واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آبان ۱۳۹۴ (۸:۵۶ق.ظ)
در آذربايجان غربي؛ تحقق 92 درصدي سطح ابلاغي کشت گندم پاييزه موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي، از تحقق 92 درصد از سطح ابلاغي زير کشت گندم پاييزه در سال زراعي 95-94 در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسمعيل کريمزاده در نشست ستاد گندم استان اظهار کرد: از ابتداي آغاز کشت پاييزه تا کنون 237 هزار هکتار از مزارع استان زير کشت گندم ديم و بيش از 73 هزار هکتار نيز زير کشت گندم آبي رفته است، به طوري که تا کنون بيش از 90 درصد از برنامه ابلاغي کشت محقق شده است.
کريمزاده افزود: برنامه ابلاغي کشت گندم پاييزه توسط وزارت کشاورزي براي استان آذربايجان غربي براي سال زراعي جاري در مجموع 335 هزار هکتار است که 81 هزار هکتار آن گندم آبي و 254 هزار هکتار آن نيز گندم ديم است که در صورت محقق شدن اين برنامه، پيشبيني ميشود بيش از 580 هزار تن گندم از سطح مزارع استان توليد شود.
اين مقام مسوول با اشاره به ميزان بارشهاي مطلوب پاييزه در چند روز اخير ابراز اميدواري کرد که در صورت تداوم بارشها و محقق شدن سطح ابلاغي تا مهلت باقيمانده براي کشت پاييزه، شاهد افزايش سطح زير کشت اين محصول در استان و خودکفايي در توليد گندم در سطح کشور باشيم.
وي همچنين گفت: 97 ميليارد تومان تسهيلات سرمايه در گردش براي کشت پاييزه گندم اختصاص يافته است که براي هر هکتار گندم آبي يک ميليون و 500 هزار تومان و براي هر هکتار گندم ديم يک ميليون تومان پرداخت ميشود.
کريمزاده خاطرنشان کرد: در سال زراعي گذشته ميزان توليد گندم در استان به 580 هزار تن رسيد که با اين ميزان توليد رتبه استان از هفتم به پنجم در بين ساير استانها ارتقا يافت.
وي تصريح کرد: در سال زراعي جاري با جايگزيني ارقام پربازده و معرفي شده توسط محققان مراکز تحقيقاتي با ارقام قبلي اميدواريم ميانگين توليد در واحد سطح نسبت به سال گذشته افزايش قبل توجهي داشته باشد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت: حدود 17 هزار تن بذور اصلاح شده گندم و جو نيز توسط شرکتهاي توليد و فراوري بذر توليد شده است که که تا کنون 15 هزار تن بذور با همکاري عاملين توزيع بذر در سطح شهرستانهاي استان بين زارعان توزيع شده و اين روند نيز همچنان ادامه دارد و مابقي بذور مصرفي مورد نياز توسط خود کشاورزان تامين شده است.
وي ادامه داد: همزمان با آغاز کشت پائيزه در استان، انواع کودهاي شيميايي مورد نياز کشت پاييزه کشاورزان تامين شده است و هيچ مشکلي در خصوص تامين کود نخواهيم داشت.
کريمزاده همچنين بالا بودن قيمت نهاده و کودهاي شيميايي، پرداخت تسهيلات سرمايه در گردش به کشاورزان از منابع داخلي بانک کشاورزي با توجه به رعايت توازن منابع و مصرف، هزينههاي جانبي ديگر را از جمله عواملي ذکر کرد که باعث کاهش قدرت خريد کشاورزان براي تامين کودهاي مورد نياز کشت پاييزه در سال زراعي جاري شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]