کویت، بحرین و عمان در آن شرکت داشتند به صورت علنی به این کشورها وعده داد که آمریکا از این کشورها حمایت محکمی خواهد کرد اما رئیس جمهور آمریکا در عین حال به صورت خصوصی از انفعال این کشورها انتقاد کرد و به آنها گفت که او( رئیس جمهور آمریکا) از طرف مردم آمریکا ـــ که از خاورمیانه خسته اند و از آن بیزاری می جویند ـــ تحت هیچ فشاری برای درگیر شدن بیشتر در مناقشات منطقه ای آنها قرار ندارد.
این گزارش می افزاید: یکی از انتقادات همیشگی از دولت باراک اوباما این است که همپیمانان متعدد آمریکا در خاورمیانه بزرگ ، که برجسته ترین آنها ترکیه و کشورهای خلیج (فارس) هستند از آمریکا انتظار دارند که دشوار ترین نبرد بر ضد دشمنان منطقه ای شان را انجام دهد درحالیکه این دشمنان تهدیدهایشان به مراتب برای این کشورها( کشورهای عربی) فوریت دارد تا اینکه برای امنیت ملی آمریکا جنبه فوریت داشته باشد.
جفری گلدبرگ در ادامه گزارش روایت گونه خود از مصاحبه با اشتون کارتر می افزاید: وقتی که من به اشتون کارتر خاطر نشان کردم او در حال علنی کردن انتقادات خصوصی دولت اوباما از سران کشورهای خلیج (فارس) در کمپ دیوید است، وی در پاسخ گفت: این مسئله در کمپ دیوید مخفی و پنهان نبود.
وی گفت کشورهای خلیج(فارس) اهمیت زیادی به جت های جنگنده نیروی هوایی دادند و اهمیت کمتری برای کار سخت و دشوار آموزش و انضباط نیروهای زمینی خود قائل شدند.
وزیر دفاع آمریکا افزود: من همین چیزها را به آنها گفتم که شما از ما گلایه می کنید اما خودتان در بازی حضور ندارید. شما باید وارد بازی شوید. وقتی که حوثی ها ( انصارالله یمن ) یمن را تصرف می کنند، این چیزهایی که شما می خواهید مثل هواپیماهای پیشرفته هیچ سودی برای شما ندارند.
اشتون کارتر گفت امارات عربی متحده که اخیرا چهل و پنج نیروی خود را در یک روز در یمن از دست داد ، کشوری است که به طور کامل متعهد است تا برای خودش بجنگد. اماراتی ها نیرویی کوچک اما توانمند دارند این درحالی است که سایر کشورهای خلیج(فارس) ، مصر و غیره اینگونه نیستند. مصر هنوز یک ارتش بزرگ و آشنا به جنگ با اسرائیل دارد که با توجه به مشکلات متغییر و ناپایدار در اطراف مصر، چیز عجیبیی به نظر می رسد.
جفری گلدبرگ افزود: من و کارتر در این مصاحبه بحث مان زمانی به کشورهای خلیج(فارس) و محدودیت های آنها کشیده شد که ما مشغول بحثی درباره حفظ برتری نظامی کیفی ارتش اسرائیل به وسیله پنتاگون بودیم. آمریکا سالها است که به اسرائیل وعده داده است که سیستم هایی تسلیحاتی را که نزدیک به کیفیت فناوری تسلیحاتی اسرائیل باشد، در اختیار کشورهای عربی قرار نخواهد داد چه این تسلیحات ساخت آمریکا باشد و چه اینکه ساخت کشورهای دیگر باشد. رویهمرفته اسرائیل در سالهای اخیر در خصوص اینکه کشورهایی مثل عربستان سعودی چنین تسلیحاتی را بر ضد اسرائیل استفاده کنند، اظهار نگرانی کمتری کرده است چون اسرائیل و عربستان سعودی اتفاق نظر کامل دارند که ایران برای هر دو تهدید موجودیتی مشترک ایجاد می کند تا اینکه وجود این تسلیحات در دستان سنی های افراطی چنین تهدیدی را ایجاد کند!
اشتون کارتر هر چند اظهار تردید کرد که کشورهایی مثل عربستان سعودی به برخی از چنین تسلیحات از آمریکا نیاز داشته باشند اما وی اذعان کرد اگر کشورهای خلیج(فارس) خرید تسلیحاتی خود را در آمریکا بکنند، برای آمریکا و اسرائیل بهتر خواهد بود.
نویسنده گزارش می افزاید: در سال دوهزار و پانزده تا کنون دولت آمریکا فروش تسلیحات به ارزش یکصد و پانزده میلیون دلار به کویت، یکصد و پنجاه میلیون دلار به بحرین، هشتصد و چهل و پنج میلیون دلار به امارات عربی متحده و نوزده و نیم میلیارد دلار به عربستان سعودی را تصویب کرده است.
وزیر دفاع آمریکا افزود: مسئله فقط این نیست که ما با همپیمانان خلیج(فارس) روابط داریم که البته داریم ، مسئله فقط این نیست که ما می خواهیم به آنها تسلیحات بفروشیم که البته امری طبیعی در اقتصاد سیاسی است بلکه این مسئله از منظر امنیتی هم صحت دارد که ما روی طرف هایی که سیستم های تسلیحاتی را دریافت می کنند نفوذ بیشتری داریم چون این معاملات و داد و ستدها تحت نظارت ما است.اگر این داد و ستدها با فرانسوی ها و روس ها باشد آنگاه وضعیت متفاوت خواهد بود. وضعیت این کشورها طوری نیست که داد و ستدی در زمینه تسلیحات نداشته باشند. پرسش این است که آیا این معامله با آمریکا صورت خواهد گرفت یا با طرفی غیر از آمریکا ؟
خبرنگار آتلانتیک در بخش پایانی این گزارش نوشت: پیام اشتون کارتر یک پیام پیچیده است: سران دفاعی اسرائیل باید درک کنند که اگر آمریکا تامین کننده اصلی سیستم های پیشرفته تسلیحاتی کشورهای خلیج(فارس) باشد برای آنها بهتر خواهد بود اما سران کشورهای خلیج(فارس) نیز باید درک کنند که به برخی از تسلیحاتی که به دنبال خرید آنها هستند نیازی ندارند.
اشتون کارتر خطاب به این کشورهای عربی می گوید اگر شما به دنبال آن هستید که این چیزها( تسلیحات) از شما محافظت کند، نخواهید توانست از تمامیت کشورتان محافظت کنید و نمی توانید با داشتن مشتی تجهیزات تجملی ، جلوی نفوذ بیرونی را بگیرید.
۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]