واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام علیرضا پناهیان:
دشمن به دنبال از بین بردن پایه فرهنگ و ادب کشور است
حجتالاسلام علیرضا پناهیان با بیان اینکه دشمنان به دنبال از بین بردن پایههای فرهنگ و ادب کشور هستند، گفت: «حیا» به عنوان مهمترین عنصر فرهنگ، مقدمه «دینداری» است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان حجتالاسلام علیرضا پناهیان ظهر امروز در همایش بزرگ «خانواده و مدرسه» در همدان با بیان اینکه والدین به دنبال رشد و موفقیت فرزندان هستند، اظهار کرد: والدین موفقیت را در زمینههای مختلف از جمله تحصیل، اخلاق و یا سایر موارد میبینند. * هدف رفتاری یکی از اهداف مهم تربیتی است وی هدف رفتاری را مهم دانست و افزود: باید مدرسه و خانواده با همکاری یکدیگر به این مهم توجه کنند که متأسفانه در برخی موارد غفلت شده است. این کارشناس فرهنگی نقش مادران را در تربیت فرزندان مهم دانست و افزود: مادران باید بسیار به هدف رفتاری توجه کنند که گاهی به دلایل عاطفی این امر را نادیده میگیرند. وی برخی موارد افت تحصیلی و اعتقادی فرزندان را برای والدین طبیعی دانست و اظهار کرد: این مهم موضوعی طبیعی نیست و طبیعی جلوه دادن این امر به دلیل فراگیر شدن مسئله است. پناهیان دائمی کردن رویه درس خواندن و دیانت در دانشآموزان را ضروری دانست و ادامه داد: باید در سنین بلوغ و به ویژه در دوران دبیرستان رفتارهای معقول و معنوی اوج گرفته و از آن غفلت نشود.
*ادب مهمترین راهبرد نسل جدید وی ادب را مهمترین راهبرد نسل جدید برشمرد و هفت تا 14 سالگی را مهمترین دوران ساختن آینده فرزندان دانست. این کارشناس مسائل مذهبی توجه به مفهوم ادب را در دوران دبستان لازم دانست و تصریح کرد: فرزندان باید در هفت سال نخست (7 تا 14 سالگی) در پادگان ادب همچون یک سرباز و در محیطی آکنده از ادب و عقلانیت رشد کنند. وی ادامه داد: فرزندان باید در خانه منظم باشند و بدانند هر کاری حساب دارد و کارها باید تعریف شده باشد و پدران و مادران نیز باید همکاری کنند. *برگزاری جشن ادب مهمتر از جشن تکلیف است پناهیان برگزاری «جشن ادب» را مهمتر از «جشن تکلیف» عنوان کرد و گفت: فرزندان باید بدانند کارها را با ادب انجام دهند و هر کاری را که دوست دارند نباید انجام دهند. وی با تأکید بر اینکه ادب بسیاری از جزئیات رفتاری را نشان میدهد، اظهار کرد: ادب مقولاتی چون نظم، برنامه و محبت را آموزش میدهد. این استاد دانشگاه دلیل تمایل فرزندان در پنج سالگی را به شغل پلیسی نظم و ادب ذاتی دانست و افزود: بعد از 14 سالگی تلاش برای ایجاد رفتار، ادب و کار تربیتی سنگین نیاز نیست چراکه رفتار چارچوبی دارد که باید در هفت سال نخست شکل گیرد. وی کنترل تمایلات فردی را خمیرمایه دین دانست و ادامه داد: اعتیاد، آمارهای سنگین طلاق، عدم تمرکز در سنین بالا، بی دینی و سایر معضلات ریشه در هوای نفس و عمل آزادانه دارد.
*مذهبی بودن خانواده ملاک ادب نیست پناهیان اظهار کرد: رعایت ادب در خانوادههای متعهد و مذهبی بیشتر دیده میشود هرچند برخی از این خانوادهها به مقوله ادب اهمیت چندانی ندادهاند و این درست نیست. وی ادب را مفهوم فوقالعاده محوری و مهم برشمرد و تصریح کرد: فرزندان قدرت مودب بودن را در هفت سال نخست تربیتی کسب میکنند و نظم، فرمان، برنامه و کار مستمر از وجوه مهم ادب است. این کارشناس فرهنگی انتقال وجوه درست ادب را لازم دانست و افزود: در صورت انتقال درست وجوه ادب، فرزندان را به سهولت نمازخوان میکند. وی تولید بیادبی در جهان را از کارهای صهیونیستها برشمرد و گفت: صهیونیستها خود ادب را رعایت میکنند اما در پی تبلیغ بیادبی در بین دیگر افراد هستند. پناهیان ادامه داد: اینکه 5 میلیون صهیونیست توانسته به 5 میلیارد جمعیت در جهان حکومت کند، ناشی از رعایت ادب در بین خود آنهاست. *ادب باید در خون فرزندان ما جاری شود وی با تأکید بر اینکه ادب باید در خون فرزندان ما جاری شود، یادآور شد: متأسفانه آموزش و پرورش راه اصلی را رها کرده و باید سند تحول نظام آموزش و پرورش بر اساس محور ادب شکل گیرد. این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دشمنان به دنبال از بین بردن پایههای فرهنگ و ادب هستند، افزود: «حیا» به عنوان مهمترین عنصر فرهنگ، مقدمه «دینداری» است و با جاری کردن معنویت در جامعه مقدمه ادب فراهم خواهد شد. وی نماز را یکی از عناصر مودبکننده انسان دانست و تأکید کرد: اسلام آداب ظریف و مهم را مطرح میکند و باید ادب را به عنوان فرهنگ در جامعه رشد داده و خانواده و مدرسه برای رشد علمی و فرهنگی و معنوی کمک کنند. انتهای پیام/89039/ت
94/08/14 - 14:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]