واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۹:۱۲ق.ظ)
رشد ۳ برابري جمعيت روستايي کشور در سال ۹۰ موج - بر اساس گزارش سازمان شهرداريها و دهياريهاي کشور جمعيت شهري ايران در طول ۹۰ سال گذشته حدود ۲۶ برابر افزايش يافته، درحاليکه جمعيت روستايي رشدي ۳ برابري را تجربه کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج، نماينده سازمان شهرداريها و دهياريهاي کشور در هفتمين جلسه ستاد ملي بازآفريني پايدار محدودهها و محلههاي هدف احيا، بهسازي و نوسازي شهري گزارشي از وضعيت روستاهاي واقع در حريم شهرها ارائه داد.
بر اساس اين گزارش در سال ۱۳۶۰ ميزان جمعيت شهري و روستايي در کشور برابر شده و اين موضوع در سال ۲۰۰۶ مصادف با ۱۳۸۵ در مورد جمعيت کل دنيا روي داده است.
جمعيت شهري ايران در طول ۹۰ سال گذشته حدود ۲۶ برابر افزايش يافته، درحاليکه جمعيت روستايي رشدي ۳ برابري را تجربه کرده است. اين در حالي است که پيشبيني ميشود جمعيت شهري کشور تا ۲۰ سال آينده از مرز ۷۴ ميليون نفر خواهد گذشت.
حدود ۳۶ درصد يا يک سوم کل جمعيت شهري کشور در ۸ کلانشهر تهران، مشهد، کرج، اصفهان، تبريز، شيراز، اهواز و قم جاي گرفته است.
تعداد شهرهاي کشور در فاصله سالهاي ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۴ حدود ۳.۳ برابر شده و بيشترين رشد تعداد شهرها بين سالهاي ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ رخ داده است.
حدود ۳۴ درصد از جمعيت روستايي کشور در ۹۹۰۱ روستا که بين ۱۰۰ تا ۳۰۰ خانوار جمعيت دارند ساکن هستند و کمتر از ۵ درصد جمعيت روستايي در ۳۰۳۵۱ روستاي زير ۲۰ خانوار سکونت دارند.
در ۴۱۶ شهر کشور جمعيتي بين ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر سکونت دارند در حالي که ۵۸۳۳ روستا در اين فاصله جمعيتي وجود دارد. همچنين ۲۴۸ روستاي کشور جمعيتي بين ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نفر دارند در حالي که ۳۰۰ شهر در اين طبقه جمعيتي وجود دارد.
بر اساس اين گزارش بيشترين تعداد روستاهاي واقع در حريم شهرها مربوط به استان خراسان رضوي و کمترين تعداد مربوط به استان قم است در حالي که بيشترين جمعيت روستايي واقع در حريم شهرها در استان فارس سکونت دارند.
۱۶.۱ درصد از جمعيت روستايي کشور در روستاهاي واقع در حريم شهرها ساکن هستند و نسبت جمعيت روستاهاي واقع در حريم کلانشهرها و شهرهاي مرکز استان بيش از نسبت تعداد آنها در شهرهاي مذکور است.
متوسط نرخ رشد جمعيت سالانه در روستاهاي واقع در حريم کلانشهرها، بيش از متوسط نرخ رشد جمعيت کلانشهرها بوده است.
متوسط نرخ رشد جمعيت سالانه در روستاهاي واقع در حريم شهرهاي مراکز استان، بيش از متوسط نرخ رشد جمعيت شهرهاي مذکور بوده است.
متوسط نرخ رشد جمعيت روستا منفي بوده است که به نظر ميرسد تبديل روستاها به شهر و يا الحاق برخي از آنها به شهر مجاور علت اصلي رشد منفي جمعيت روستايي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]