واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
فعالیت 359 تسهیلگر زن روستایی در استان زنجان استانها > زنجان - به گزارش همشهری استان زنجان دورههای آموزشی تسهیلگران امسال نسبت به سنوات گذشته تغییر قابل توجهی داشته است.
زنان تسهيلگر توسعه روستايی به عنوان رابط بين مردم و كارگزاران دولتي، در زمينهسازي براي توسعه فعاليتهاي زنان روستايي و عشايري در بخش كشاورزي نقش مهمي بر عهده دارند تا جايي كه استانها، كمبود كارشناسهاي کشاورزی را از طریق تسهيلگران تاحدودي جبران ميكنند. در اصل زنان تسهيلگر و به خصوص تسهيلگران نمونه بازوهاي تواناي جهادكشاورزي در امر كشاورزي هستند كه در روستاها ميتوانند نقش عمدهاي را ايفا كنند. اين بانوان در كنار همسران و گاهی به تنهايي مشغول كار هستند.
تسهیلگر کیست؟
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي جهاد كشاورزي استان زنجان در تعریف تسهیلگر زنان روستایی میگوید : تسهيلگر كسي است كه روند اجراي پروژههاي مرتبط با زنان را تسهيل داده و زنان روستايي و عشايري را به مسئوليتپذيري در اجراي طرحها تشويق كند. او بايد زنان روستايي و عشايري را در خصوص پروژهها توجيه كرده و در اجراي كارهاي گروهي هماهنگي ايجاد كند. جلب مشاركت افراد و اعتمادسازي در ميان زنان نيز از ديگر وظايف او به حساب ميآيد.
سهیل نصرتی با بيان اينكه آموزشهاي اين حوزه چه براي مردان و چه براي زنان كشاورز برابر است، به خبرنگار همشهري ميگويد: 359 تسهيلگر زن روستايي در كل استان وجود دارد كه از اين تعداد 116 نفر در شهرستان زنجان، 51 نفر در شهرستان خدابنده، 34 نفر در شهرستان ماهنشان، 41 نفر در شهرستان خرمدره، 41 نفر در شهرستان ايجرود، 44 نفر در در طارم و 32 نفر نيز در شهرستان ابهر فعاليت دارند.
وي از تسهيلگران زن روستايي به عنوان كشاورزاني كه يك قدم جلوتر از ساير كشاورزان فعاليت و تلاش دارند ياد میکند و توضيح ميدهد: هر ساله یک تسهیلگر نمونه از بین آنها انتخاب میشود. تسهيلگران نمونه زن روستايي بر اساس مهارت و توانايي در رشته فعاليت مربوطه در روستا، ميزان توانايي در برقراري ارتباط با ديگر زنان روستا و ساير روستائيان، ميزان منزلت اجتماعي، نفوذ كلام و حسن خلق، ميزان علاقهمندي به تغيير وضعيت و بهبودي شرايط زنان و دختران روستايي، ميزان تغييرپذيري، نوآوري و نوپذيري فرد و ديگر موارد و گزينهها انتخاب ميشود.
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي جهاد كشاورزي استان زنجان با اشاره به اينكه از 900 روستاي موجود در استان 90 هزار خانواده بهرهبردار (كشاورز) داريم، بيان ميكند: اين در حالي است تعداد نيروهاي ترويجي استان به 300 نفر نيز نميرسد در نتيجه استفاده از تسهيلگران براي پيشبرد اهداف ضروري است. هدف از انتخاب تسهيلگران اين است كه توانمندي و تقويت روحيه مشاركتپذيري زنان روستايي و عشايري به منظور ارتقاء و بهبود وضعيت معيشت آنان و واگذاري اداره امور زندگي به خودشان است.
نظامندتر شدهایم
نصرتي با اشاره به دورههاي آموزشي مختلف در بخشهاي كشاورزي اظهار ميكند: نيازسنجيها و آموزشهاي ارائه شده توسط جهاد كشاورزي استان امسال نسبت به سال گذشته نظاممندتر شده است به طوري كه هماكنون ميتوان گفت در كدام روستا چه تعداد از افراد آموزش داده شده و نتيجه آن نيز چه شده است.
وي ادامه ميدهد: امسال در شهرستان طارم تعداد 2200 نهال توت به 11 تن از بانوان كشاورز به عنوان پایلوت اجرای این کار در نظر گرفته شد. اين زمينها از قبل به دلیل کشت درختان توت زمينه مناسبي براي پرورش كرم ابريشم داشت. برای فصول سرما هم طبق برنامهریزیهای به عمل آمده فضاي مناسبي براي پرورش قارچ برايشان مهيا شده است تا این افراد طول سال بیکار نباشند و درآمدي براي خود كسب كنند.
وی استفاده از تسهيلات را مبني بر تقاضا و تلاش خود كشاورزان میداند و ميافزايد: در اين حوزه، قانوني مبنی بر بيمهشدن زنان تسهيلگر كشاورز وجود ندارد. از طرفی هر كدام از كشاورزان که نياز به وام يا تسهيلات دیگر داشته باشند ميتوانند با مشاوره با واحد تسهيلات سازمان پيگر درخواستهاي خود باشند.
نصرتي ميافزايد: دیگر کمتر كشاورزی از روشهاي سنتي براي كاشت و برداشت خود استفاده ميكند و در بيشتر موارد این افراد به سمت روشهاي مدرن پيش رفته حتي در مواردي نادري نيز از ماشينآلات مدرن برخوردارند.
کلید واژه ها: استان زنجان - خانوار روستایی -
چهارشنبه 13 آبان 1394 - 14:41:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]